El Yapımı Boyutlu Defter

3d-covered-journal
Herkese merhaba, nasılsınız? Bugün yine coptic-stitch metoduyla hazırladığım el yapımı bir defterle buradayım. Defteri, değişmeyen müşterilerimden Özlem Hanım'ın ressam bir arkadaşı için hazırladım. 
coptic-stitched-notebook
El-yapımı-boyutlu-defter
Coptic-stitch metoduyla sayfaları bir araya getirme metodu oldukça keyifli bir iş, hatta resmen terapi. Bu işi sık sık tekrarlar ve elinizin alışmasına müsaade ederseniz, tv izlerken bile dikebilecek kadar ustalaşıyorsunuz.😌
coptic-stitched-notebook
El-yapımı-boyutlu-defter
Defterin kapağını boyutlandırırken havayla kuruyan kil kulladım ki bu işte değişmez markam Das. Şimdiye kadar beni hiç bir projede yanıltmadı. Boyutlandırdıktan sonra dekupaj tutkalıyla korumaya aldım ve ardından vernikledim. Sonra baktım bu güzel kadının biraz ışıltıya ihtiyacı var, onun için de boyutlu boyalar ve efekt veren tırnak cilaları kullandım.
coptic-stitched-notebook
coptic-stitched-notebook
coptic-stitched-notebook
Defterin arka kapağını, öndeki resimle uyumlu olacak şekilde seçtiğim akrilik boyaları fırçayla sıçratarak renklendirdim. Vernikten sonra çok hoş ve sanki altta kullandığım kağıdın kendi deseniymiş gibi doğal bir görüntü oluştu.
el-yapımı-anı-defteri
el-yapımı-anı-defteri
el-yapımı-defter
Defterin kapağında kadın resmi kullanınca, iç sayfalara eklediğim ceplerde de aynı konseptte resimler tercih ettim. Kapak içlerine cepler ve ufak notlar için etiketler ekledim. Son olarak defterin kapanması için ise ince, renkli lastik kullandım ve onu da kurdele ve metal aksesuarlarla süsledim.
Neler yaptığımı burada ne kadar anlatırsam anlatayım, hiç bir zaman bir video kadar aydınlatıcı olmuyor malum. Hemen aşağıda defterin kısa bir videosu var. İzlerseniz ve kanalıma abone olursanız çok mutlu olurum. Görüşmek dileğiyle, hoşçakalın.😊

Yorumlar

Eren dedi ki…
şa-ha-ne olmuuş, Bahar'cım tam bir sanatçısın gerçekten, bayıldım, ellerine sağlık, süpersin her zamanki gibi...:) <3
bahar006 dedi ki…
Eren'ciiiiim:)) Yanaklarım kızardı yahu, çok utandım:) Beğenmene çok sevindim, ama ben kiiiim sanatçılık kim, kendi çapımda eğleniyorum sadece ama senin gibi güzel insanların yorumları da daimi motivasyon kaynağım, iyi ki varsın:)
Eren dedi ki…
canım benim sen de iyi ki varsın, ne demek:)
Ada Deniz dedi ki…
Ne emek var şu defterde. Sen terapi desen de o sayfaları birleştirmek ne zor olmuştur. Ben kolye yaparken denemiştim, hiç bana göre değil....
bahar006 dedi ki…
Yorgan iğneleri var Saadet, görmüşsündür böyle yay seklinde. Defter dikerken onlardan kullanıyorum, normal iğnelere göre çok daha konforlu, sayfaları hizada tutmak için de dosya mandalini tutturdun mu cidden terapi😊 Çok saol geldiğin için.