Vintage Kutu Albüm

kisiye-özel-vintage-anı-albümü
Herkese merhaba! İskenderun'dan Nisa Hanım'ın müstakbel eşine doğum günü hediyesi bu albüm. Bitireli epey oldu ama kadraja sığdırmakta zorlandığım bu devasa albümün hazırlanması ve yayın aşamasına gelmesi 4 ayı buldu.

Nisa Hanım bana ilk ulaştığında, nişanlısıyla yaptıkları her şeyi kayıt altına aldığını, sinema biletinden kola kapağına kadar her şeyi biriktirdiğini anlattı. Ancak nişanlısının bu durumdan haberi yoktu ve albüm onun çoktan unuttuğu pek çok anı ve o ana ilişkin detayları barındıracağından büyük, kapsamlı, bakınca gülümseten, mutlu eden bir çalışma olmalıydı:)
scrapbook-vintage-album

Nisa Hanım aslında ilk etapta benden 60 sayfalık bir albüm rica etti ama şahsen o kadar sayfayı bir arada tutabilecek bir ciltleme sistemi bilmediğimden kendisini 15 yaprak 30 sayfaya ikna ettim. İkna ettim etmesine ama bu kez de bu 15 yaprağı nasıl bir araya getirebileceğimi düşünmeye başladım.

Scrapbook adına sanal alemde ne varsa talan ettim ve nihayetinde Paper Hoarder Disorder blogunun sahibesi sevgili Cristi ile tanıştım. Tam bir scrapbook uzmanı olan Cristi'den ilham alarak ( çünkü albümleri bu albüme göre oldukça ufak), toplamda bir ayı bulan hesap kitap ve sayfalarca çizimden sonra ortaya bu 45 cm uzunluğunda, 16 yaprak 32 sayfa, kapak içinde ilk kez denediğim subway art çalışması olan ve yine tamamen el dikişiyle hazırladığım defterin de bulunduğu bir bölmeye sahip, kapanınca kendiliğinden kutuya dönüşen bu albüm çıktı.
scrapbook-vintage-album
Albüm ağzına kadar interaktif sayfalar, cepler ve fotoğraf kartlarıyla dolu ve sayamayacağım kadar çok fotoğraf alıyor. Bu tarz detayları önceki albümlerimden bildiğiniz ve en alttaki videoda da albümü ayrıntılı olarak gösterdiğim için tekrarlamayacağım. 
scrapbook-anı-albüm
kisiye-ozel-album
Biraz subway art konusundan bahsedeyim. Subway art, belli bir konuya yönelik anahtar kelimelerin kullanılarak çağrışım yaratmasının ya da bir mesaj iletilmesinin amaçlandığı tipografi sanatı olarak özetlenebilir.

Oldukça büyük bir subway art arşivim vardı ancak Nisa Hanım benden sevdikleri yerlere ya da aralarındaki özel dile gönderme yapan bir bölümün de olmasını isteyince çoktandır yapmak istediğim çalışma da ayağıma gelmiş oldu açıkçası. Bunun için en uygun bölüm kapak içiydi. Ben de hazırladığım parçayı oraya yerleştirdim.
subway-art
Nisa Hanım edebiyat yönü oldukça kuvvetli, hafıza açısından ise bildiğiniz zehir olarak tanımlayabileceğim,  bunun yanında son derece pozitif, kibar, esprili ve kafa bir insan:) Diğer albümlerde birlikte çalıştığım tüm insanlar ayrı ayrı çok kıymetli ama dediğim gibi bu albümün yapımı uzun sürdüğü için Nisa Hanım'la gece gündüz iletişim halindeydik. 

