Rüya Tabirleri

Bizim ailede, aile derken ben, annem ve 3 kız kardeşimi kastediyorum, rüyalar çok önemli bir yere sahiptir. Annem oscarlık rüyalarıyla gelecekten haber verirken, onun sütüyle el verdiği bizler ise hiç de azımsanmayacak, seneler içerisinde gelişme göstermiş, pek çoğu çıkmış rüyalara imza atmışızdır:)

rüya-tabirleri

Annemin çocukluğu büyük bir çiftlikte geçmiş. Kalabalık bir aile, tarlalar, büyükbaş hayvanlar, rahmetli dedem ve iğde ağaçlarıyla kaplı meşhur öz yolu, onun çocukluğunun belli başlı simgelerinden. Dolayısıyla geçmişe ait bu öğeler rüyalarında sıklıkla yer bulur. Ama bu rüyaları pek iyiye yorduğunu söyleyemem.

Yine anneme göre üzüm ve pirinç vaktinde görülmediğinde daima gözyaşıdır ve işin ilginç yanı üzümlü, pirinçli rüyalarının ertesinde genelde kötü bir haber almıştır. Bunun dışında doğrudan gelecekten haber veren rüyalar da görmüştür. Bir defasında rüyasında yandığnı görmüştü mesela. Birkaç gün sonra, okuldan eve döndüğümde annemi sırtına dökülen çaydanlık nedeniyle feci şekilde yanmış halde bulmuştum...

rüya-tabirleri

Ben annemden sonra en sık rüya gören ya da gördüğü rüyaları en sık hatırlayan kişiyim ailede. Benim rüyalar uzun, maceralı ve bol aksiyonludur. Elbette bunda okuduğum kitapların, oynadığım oyunların çok etkisi var. Yalnız ben rüyalarımı-eğer hoşuma gitmişse-kontrol edebiliyorum. Şöyle ki, rüyanın ortasında uyanırsam, tekrar uyuyup kaldığım yerden devam ediyorum. Rüyanın kalanını ben mi uyduruyorum yoksa cidden devamı bu şekilde mi bilemem tabi:) Bunun dışında dini rüyalar görüyorum. Ne ayrıcalığım var bilmem ama tanıdığım pek çok insanın ağzının suyunu akıtan rüyalar gördüğümü, ya da bu rüyalarla ödüllendirildiğimi söyleyebilirim:)

Kardeşlerimden Buket'le  aynı zamanlarda, aynı konsepte sahip rüyalar görürüz bazen. Mesela bir defasında Buket'le deniz kıyısından antika hazineler topladığımızı, sonra bu toplama işine tarihi bir kalıntının içinde devam ettiğimizi görmüştüm. Aynı gece onun da benzer şekilde, ikimizi deniz kıyısında deniz kabuklarını toplarken görmesi harika bir tesadüftü:) Yani aramızda, "Dün gece rüyamda seni gördüm." diyen birine karşı, "Ben de seni." diye cevap vermek sık yaşadığımız bir durumdur.

rüya-tabirleri
Şimdi bu kadar girizgahtan sonra hala okumaya devam ediyorsanız asıl soruna (!) gelmek istiyorum:) Sorun; internetteki tabir sitelerinin hepsinin aynı şeyi yazmasının yanında, iyi yapılan her tabirin sonunun çoğunlukla kötüye bağlanıp okuyan kişiyi dumur etmesi. Burada dumur olan ben oluyorum tabii:) Eh, rüyalarla bu kadar ilgiliyken, bloglarımın isimlerinde bile dream kelimesi geçerken, haliyle google amcaya en sık yazdığım soruların başında "rüyada şunu görmek", "rüyada bunu görmek" cümleleri geliyor.

Yalnız benim merak ettiğim rüyaların anlamlarından çok; bu tabirleri oraya kimin yazdığı. Hayır, gece güzel bir rüya görmüşsünüz, sabah bir umutla kalkıp, "Bu akşam loto kesin bende,  bembeyaz bir kuş üzerime pislerken aynı anda elimde kağıt para sayıyordum. Tam o anda kendimi yemyeşil bir ormanda buldum,  hafif bir dalga sesi duydum, arkama bir döndüm ki masmavi engin bir deniz, nasıl ferah..." diye diye bilgisayarın başına geçmişsiniz. Sizin rüyanızı komple yorumlayacak bir zat olmadığına göre, meBizim ailede, aile derken ben, annem ve 3 kız kardeşimi kastediyorum, rüyalar çok önemli bir yere sahiptir. Annem oscarlık rüyalarıyla gelecekten haber verirkencburen kelimeleri tek tek yazıp başlıyorsunuz aramaya. Nasılsa en sonunda hepsini birleştirip kendinize göre bir yorum yapacaksınız.

