Havacılık Temalı Scrapbook Mini Album



scrapbook-mini-albumHerkese merhaba, nasılsınız? Normalleşebildiniz mi? Sizi bilmem ama biz haftaiçi evden işe işten eve moduna geçtik, haftasonları ise halen karantinadayız. Kalabalıklara girmiyoruz, market harici kimseyle yanyana dahi gelmiyoruz ve yakınlarımız dahil kimseyle görüşmedik henüz.
scrapbook-mini-album
scrapbook-mini-album
Pandemi süresince ekran karşısında saatler geçirdik, yapılan açıklamaları takip ettik ve netice olarak her ne kadar ilk haftalarda bazı bilim kurulu üyelerinin "ne maskesi yeaaa, bu virüs gribin biraz daha ağırı sadece" şeklindeki söylemlerine rağmen artık hepimiz maske takmanın bu illetten korunabilmenin ilk ve en önemli şartı olduğu konusunda hemfikiriz sanırım. Hal böyleyken halen bazı uzaylıların maskeye direnmesini, buldukları her fırsatı halay çekmek, asker yollamak ya da taziye ziyaretinde bulunmak için kullanmalarını anlayamıyorum.
scrapbook-mini-album
fotograf-albümü
Siz de merak ediyor musunuz? Ülkemizde ilk vaka ortaya çıktığında, hani şu çok saygıdeğer olan, evden çıkmadığı halde yurtdışından ülkeye giriş yapan, tüm yetkililerin nasıl takdim edeceğini şaşırdığı, ismini vermediği ama tüm insani özelliklerini sıraladığı yüce şahsiyet ve ailesinden ilk haberdar olduğumuz zamanlar, bildiniz değil mi? Mesela hemen o gün sağlam bir sokağa çıkma yasağı uygulansaydı, o süreçte maske vs. stoğu yurtdışına gönderilmek yerine ülkemiz için saklansaydı, yurtiçi-dışı uçuşlar bu kadar vakit kaybedilmeden ve topyekun kaldırılsaydı ve tüm bunlara bilinçli olmanın sorumluluğuyla gönlümüz razı gelseydi, acaba bugünkü tablo nasıl olurdu? Cevabını asla bilemeyeceğiz maalesef.
fotograf-albümü
fotograf-albümü
Bugünlerde vaka sayısı yine yükselişte. Olayları dikkatle izleyen ve bir hafta on gün öncesinden bugünleri görenler için sonuç hiç de şaşırtıcı değil. Gerçekten çok farklı bir zaman diliminden geçiyoruz. Yapılan saçmalıkların yanında verilen emekler de ortada. Şahsen evde geçirdiğim dört ayın, camdan izlemekle yetindiğim en güzel mevsimin boşa gitmesini istemiyorum. Ben 6 yaşında ele avuca sığmaz bir çocukla dört duvar arasındayken, birilerinin evde sıkıldık bahanesiyle pikniğe gitmesini ve virüsü her yere bulaştırmasını kabul edemiyorum. Maskeye on dakika dayanamadığı için virüs kapanların, bu sıcakta bilmem kaç kat kıyafet ve maskeyle işini yapmaya çalışan doktorları meşgul etmesini kabul edemiyorum. Hepimizin üzerine düşen yükümlülükler var ve bir kısmımız buna uyarken diğerleri kafasına göre yaşarsa, bu illetten asla kurtulamayız. Lütfen MASKEMİZİ TAKALIM, maskemizi AĞZIMIZA VE BURNUMUZA DENK GELECEK ŞEKİLDE takalım. (Tuvalet eğitimi gibi ciddi bir eğitim lazım bazılarına çünkü!) Maske takamıyorsak evde kalalım. Ellerimizi her fırsatta yıkayalım, ellerimiz kirliyken yüzümüze dokunmayalım. Ve lütfen ama lütfen kalabalık yaratmayalım, toplanmayalım, bir süre daha teknoloji ile hasret gidermeye devam edelim. Özellikle gençler, tüm parkları istila etmiş durumdalar, ev hanımları ise apartman olarak toplanıp pikniğe gidiyorlar.😱😱😱
fotograf-albümü
fotograf-albümü
scrapbook-foto-album
kişiye-özel-hediye
Pandemi şikayetlerimin ufak bir kısmını döküp rahatladığıma göre, bu güzel scrapbook albümden bahsedebilirim. Daha önce de pek çok kez çalıştığımız Elif Hanım THY dış hatlarda kabin amiri, albümü doğum gününde alacak olan eşi ise pilot. Sektör havacılık olunca, albüm konsepti de buna uygun oldu. Albüm sonu ise, Elif Hanım'ın eşine vereceği kıymetli bir müjde için ayrıldı.😊
kişiye-özel-hediye
scrapbook-album
scrapbook-mini-album
Sağlıklı günlerde tekrar görüşmek dileğiyle, hoşçakalın.✋

Yorumlar

Handan dedi ki…
Bütün dediklerine katılıyorum. Yayımlanan rakamların gerçekliğine ise asla güvenememekteyim.

Aslında virüsten korunması çok zor değil ama nasıl bir aymazlık anlamıyorum.

Albüm yine harika olmuş :)
bahar006 dedi ki…
Rakamlara ben de en başından beri hiç güvenmedim, hele Yılmaz Özdil'in basit matematik hesabından sonra hiç! Annemlere yakın bir apt var, annemin arkadaşları toplanmış, bahçede piknik yapıyorlarmış, kimsede maske yokmuş. Annem de uyarmış, maske takın filan diye. Gülmüşler. Bikaç gün sonra ambulans gelmiş, hem annemin arkadaşı olan ve maskeye gülen bu kadın hem de kız kardeşi hastaneye kaldırılmış. Bir sürü pozitif vaka ve apt. karantinada. Valla çok egoistim, kim hak ediyosa ona bulaşsın, benim gibi evde kalanlar bence ödüllendirilmeli, muaf olmalıyız biz virüsten ya:)
Beğenmene çok sevindim, çok teşekkür ederim:)
Ada Deniz dedi ki…
Sizin karantina oldukça katılmış. Ben bayram sonrası anneme gittim. Eşimin ablası sorun olmaz gelin dediği için tarla git gellerinde ona uğradık. Bahçeye yardım ediyor Devrim çünkü. Ama hijyen, alışveriş sonrası alınanları balkonda bekletme, eve girerken temizlik gibi temel kuralları hiç esnetmedik.
Maske konusu karışık bence. Bir doktor da zararlı olabilir uyarısında bulunmuş. Astım, koah gibi hastalıkları daha kötüleştirebileceğini söylemiş.
Klio'nun Şarkısı dedi ki…
Dediklerinin hepsine katılıyorum Bahar. Ben de örnekleri çoğaltarak iyice moral bozmayayım şimdi:) Görünen köy kılavuz istemiyor zaten.
Albüm şahane olmuş. Bayıldım.
Sağlıklı günler dilerim.
bahar006 dedi ki…
Saadet, kronik hastalar zaten çoğunlukla evde kalmalı aslında, sonuçta onlarda daha ağır seyrediyo, evde kalmicaksa da maske takicak yani, kısır döngü olabilir ama başka yolu yok sanırım.
bahar006 dedi ki…
Ahh o örneklerden kitap olur değil mi?
Çok teşekkür ederim,beğenmene sevindim.😊
Eren dedi ki…
Bahar'cım yine süpersin ya şahane olmuş eline sağlık:)
bahar006 dedi ki…
Eren'cim desteğin için teşekkür ederim canım, çok saol:)