Ela Masal- 4. Ay

ela-masal-4.ay
Canım Yavrum,
Zaman denilen şey; benim için yetişmesi imkansız, belki ucundan kıyısından yakalanabilirse mutlu olunacak minik bir detay artık sadece... Geceler gündüzleri kovalamaya, sen büyük bir hızla büyümeye, bense her gün farklı bir mucizene tanık olmaya devam ediyorum. Müjdeler olsun, artık 4 aylıksın güzel kızım...
ela-masal-4.ay
Neler oldu son bir ayda dersen, bir kere kulakları sağır edecek desibelde çığlık atmayı, bu çığlığı tonlamayı, ayrıca kızdığında ayrı, sevindiğinde ayrı efektlerle süslemeyi öğrendin tontişim. İlk çığlık attığında kucağımdaydın ve cidden kulağımda tuhaf bir çınlamayı takiben bir süre hiçbir şey duyamadım. Ama bu his bile öyle güzeldi ki, babanla kısa sürede alıştık ve ne zaman çığlık atacaksın diye gözünün içine bakmaya başladık:) Nalan Teyze'nin deyimiyle alet edevat çalışıyor mu diye kontrol ediyorsun tabii, bağır yavrum hakkındır:)
ela-masal-4.ay
İşte böyle çığlık ata ata, son bir haftadır yüzümüze bakıp bize bir şeyler anlatmaya, belli durumlarda değişmeyen tepkiler vermeye başladın güzel kızım. Sana dönüp söylediğimiz her söze verecek bir cevabın, bir gülücüğün ya da bir mimiğin var çok şükür. Seni kucağıma almak istediğimde resmen heyecan yapıyorsun, baban seni "kumpir kafalım" diye severken gülmekten katılıyorsun. İlk aylarındaki gibi, kendimizden şüphe ettiğimiz, acaba arkamızda biri mi var dediğimiz, bize pek görünmeyen ama senin pek bir samimi olduğun hacı dedelerle değil de, direkt bizimle muhatap olman mutluluk verici elbette:)
ela-masal-4.ay
Bebeğim, tanıyan tanımayan herkes seni sevmek için yanımıza geldiğinde, ağızlarından dökülen ilk kelime "boncuk" oluyor. Seni ilk gördüğüm günden beri sana "boncuğum" dediğimi düşünürsen, herkeste aynı etkiyi uyandırman sence de şaşırtıcı değil mi? Top 10 listende ikinci sırayı ise "oyuncak bebek" kelimesi alıyor martı kaşlım:)
ela-masal-4.ay
Bebeğim artık kucağımızda rahatlıkla oturabiliyor, etrafında ne var ne yok takip edebiliyorsun. Yalnız bu oturma seanslarında televizyonu fark etmen pek hoş olmadı. Ne kadar engellesek de bulduğun ilk fırsatta başını ekrana çevirmeye çalışıyorsun. Özellikle ana haber bültenlerinde seni bu kadar neyin cezbettiğini hala çözemedik canımın içi:)
ela-masal-4.ay
Son haftalarda elin sürekli ağzında ve deli gibi diş etlerini kaşıyorsun yavru kuşum. Bu sabah sol üstte iki minik kabarcık gördük hatta. Sanırım yakında ilk dişinle tanışacağız ve sen de o büyük güne hazırlık yapıyorsun. Umarım acısız, ağrısız ve ateşsiz olur da o minicik canın yanmaz. Can yanması demişken yavrucum, 4. ay aşıların da kazasız belasız bitti çok şükür. Cesur kızım benim, çok az ağladın, sonra hemen sustun. Annenden sana kocaman bir aferin yavrum:)

