Romantik Mini Anı Albümü

scrapbook-ani-albumu
Herkese merhaba, nasılsınız? Bu vintage mini anı albümü aylaaaar aylar önce Nurdan Hanım için hazırlamıştım. Kapağında kullandığum çizim, Nurdan Hanım'ın erkek arkadaşına ait ve kendisi için umarım güzel bir doğum günü hediyesi olmuştur.
scrapbook-mini-album
vintage-ani-albumuAlbüm siparişi aldığımda öncelikle albümde ne görmek istediklerini soruyorum müşterilerime. Yapabileceğim, en azından kağıt, karton ya da albümün reddetmeyeceği herhangi bir malzemeyle hazırlayabileceğim detayları mümkün mertebe sayfalar üzerinde kullanmaya çalışıyorum. Bu her zaman mümkün olmuyor tabi ama, yapabildiğim kadarı da pek çok kişiyi mutlu etmeye yetiyor.
scrapbook-mini-album
scrapbook-mini-album
Yaklaşık 4 yıldır albüm yapıyorum ve bu süreçte bir sürü güzel insan tanıdım. Onların sayesinde; belki yüz yüze görüştüğümüzde hiç gerçekleşmeyecek ama yazılan birkaç mesaj ya da telefonda söylenen bir iki cümle ile ortaya çıkan nefis hatıralara sahibim artık... Bir defasında uzun yıllardır çocuk sahibi olamayan bir müşterimin yeğeni için bir bebek albümü hazırlamıştım. Albümü aldıktan sonra yaptığımız konuşmada, albümü çok beğendiğini ve içinde çok farklı duygular uyandırdığını, vazgeçmesine rağmen tüp bebek tedavisini bir kez daha denemeye karar verdiğini söylemiş ve beni bir güzel ağlatmıştı. Yorum dahi yapamamıştım...

Evlenecek olan bir arkadaşına albüm yapmam için bana ulaşıp sonrasında neredeyse hiç konuşmadan birbirini anlayan iki arkadaşa dönüştüğümüz canım Özlem hanımcım mesela...Özlem hanım bana albümlerimi çok sevdiğini, içini fotoğraf ve anılarla doldurmaktan büyük keyif aldığını, bu nedenle çevresinde sevdiği herkeste bu albümlerden olmasını istediğini söyler hep. Önümüzdeki aylarda Özlem Hanım'ın 6. albümü için çalışmalara başlıcam:)
scrapbook-mini-album
Bu kadar zaman hiç mi anlaşmazlığa düştüğün kimse olmadı derseniz, elbette oldu. Gerçekten hiç anlaşamadığım iki müşterim oldu. Neden anlaşamadığımızı uzun uzun anlatmaya kalksam, olumsuz kelimeler kullanmadan bunu yapmam mümkün değil. Ancak iki olayın sonunda da tüm pişmanlık ve ısrarlarına rağmen kendileri için hazırladığım albümü onlara göndermekten vazgeçip aramızdaki alışverişi sonlandırdığımı söylersem sanırım yeterli olur.
vintage-mini-album
vintage-mini-album
Blogumu cümle cümle okuyanlar olduğu için  şu durumun net olarak anlaşılmasını istiyorum. Benim tam zamanlı, hali hazırda 12 yıldır yaptığım bir işim ve gece-gündüz benden ilgi bekleyen küçük bir kızım var. Albüm yapmak benim için gerçekten keyif işi. Çünkü işimden ve kızımdan bana kalan zamanlarda albüm yaparak dinleniyorum. (Ya da biricik eşime ayıracağım zamandan çalıyorum da denebilir sanırım, bakış açısı:)) Dolayısıyla bir gün canım istemezse, her albümde kullandığım yeni kağıtlara, ürünlere olan merakım biterse ve gerçekten bıktığımı hissedersem, bu işi o anda bırakırım. Soğuduğum insanlarla kati surette muhatap olmamak, soğudum işlere bir daha elimi sürmemek gibi bir huyum var çünkü:) Her isteyene albüm yapmadığımın, gerçekten albümlerimin kimde olmasını istiyorsam onunla çalıştığımın da altını çizmek isterim. Bunun sebebi albümlerimin çok kıymetli olması değil, dediğim gibi keyifle sürdürdüğüm bir hobinin stres yüküne dönüşmesine engel olmak.  Bu kadar titizlenmenin semeresini de görüyorum işte, 4 yılda 2 kişi. Bence güzel bir yanılma payı:)
scrapbook-anı-albumu
Bu kadar içimi döktükten sonra (okuduğunuz için teşekkürler!) gelelim video kısmına:) Anı albümü videoları, detayların net olarak görünmesi ve fotoğrafların yerleştirileceği interaktif kısımların ete kemiğe bürünmesi açıından oldukça faydalı. Bu nedenle hemen aşağıdaki videoya tıklayarak vintage anı albümünü inceleyebilir, kanalıma abone olarak videolardan, blog yayınından çok daha önce haberdar olabilirsiniz. En kısa zamanda görüşmek dileğiyle, hoşçakalın!

