Balkon Dekorasyonu Fikirleri

Şu aralar acayip derecede kendimi açık havalara atasım, bahçe-balkon ve bilumum yeşillikte yayılasım, kuş cıvıltıları ve güneş eşliğinde saatler süren kahvaltı ve çay keyifleri yapasım var.
bahce-dekorasyon
Farkındayım, iki hafta yayın yapmayıp sonra da çimlere yayılasım var diye feryat etmek biraz haksızlık ama azıcık güneş bile bende bahar havası estirmeye yetiyor. Eh adım Bahar, Nisan'da doğmuşum, ilkbahar çocuğuyum, olacak o kadar:)

balkon-dekorasyon
Çoğunlukla bahçeli evde büyüdüm, devamında da eşimle tercihimiz hep bahçeli evden yana oldu. Zaten sprey boyaların, kokulu verniklerin dahil olduğu hobilere, bir spor salonundan biraz daha az gürültü yapan aletlere ve yuvasının altına kaçan tek bir mama tanesi için bile ortalığı yıkan bir köpeğe sahipseniz, bahçeli ev en doğru seçim:) Hem apartmanda ağaçların altında kahvaltı keyfi, çimlere serilip kitap okuma seansları, hamakta fiesta falan hayal sonuçta:) (Kesinlikle imrendirmek gibi bir düşüncem yok!)

balkon-dekorasyon
Madem bahçeli ev bu kadar güzel, görsellerde niye apartman balkonlarından kullandın derseniz, yahu o resimler ayağı çime değmeyen, iş ve ev denilen betonarmeler arasında sıkışmış garibanların biraz gözü gönlü açılsın, eğer isterse, 1 metrekarelik balkonunu bile küçük, yeşil bir cennete dönüştürebileceğini görsün diye:)
balkon-dekorasyon
Hem öyle çok masrafa gerek yok. Birkaç saksı çiçek, bir iki dekoratif fener, mumluk, sandalye ya da koltuklarınız için birkaç tane de renkli minder koydunuz mu, alın size mis gibi minyatür bahçe. Ha bir de meraklı gözlerden korumak için paravan. Üzerine de sarmaşık sararsanız doğal ve yeşil bir duvara kavuşmuş olursunuz. Aman kim uğraşacak bunlarla, ben halimden memnunum derseniz de, karşı apartmandaki komşunun astığı çamaşırların sırasının düzgün olup olmadığını, beyazların morarıp morarmadığını izlemeye, bu eşsiz manzaranın keyfini çıkarmaya devam edebilirsiniz:)

balkon-dekorasyon
Bünyem sıcak iklime bir an önce kavuşmak isterken boş oturuyorum sanılmasın lütfen. Bu aralar birden fazla ahşap boyama çalışmasını aynı anda yürütüyorum. Çok dehşet fikirlerim var ama tamamlayabilmek için benim dışımda bazı şartların biraz daha olgunlaşması gerekiyor:) Hayatımızda birkaç ay sonra köklü bir değişiklik yapmaya hazırlanıyoruz. Muhtemelen hikayesini, hayallerini kurduğum çalışmayla beraber blogumda paylaşacağım. Şimdilik benden bu kadar. Havalar hala birazcık serin ama ben yeşillikler, su şırıltıları ve kuş sesleri arasında geçecek mis gibi bir hafta sonu dilerim size:) Hoşçakalın!

Yorumlar

Unknown dedi ki…
acayip merakta bıraktın beni, tam kendimi güneşe ve yeşile kaptırmışken... ne güzellikler var acaba elinde, hadi bir an önce bitir de paylaş, çatlatma beni. sevgiler:)
bahar006 dedi ki…
Oh aldın geldin mis gibi deniz havasını, karasal Ankaradakiler naparsa yapsın demi:)

Tamam haftasonu azcık gezeyim de bitiricem:)Öptüm:)
Nilgün Torunoğlu dedi ki…
Bak ben de merak ettim şimdi:)Neler neler yapıyorsun acaba ?

Bahara özlem bende de hat safhada. Hele ki bu günlerde azıcık üşüttüm de "yeter artık bahar gelecekse gelsin! " diyorum da başka bir şey demiyorum.
Bahçe keyfi çok güzel Baharcığım ama bahçeli evde oturuyoruz diye balkonlarımızı ihmal etmek olmaz tabii ki. Süsleyelim ve baharı bekleyelim:)
Mutlu hafta sonları canım ♥
Oh gözüm gönlüm açıldı vallahi :)
Yaz gelsin artık bence , yani bence gelebilir sorun yok. Mikooo duydun mu ? :)
bahar006 dedi ki…
Nilgün abla, hayatımın en büyük projesi diyeyim sen anla:PP Şaka şaka, az kaldı, tembellik etmezsem bitiricem. Çok güzel bi haftasonun olsun seninde ve evet balkonlar süslenmeli bence de:)

Damlacım:)) Yaz gelsin valla,çok üşüyen bi tipim, kemiklerimiz ısınsın azıcık, özledim güneşi:)
darkolivee dedi ki…
hayalim bir kış bahçesi
tüm kış o güneşi hissedebilmek
zeynep dedi ki…
Bahar gelse de kendimizi balkonlara bahçelere atsak . Resimleri görünce içim açıldı .
Projeni merakla bekliyorum , herşey gönlünce olsun Baharcım .
Sevgiler.
bahar006 dedi ki…
Darkolive bizde kış bahçesi de var ama kışın çok soğuk olduğundan kullanamadık. Isıtmaya da çalışmadık gerçi:)

Zeynepcim evet bu sene güneşi erken görünce zamansız açan ağaçlar gibi bünyeler de yaz alarmı verdi sanırım. Ama yine de yaz gelsin, en çok da doğu illerine. Çok saol canım, sevgiler:)
bücürükveben dedi ki…
Bahar'ım balkonlar cıvıl cıvıl, içimi açtı, ben maalesef balkona tek saksı çiçek koyamıyorum Bücürük çok yaramaz, bitkileri dişliyor, kopartıyor ve zehirleniyor:(((ama bahçem olsun çok isterdim...hayatınla ilgili köklü değişikliği merakla bekliyorum canım..
şimdiden hayırlı olsun diyorum
sevgilerimle
Juliette Koc dedi ki…
Kesinlikle katılıyorum dileklerinize. Nisan doğumlu biri olarak kış aylarından bende haz etmiyorum. O taptaze bahar esintilerini arıyorum. E hadi gelsin artık dimi ama;)
kış güneşi dedi ki…
çılgınca arzu ettiğim yerler ben olmalıyım buralarda değme keyfime
Unknown dedi ki…
O ne güzel görseller Baharcım.Kış günü gösterilir mi öyle şeyler,cık cık
deeptone dedi ki…
yalancı bahar da ondaaaan. hadi az kaldı bahara amaaa :)
Syhn dedi ki…
off çok sevdim o balkonları ya.
bahçe falan ayrıda, balkonu bu hale getirmek ayrı bir zevk meselesi..
Dolunay -Alanayarts dedi ki…
hımm bu köklü değişiklik ne olacak merak ettim bak :) iyi güzel bişey olacağından eminim sizin için hayırlı olsun şimdiden.
balkonlara dibim düştü.bu yaz ya ev değiştireceğim yada balkonları kapattıracağım.esinti ve güvercin ile birde üst kattaki komşuların pisliği balkona bişey yapmama hep engel.o yüzden resimlere ayrı imrendim.