Bu süreçte kendisini çok sevdiğimi özellikle belirtmek istiyorum. Dediğim gibi edebiyatı, şiirleri, yazmayı, çizmeyi çok seven Nisa Hanım, albümün yanında bir de defter istemişti benden. Ben de A5 boyutunda, bol eskitmeli, simli, metal aksesuar ve kurdele detaylı, mühür ve vintage grafiklerle süslediğim bir defter hazırladım kendisine. Bu arada defter dikmeye ba-yıl-dım:)
coptic-stitched-notebook
el-yapımı-vintage-defter

Benim için oldukça keyifli bir tecrübe olan bu güzel scrapbook albümün sahibi Nisa Hanım, mayıs ayında, tam da kendisinin doğumgününde evlenecekleri müjdesini verdi. Genç çifte ömür boyu mutluluklar diliyorum. Epey uzun bir yayın oldu ancak çok büyük ve kapsamlı bir albüm olduğundan ben iki bölümden oluşan videoyu da izlemenizi öneririm. Keyifli seyirler:)



Yorumlar

bücürükveben dedi ki…
Vay canına:)))sinema biletinden, cola kapağına kadar her şeyi biriktirmek hem de nişanlısının uğruna...taktir ettim doğrusu dilerim bir yastıkta kocarlar...:) subway art ı ilk kez duyuyorum ilginçmiş:) çok ama çok güzel olmuş, güle güle kullansınlar...harika bir hediye olmuş, eline sağlık Bahar'ım..
Unknown dedi ki…
Çok büyük emek harcamışsınız, harika birşey çıkmış ortaya. Tabi bu hatıraları toplayan Nisa Hanım ama böyle alamlı bir şekilde biraraya getiren de siz. Tebrik ederim maşallah. Nisa Hanım ve eşi de çok mutlu olsunlar.
Sevgiler.
Esen Can dedi ki…
Bahar şapka çıkarıyorum sana :) Harika bir iş çıkmış ortaya, fikirleri elbette mühim Nisa hanımın ama onları böyle somutlaştırmak ayrı bir başarı! Vallahi çok tebrik ediyorum, ellerine sağlık canım, süpersin :)
Nisa hanıma da mutluluklar, bu kadar ince fikirli olduğu için de ayrıca tebrikler ve kıymeti bir ömür boyu bilinsin inşallah şanslı eşi tarafından :)
Fincan Teyze dedi ki…
Muhteşemmm... Ne diyeceğimi bilemedim. Ellerinize sağlık.
Unknown dedi ki…
Baharcığım muhteşem olmuş albüm bayıldım hele o kapakta kullandığın çalışma hani şu çifte özel anılarını hatırlatacak sözcükler yazmışsın ne kadar sevimli bir fikirmiş.kalbim ısındı.Nisa hanıma eşine mutluluklar sana ise 41 kere maaşallah hayranlıkla inceledim,ba-yıl-dım,ellerine sağlık...
Unknown dedi ki…
defterin ayrıca çok güzel olmuş canım.yazmayı unuttum da...
sebuş dedi ki…
ne harika bir fikir, nasıl güzel bir anı defteri ve nasıl güzel detaylar bunlar böyle:) dilerim hayat hep yüzlerine gülsün..
baharcım sen bu işte tavan yaptın biliyorsun değil mi..
emeğine, zevkine sağlık..
siyah kuğu dedi ki…
harikaaa bayıldım resmen.
Ahşap zamanı dedi ki…
harika olmuş sizin çalışmalarınıza bayılıyorum nasıl bir sabır ve titizliktir çok da detaycısınız hiç bir detayı atlamamışsınız şahane işler çıkarıyorsunuz hepsi çok güzel tebrik ederim sevgiler...:))
Madam Merry dedi ki…
so lovely !
bahar006 dedi ki…
Müjdem, eksik olma,çok teşekkür ederim :)
bahar006 dedi ki…
Çok teşekkürler :)
bahar006 dedi ki…
Çok teşekkürler canım ve gönülden bir amin :)
bahar006 dedi ki…
Çok teşekkür ederim :)
bahar006 dedi ki…
Eksik olma canım benim,cok saol:)
bahar006 dedi ki…
Sebusum,insana acaip moral veriyorsun, cok saol:)
bahar006 dedi ki…
Kuğum, eksik olma,çok teşekkür ederim :)
bahar006 dedi ki…
Ah o detayciligim beni ne kadar yoruyor bilseniz:)Çoook teşekkür ederim :)
bahar006 dedi ki…
Thank you very much :)