Seyahatlerde En Güzel Mola Yerleri -2

Herkese iyi haftalar dilerim. Nasılsınız? Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde, ailemle yaptığım seyahatlarde karşıma çıkan en güzel mola yerlerinden bahsetmiş ve ilk mola yerini de şurada paylaşmıştım. Bugün sırada Mengen'den geçerken pat diye önümüze çıkan, yemyeşil bahçesiyle bizi bizden alan, kuş sesleri içinde karnınızı doyurabileceğiniz çok güzel bir yer var: Mengen Çiftlik Et &Mangal.

Daha önce dediğim gibi uzun yola çıkarken mümkün olduğunca kahvaltıyı yol üzerinde karşımıza çıkacak güzel bir mola yerine denk getirmeye çalışırız. Amasra'ya gidiyorduk ve kahvaltı niyetiyle girdiğimiz bu mekanda o kadar güzel vakit geçirdik ki, bir kaç gün sonra Ankara'ya dönerken bu defa akşam yemeği için uğradık.
Köy kahvaltıları bir köyü doyurmaya yetecek çeşitlilikte ve son derece doyurucuydu. Et menüleri ise, Mengen gibi ismiyle müsemma bir yerde bilinç olarak çok iyi et yemekleri yiyeceğimize programlanmış olmamız bir yana, gerçekten lezzetliydi. Fiyatlar ise şehirde yemek yediğimiz bu ayarda bir lokantadan  daha pahalı değildi.
 Vee bahçesi... Açıkçası çimlendirme dışında çok fazla el değmemiş, doğal yetişen ağaç, bitki ve çiçekler haricinde ekleme yapılmamış, dümdüz değil de kendine has tepecikleri  olan,etrafı insanın gözüne gözüne sokulan çitlerle sınırlandırılmamış bahçeleri seviyorum.  Bu tarifimin karşılığı tam olarak burası işte. Ela tavşanların peşinde koşarken ben de yürüyüşe çıkıp fotoğraf çektim. Bahçenin ilerisinde nereye dönsem yemyeşil çam ağaçlarıyla kaplı dağlarla karşılaştım ve derin derin nefesler alıp bol ve hafif nemli oksijenin tadını çıkardım.
 Yolunuz düşerse, Mengen Çiftlik Et Mangal'a mutlaka uğrayın. Yemekten sonra elinize çayınızı alıp, bu güzel bahçenin, az ilerdeki hamağın ya da salıncağın tadını çıkarın. Tesisin yan tarafından sanırım Mengen Çayı geçiyor. Biz Temmuz ayında gittiğimizde kurumuştu ama muhtemelen baharla beraber suya kavuşacaktır. Neyse siz gider de su görürseniz bana da haber verin:) Görüşmek dileğiyle, hoşçakalın:)

Yorumlar

bücürükveben dedi ki…
Çok güzell, gözlerim yeşile hasret kalmış, tavşancıklara bayıldım.:)
Sevgiler Bahar'cığım.
Eren dedi ki…
bayıldımm, Bahar'cım mola yeri değil yani sırf burayı görmek için gidilir, harika bir yermiş, tavşanlar ayrıca çok tatlı, paylaştığın için teşekkür ederiz, eline sağlık:)
Dolunay -Alanayarts dedi ki…
ne kadar güzel bir yermiş.herşeyden önce yemyeşil ve doğal..tavşanlar ise gel beni sev diyor:)