Rüyanız yukarıdaki gibi herkes tarafından iyi bilinen genel simgelerden oluşuyorsa problem yok, gününüze kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Ama birazcık detaylı bir rüya gördüyseniz vay halinize:) Bir kere şu tabir alemindeki kötü ahlaklı kadın ile ahlaksız komşu kimse, lütfen, rica ediyorum çıksın ortaya! Hayır, iyi-kötü her tabirin sonuna pat diye eklenen "ahlaksız bir komşuya, ahlaksız bir kadına..." diye başlayan cümlelerden gına geldi artık. Rüyada atın murat olduğunu duyup gördüğünüz ata sevindiniz, bence acele etmeyin. Tabir Efendi'ye göre; eğer atın eyeri yoksa ahlaksız bir kadınla evleneceğiniz anlamına geliyor çünkü. Ya da havuz gördünüz, suyu temizse yırttınız, su kirliyse kaçarı yok, o ahlaksız kadınla ev-le-ne-cek-si-niz:)

Eşimle arabada gidiyoruz. Rüyasını anlattı, anlamına bakalım dedim. İnternetten okumaya başladım: Para, mal, mülk, bereket, hayırlı iş ve ahlaksız kimseyle tabir olunur!!! Haydaaa:) Burdan tabircilere sesleniyorum, vazgeçin bu sevdadan:) Son zamanlarda ailece gördüğümüz güzel rüyaların hepsinin sonu, o kendini bilmez ahlaksıza bağlandığı için bu mühim konuyu yazmayı bir borç bildim, şurama geldi yani:)

Neyse, size tavsiyem gördüğünüz rüyaları yorumlama ihtiyacı hissediyorsanız, uyandığınızda nasıl bir ruh hali içerisinde olduğunuza bakın. İyi mal reklam istemezmiş, hiç tabire falan bakmayın. Kötü rüyalarsa zaten kötüdür, yine bakmayın:) Ben dayanamayıp bakıyorum ama siz bana da bakmayın:)

Yorumlar

Şanslı insansın vesselam !
Ben genellikle rüya görmem , ne güzel aksiyon macera bol sende :))
Unknown dedi ki…
Çok hoş bir yazı olmuş. Katılıyorum bütün tabir siteleri aynı metni kopyala yapıştır yapıyor sanırım. Ya da dediğin gibi bir Tabir Efendi var, o ne derse o. :))
Dolunay -Alanayarts dedi ki…
:)) annem annene benziyor.iyi yorum yapar bazen yetinmeyip internete yada tabir kitaplarınada bakar.ama hep şunu söyler.ilk kalkıp rüyanı düşündüğünde hiisettiğin önemli.ki sende yazmışsın.biar ara bakıyordum ahlaksızlıktan önce tüm tabirlerin sonunun kötüye bağlanması beni dumur edince artık bakmadım.:) eğer iyi hissediyorsam hayırlara vesile olsun derim.çaktığım simgeleri kendimce yorumlarım ama yok huzursuz veya kötü hissettiriyorsa direkt gidip akan suya anlatır bir daha da kimseyle paylaşmam:))
elmastasarim dedi ki…
Vallahi doğru söylüyorsun Baharcım internette basmakalıp kötü rüya tabirleri her yerde maalesef ben de bol aksiyonlu korkulu film gibi rüyalar görürüm hep eşim kitap yazsan stephen King'i sollarsın der hep :)))
eda dedi ki…
:)) tamam biz sanada bakmiyalim Bahar'cim ;),...
ben hiç ruyalarimi hatirlam :( onun için hiç tabire gerek duymuyorum canimcim ;)
sevda s. dedi ki…
Yazını görünce hemen aklıma geldi geceki rüyamı aradım önce iyi gidiyorduk sonra kötü şanslar bilmem neler. Bu rüya tabirleri de çok bozdu kendini :)
El Olor de Cádiz dedi ki…
HOLA AMIGA !!!! PRECIOSAS FOTOS....HACIA TIEMPO QUE NO SABIA NADA DE TI.... ME ALEGRO DE SALUDARTE, MUCHOS BESOS.
Unknown dedi ki…
SÜPER!:))Rüya görme stilimiz tamamen aynı Baharcım.Ne dedinse kendimi yaşadım.Bazen söylenirim,gün boyu zaten yoruluyorum, eee gecede bol aksiyonlu bir rüya,hiç dinlenemeden ertesi güne başla:)Tabirlerle ilgilenmem.google ın moralimi bozmasına izin vermem.Rüyam çıktığında ise ' aa ben bunun ruyasını gördüm dü,nasıl da malum oldu' derim olur biter.Bu arada hayal gücü yüksek olanlar çok rüya görürlermiş.BİZİM GİBİ:))
gooogoook dedi ki…
Tatlım çok büyük samimiyetle söyleyeyim, bayıldım, okurken gülmekten bir hal oldum inan gözlerim yaşardı. Değil mi nedir o öyle, kimdir o "Ahlaksızlar" tabiki. Her satırını güzellikle okudum, sıkılmak ne demek, uzun yazı sevmeyen okumasın, o; o tarz insanların sıkıntısı. Konu böyle mistik olur da hele de sen tarafından yazılır da sıkılır mı, insan. Canım çok haklısın benim ailemde de çok benzer şeyler olur, kız kardeşimle değil ama annemle çok fazla aynı rüyaları görürüz. Bir de ben bırak internet üzerindeki alakasız yorumları, insanın gaflete düşüp bir an pek iyi tanımadığı CAHİL insanlara rüyasını anlatmak durumunda olup kendini rahatlatmaya çalışması vardır ki; Ben bir keresinde böyle bir hata yapıp; cahilden şunu işitmiştim:

