Ahşap Komodin Nasıl Yenilenir?

Çok zamandır aklımdaydı bu ahşap komodini yenilemek. Neyse ki tamamladım. Muhtemelen uzun bir süre boyunca, boyadığım en son büyük parça da bu olarak kalacak. Büyük gün 31 Mayıs olduğundan ve o güne kadar başıma neler geleceği hususunda hiçbir fikrim olmadığından, bir an önce sizlerle paylaşmak istedim. İkinci el eşya satan arkadaşımızdan daha önce de bahsetmiştim. Eline benim seveceğim tarzda eşya geldiğinde mutlaka ayırır. Bu zarif komodin de onlardan biri. Yenileme sırası kendisine gelene kadar bu haliyle kullandık. Ama artık değişim vakti.
ahsap-komodin-yenileme
Ahşap komodine uyguladığım tüm işlemler, mobilya boyamanın püf noktaları yazımda anlattıklarımla aynı. Tek fark, bu komodini astarlama işleminden sonra mavinin tonlarıyla renklendirdim ve çekmece içlerine stencil uyguladım.
ahsap-komodin-yenileme

mobilya-boyama

dekoratif-esya-yenileme
Son olarak; Soma'da hayatını kaybeden madencilerimize tekrar Allah'tan rahmet diliyorum. Sayıları bir değil, iki değil. Geride kalanların, özellikle de henüz anne karnındaki çocukların durumu resmen içimi yakıyor. Düşünüyorum, düşünüyorum, insan aklını yitirir. Allah tüm ailelere sabırlar versin, dayanma gücü versin. Acı bu denli yoğunken, sanki çok normal bir olay yaşanmış gibi, sanki ömründe bir defa madene girmiş gibi oturduğu yerden yorum yapan, salyalarını saçarak kocaman sesleriyle durumdan vazife çıkaran medya maymunları da artık sussun. Zaten midemi bulandırıyorlardı, iyice tiksindim. İnsan olmak ne ara bu kadar zorlaştı, acıya saygı duymak ne ara tarihe karıştı anlamıyorum. Çok çok üzgünüm...

Yorumlar

darkolivee dedi ki…
Bu işleri seven insanın mutlaka 2. el dükkanı olan bir arkadaşı olmalı :)
arasan bulunmaz bu zarif şey
çok güzel olmuş ellerine sağlık

alt paragrafta yazdığın her kelimeye katılıyorum, sadece kuru gürültü laf var ama icraat yok :(
Unknown dedi ki…
çok güzel olmuş,eline sağlık.
o maymunlar bile kendilerinden iğreniyorlardır eminim
Unknown dedi ki…
canım yaaa, ellerine sağlık, içim açıldı maviyi görünce. şu ara ne çok ihtiyacım var. üstüste yaşanan tatsızlıklardan nasıl da bunaldım. hadi son olsun diyorum başka bir olay. Allah acılı ailelerin özellikle de onca babasız çocuğun yardımcısı olsun, bir daha böyle acılar göstermesin...
Bak Bu Harika dedi ki…
Şahane bir fikir
Unknown dedi ki…
harika bir çalıma olmuş ellerine sağlık rengini çok beğendim çok zevklisin.sabotaj ihtimali var diye bir söylenti var her şey yargıda çözülecek elbet ama ya doğruysa bunu yapan bütün ülkeyi de yakar içimizde kimleri neleri besliyoruz ürkütücü...
Nilgün Torunoğlu dedi ki…
Bazılarının her felaketten nemalanmaya çalışması,sahte yas seramonileri midemi bulandırıyor. Felaket büyük ,acımız dayanılası değil ancak felaketin en büyüğü korku imparatorluğu kurmuş birinin baskıladığı canını, onurunu hiçe sayan insanların düşürüldüğü durum. Bizler balık hafızalıyız doğru unuturuz ama önemli olan unutturmamak.
31 mayıs içim yazdığını anlamadım,neyi kaçırdım?İyisin değil mi?
bahar006 dedi ki…
Darkolivee, kesinlikle:) Çok teşekkür ederim, beğenmene sevindim. Ölen vatandaşlar kimsenin umurunda değil, herkes birbirini yemekle meşgul, ülkemden sıkıldım yemin ederim.

Havvacım, çok teşekkür ederim. Ben farkında olduklarından bile emin değilim.

Molacım, amin canım amin, zaten dualar sayesinde yaşıyoruz, tedbir kısmı yok maalesef. Çok teşekkür ederim:)

Bak bu harika, çok teşekkürler:)

Ezem ruveyda, çok saol, beğenmene çok sevindim. Ben sabotaj ihtimaline inanmıyorum açıkçası ama ihmal var kesinlikle. Hatta ihmal bile değil kör parmağım gözüne olmuş resmen. Hukukçuyum ama yargıya da inancım kalmadı maalesef.

Nilgün Ablacım, ben bu höt zöt adamdan o kadar sıkıldım ki, yani sesinden soluğundan, her dakika mahalle kadınları gibi ekrana çıkıp parmağını sağa sola sallamasından, sürekli memnuniyetsiz halinden, asık suratlı konuşmalarından cidden bıktım. Gurur, onur gibi kavramlar öyle uzağında ki...Merak etme, herkes unutsa aileleri unutmaz.

Bebek bekliyoruz ablacım, 31 Mayıs'ta doğum var. 2 post önce yazmıştım, ana sayfada yok, ondan görmemişsindir.Sevgiler:)
bücürükveben dedi ki…
Maviş komodin çok güzel olmuş eline sağlık Bahar'ım...doğum için hayırlı uğurlu olsun şimdiden Allah tamamına erdirsin...Soma hakkındaki rahmet dileklerine aminnn diyorum...medya maymunları her zaman olacaklar maalesef:((adı üstünde işte medya maymunu takıp takıştırıp gidenler varmış bir de...bilezikler, kolyeler, yok marka çantalarla...
sevgilerimle
Unknown dedi ki…
harika olmuş. Çekmecelerdeki detaylar da göz alıcı . Ellerine sağlık Baharcığım
rebeltakipte dedi ki…
ne kadar tatlı bir renk bu, harika olmuş <3
Unknown dedi ki…
ne diyebilirim ki bu işte ustasın
Ada Deniz dedi ki…
Çok şık bir çalışma ellerinize sağlık:))))
CRESCENT dedi ki…
Çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Kullandığınız mavi boyanın markasını ve tam adını öğrenebilir miyim mümkünse?
bahar006 dedi ki…
İnanın ne boyayı hatırlıyorum ne de markasını ama benim mavi, turkuaz ve lacivertim hiç eksik olmaz. Bu komodini boyarken de yine renkleri karıştırmıştım. Muhtemelen cadence markadır ama emin olamıyorum. Teşekkürler ve sevgiler:)