 

Yorumlar

bücürükveben dedi ki…
Bahar'ım merhaba, bugün rekor kırdım saat 13,00 doğru uyanma kalkma rekoru:((- bana ne oldu bilmiyorum hani ölecek miyim? Nedir?:))))uyu, uyu, uyu bir türlü kalkamama ama kalkınca okuma paneline baktım ve ilk senden başladım blog ziyaretlerime çünkü sen beni yazındaki gibi yanıltan değil yanıltmayan sevgili arkadaşlarımdansın:)))çok sık bloğuna uğramasan da, uğradığında mutlaka bana uğrarsın, bunlara önem veriyorum ben kimisi bloğuna uğruyor ama bana iki satır merhaba demiyor. A4 sayfası yorum beklemiyorum ama bir merhaba demek istedim dese de yeter ama yapmıyor. Neyse iç dökeceğim varmış bugün, belki sen de içini döktüğün için tetikledin:))

O iki müşteri diyeyim ne kaybettiklerini sonunda anlamışlardır ama ne derler bilirsin? Son pişmanlık fayda etmez. Senin gibi zarif, bu işi amatör ruhunu kaybetmeden yapan birini kaybetmişler, gitsinler piyasada üçkağıtçı, vatandaşı kazıklayanlarla çalışsınlar bakalım:))))bazen öyle oluyor hiç üzülme, çok insanı hayatımdan çıkarttım, kimisi beni çıkarttı, hayatın değişmez kuralı.

Albüm çok güzel olmuş, güle güle kullansın, eline, gözlerine sağlık Bahar'ım. Arada albüm olmasa da uğra bloğuna, ne bileyim ne seyrettin tvde, ne izledin sinemada, ne yemek yaptın yazsan da yeter, Sevgiler.:)
Eren dedi ki…
Bahar'cım harikasın her zamanki gibi, albüm müthiş, kapağındaki çizim de çok yakışmış gerçekten:) senin gibi tatlı, harika ve son derece pozitif biriyle anlaşılamamasını düşünemiyorum, zerafetin ve kalbin yaptığın albümlere de yansıyor, benim albümüm en değerli varlıklarımdan biri gerçekten, bu vesileyle senin gibi bir dost kazanmış olduğum için de çok mutluyum, kocaman sevgiler:)

Büşra Bayram dedi ki…
albüm harika gözüküyor, güle güle kullanılsın :)
sevda s. dedi ki…
Sonuna kadar okudum tabii ki :) Yine çok güzel bir albüm olmuş, eline emeğine sağlık. <3 4 yılda 2 olumsuz kişinin karşına çıkması bile doğru yolda olduğunu gösteriyor, çünkü maalesef olumsuz, negatif ve saygısız insan çok. Ben satış yapmadığım halde okumayıp fotoğraflara bakıp altına sadece şunu yazıyorlar: "fiyat (hatta bazen fiat) " :)Akşam verdiği siparişi sabah soranlar v.s. v.s.
Bu arada blogunu okumayı özlemişim ♥
bahar006 dedi ki…
Bana vakit ayırdığın için, kıymetli yorumunu esirgemediğin için teşekkürler Müjdem, iyi ki varsın:)
Bloga daha sık uğramak hep planlarım arasında ama inan bir gün bana yetmiyor, Ela zaten tüm vaktimi alıyor, o uyuduktan sonra ancak kendime zaman ayırabiliyorum, blog da bu arada kaynıyo tabi:) Çok öperim, sevgiler:)
bahar006 dedi ki…
Ben de arada bir cadılaşıyorum demek ki Eren'cim:)Beğenmene gerçekten çok sevindim, o mutluluk bana ait ayrıca, sevgiler canım:)
bahar006 dedi ki…
Çoook teşekkür ederim, sevgiler:)
bahar006 dedi ki…
:)) Fiat mı:)))) Sevdacım, güldürdün valla:))Albümü begenmene çok sevindim. Eşime kalsa hemen bugün bırakmamı istiyor aslında ama ben seviyorum kağıtlarla oynamayı. Ben de seni özlemişim, çok öpüyorum canım:)
Ada Deniz dedi ki…
Kapağındaki çizim çok hoş. Tam kişiyeözel olmuş. Emeklerine sağlık:)))
bahar006 dedi ki…
Saol Saadet Hanımcım, beğenmene sevindim:)
Emel Sevren Pınar dedi ki…
ellerine sağlık. Güzel günlerde kullan, çok hatıra biriktir.
cg.ozlem dedi ki…
Bahar Hanım...
6. albüm için nasıl bir tema seçeyim diye bloğunuzda gezinirken birden açıklamalarda adımı görmek hem şaşırttı hem mutlu etti :)
Hep dediğim gibi, sizin yaptığınız o kadar güzel, o kadar özel bir albüm ki, tüm sevdiklerim için, siz muhteşem bir albüm hazırlıyorsunuz, ben içini anılarla dolduruyorum ve bugüne kadar ki en güzel hediyemi vermiş oluyorum sevdiklerime... Her siparişte, sipariş detayı dışında gelişen güzel sohbetlerimiz, hiç tanışmadığım ama bir gün karşılaşırsak eğer hiç yabancılık çekmeyeceğim çok keyifli bir arkadaşlık kazandırdı bana. iyi ki varsınız :):)
Kucak dolusu sevgiler :)
bahar006 dedi ki…
Çok teşekkürler Emel'cim.
bahar006 dedi ki…
Tüm duygularım fazlasıyla karşılıklı Özlem Hanım'cım, bir insanın vereceği en güzel hediyeyi hazırlamak benim için mutluluk verici. Bir gün mutlaka karşılaşacağız elbette ve ben de sabırsızlıkla o günü bekliyor olucam. Çok öperim, sevgiler:)