Seyahatlerde En Güzel Mola Yerleri-1

mezit-inegöl
Herkese merhaba! Nasılsınız? Umarım herkesin keyfi yerindedir. Bugün bir değişiklik yapıp,  araba ile yolculuğun en keyifli yanı olan mola yerlerinden bahsetmek istiyorum. Hem iş hem de özel hayatta çok sık seyahat eden, üstelik çocuklu bir aile olarak, mola yerleri bizim için gerçekten çok önemli.
 Genellikle yola sabah erken saatlerde çıktığımızdan kahvaltıyı atlarız ve bunun için mutlaka yol üzerinde bir mola yeri tercih ederiz. Bu kimi zaman daha önce deneyip memnun kaldığımız, kimi zamansa denemek isteyip vakit darlığından uğrayamadığımız bir yer olur. Ancak hiç bir fikrimizin olmadığı, sırf dışardan görüp de kendimizi içeri attığımız mekanlar da yok değil.
İşte bugünkü ilk mola yeri, tam da böyle ani bir frenle dönüp adeta gözümüzün gönlümüzün bayram ettiği saklı cennetlerden biri. Burası Bursa'dan Ankara'ya dönerken, İnegöl yakınlarında Mezit Çayı kenarında ufak bir tesis.
 Yemyeşil çimenler, ahşap oturma alanları ve elbette tam bana göre diyebileceğim bir ağaç ev:) Şırıl şırıl akan bir su sesi ve mümkün olsa kitap ve çay haricinde hiç bir şey istemeden saatlerce vakit geçirebileceğim bir manzara.
 Ela Masal buraya resmen bayıldı, gönlünce koştu oynadı ve gitme vakti geldiğinde göz yaşları içerisinde zor ikna ettik arabaya binmeye. Tabi bunda şu sevimli ufaklığın da payı büyüktü. Kuzucuk, büyümüştür şimdiye çoktan:)
Giderken ağaç eve vuran ışık çok hoştu, kaçırmayalım dedik. 
Yolunuz düşerse, Mezit Çayı manzarasına karşı bir bardak çay içmeyi, kısa da olsa bir mola vermeyi ihmal etmeyin. Hoşçakalın:)

Yorumlar

bücürükveben dedi ki…
Bayıldım, yemyeşil, şırıl şırıl dere, Ela Masal'ın ayrılmamak istemesine şaşmamalı, köpekçik de çok tatlıştı, darısı başıma Bahar'cığım, inşallah bir gün ben de görürüm aslında böyle bir yerde mola değil de 365 gün yaşamalı:))
Sevgiler:)
SevKoz dedi ki…
Bir Bursalı olarak hiç bilmediğim bir yer gerçekten güzelmiş
Klio'nun Şarkısı dedi ki…
Araba yolculuklarını güzel kılan şeylerden biri o molalar. Burayı not etmeli.
bahar006 dedi ki…
Aynen öyle Müjdem, katılıyorum ve kocaman bir amin:)
bahar006 dedi ki…

Sevkoz, biz de yıllardır Bursa'ya gider geliriz, yeni keşfettik:)

bahar006 dedi ki…
Sezer, kesinlikle:) Hatta bazı yolculuklara katlanma sebebim bile diyebilirim:)
Eren dedi ki…
ay bayıldım Bahar'cım harika bir yer, fotoğraflar şahane, harika bir yazı, eline sağlık, sevgiler:)
bahar006 dedi ki…
Beğenmene sevindim canım, sevgiler benden:)