ela-masal-4.ay
Geçen ay demiştim ki, bu can parçası iki kez kahkaha attı ve biz eridik. Şimdi ise karşımızda katıla katıla gülen, hem de bunu boş yere değil, anne-babasının yaptığı şebekliklere tepki olarak gösteren çok tatlı bir cadı var. Bir bebeği güldürmek kadar anlamlı çok az şey varmış hayatta annecim. Bunu bize öğrettiğin için sana çok teşekkür ederiz. Hayır yani, bazen uykudan kalktığında o kadar ciddi oluyorsun ki, babanla şekilden şekile girmemize rağmen çarpık bir gülümseme bile çıkmıyor dudaklarından. Acı bize evladım, bu suratların da bir yamulma kapasitesi var neticede:)
ela-masal-4.ay
Annecim sen doğmadan önce, her yeni ve görgüsüz ebeveyn gibi babanla çocuk mağazalarında gördüğümüz cicili bicili ne varsa satın aldık. Ama yaz bitti ve sırası gelmeyen, daha bir kez bile giyilmeyen onlarca tulum, bir o kadar elbise boşa çıktı. Sırf üzerinde göreyim, içimde kalmasın diye bir günde giydirebildiğim kadar çok elbiseyi giydirdim sana, sonra dolabını boşalttım, küçülenleri ve yazlıkları ayırdım. Sonra da gittik, babanla sana bir sürü kışlık aldık:)) Yani bombişim, 4. ay, senin gardrobunu baştan aşağı yenilediğimiz aydır unutma, büyüyünce sen de annene bir güzellik yaparsın artık:)
Haa unutmadan, daha önce söylemiş miydim bebeğim, baban da annen de seni çok, çok, çok seviyor...  Seni bize gönderene, bize seni nasip edene şükürler olsun...
Not1: Maaşallah'ta ıska olmaz, atış serbest sevgili okur:)
Not 2: Daha Ela Masal doğmadan o güzel yastığı yapıp yollayan Nalan Ablam'a bizden kocaman öpücük:)

Yorumlar

bücürükveben dedi ki…
Oy oy oy maşallah, 41 kere maşallah, oyuncak bebek gibi gerçekten, Bahar'ım ne mutlu sana da, babasına da, Allah analı babalı büyütsün tekrar. Sevgiler:)
Maşallah boncuk çok yerinde bir sıfat olmuş. Allah sağlıkla mutlulukla dört gözle büyütmek nasip etsin. Yazıyı gözlerim dolu dolu okudum ne güzel ifade etmişsiniz her şeyi. Maşallah tekrardan ♥
Sade Bir Yaşam dedi ki…
Maşallah kuzuya, zaman geçecek ve bende Eylül Masal'ımın 4.ayını görecek miyim acaba :) İnanması güç rüya gibi, masal gibi bebelerin gelişi
Unknown dedi ki…
Aman da aman, maşallah boncuğa :) Büyütmüşsün canısı, ama daha ne gardroplar yenileyeceğini şimdiden bilsen iyi olur, kısacası sana borcu artarak devam edecek. Peşin mi taksit taksit mi alırsın sonra bilemem :) İkinizi de öpüyorum.
Bir Terazi Kizi... dedi ki…
Kocaman bir masaallah size!
Unknown dedi ki…
Blog dünyamızı boncuğu olsun o hep beraber büyütelim.her düzenl görüntülerini bekliyoruz unutma sakın oldumu annesi:))
Sadece C. dedi ki…
Maşallah boncuğa, koca gözlü şey! :)
gooogoook dedi ki…
Maşallah 4. ay olmuş, Nice sağlıklı mutlu huzurlu seneleri ömür boyu birlikte geçirmeniz dileğiyle, Allah mutluluğunuzu, bozmasın. Annelik henüz tatmadığım bir duygu olsa da okurken duygulanmamak imkansız. Sevgi ve selamlar;) Minik Elanın yanakların öpüyorum;)).
Unknown dedi ki…
bahar kendimden utandım şu anda, ne zamandır gelmiyorum ben buraya, ela masal ne güzel bir isim ! mutluluğunuz daim olsun,allah hayırlı ömür nasip etsin.