Ne kadar uzun bir rüyaymış yaa böyle acayip bir rüyayı daha önce ne duydum, ne de işittim!! Yahu sen tabiki duyamazsın rüya benim rüyamm, anlayamadığın ne, ne yani ben rüyamda gördüklerimi yalan mı söylüyorum, uzun diye inanmadın mı diyesim geldi!! Cahil insan böyle uzun rüya mı olur diyor! Halbuki gelse girse rüyama EKSİK BİLE ANLATMIŞSIN :P!!! diyecek kesin:).

Canım, yorum uzun oldu kusura bakma kardeşimle sohbet ediyor gibi hissettim kendimi, çünkü o hissi uyandırıyorsun. Sevgiler çook, selamlar:).
bahar006 dedi ki…
Müjdem önemli değil, takılma şu konuya artık:) Biz genelde Aslı ile arka arkaya sana yorum yapardık, o yüzden aklın karışıyo, hiç önemli değil:)

Başın saolsun, genelde insan çok sevdiği yakınlarına ilişkin olayları hissedebiliyor, sen de babanı hissetmişsin demek ki...Okuduğun ve yorum bıraktığın için çok teşekkürler, sen benim başımı asla ağrıtmazsın, sevgiler:)
bahar006 dedi ki…
Damla, evet bazıları cidden çok heyecanlı oluyor:)

Esra Hanım, bu gidişle ben de açıcam bi tabir sitesi o olacak, insanların yeniliğe ihtiyacı var:)

Alanaycım, yazmayı unuttum, annemin de bir tabir kitabı var, o da ilk ona bakar:) Suya anlatmak iyi hoş da bizim aileyi pek kesmez:)

Elmascım, aynı kafadayız, bir ara projelerimizi konuşalım senle:)

Edacım sen en rahatısın valla, imrendim bak şimdi:)

Mercedes, thank you for your lovely comment:)

Serpil Ablacım, kafada 40 tilki olunca gün yetmiyor sanırım, bir kısmını geceye aktarıyoruz. Ama hayalgücünün sınırı yok cidden, ben bisiklet sürerken iyiydim ama dönme işini bir türlü beceremiyordum. Bir gün rüyamda nasıl döneceğimi gördüm ve aynı gün de dönmeyi öğrendim. O zaman yaşasın rüya görmek:)

Handancım gülmene çok sevindim. Hem sonuna kadar okuduğun için hem de tüm samimiyetinle yorum yaptığın için teşekkür ederim. Dediğin gibi hani kahve falını bildiğini düşünüp insanı bunalıma sokanlar olduğu gibi rüya konusu da istismara açık maalesef. Benim kısa rüyam yok mesela, çok saçmalamış o şahıs bence, takma kafana:)Rüyanın uzunluğu değil ne anlattığı önemli bence, sevgiler:)
gullerledikis dedi ki…
Zaten rüyalar herkese anlatılmaz ve yorumlatılmaz
Bu arada rüyalarına hakim olan birini duymak ne güzel çünkü bende aynen rüyalarıma yön veren biriyim
Ayrıca bence de boşu boşuna internette rüya tabirine bakmasınlar
Sevgiler
bücürükveben dedi ki…
Bahar'ım rüyalar gerçekten de bazen çıkıyorlar, ben de babamın Ankara'da öldüğünü görmüştüm 1 yıl sonra öyle oldu ve çok şaşırdım çünkü babam İstanbul'da oturuyordu Ankara'da öleceğini oraya gömüleceğini 40 yıl düşünsem aklıma getiremezdim:( sende de annen de de medyumluk var demek ki...bende de var..aslında insanı korkutuyor da :(((
canım kocaman öpüyorum
sevgilerimle
Sadece C. dedi ki…
Yüzümü güldürdün, çok teşekkür ederim :) Bak şimdi seninle ne kadar benziyoruz, benim rüyalar da tam teşekküllü romanlar gibidir ve aynen senin gibi uyanır uyur devam da ederim hoşuma gidiyorsa.. Ama ne rüyalar.. Uçmalar, koşmalar.. Ama birini yazayım artık gerisini sen düşün; rüyamda köpek olmuşum. Bildiğin köpek, burnum kuyruğum pek güzel. Bi zevkle kuyruk sallıyorum ki.. Patilerime bakıyorum oooh pek mutluyum :D Bunu yorumcu amcaya yorumlatmaya kalksan köpek olmak başlıbaşına dert ama ne yorumlatıcam, mutluyum, takmıyorum.. Yorumcu amca da Oğuz Atay'ın önsöz amca'sı gibi bişey bence.. Boşver :)
Bir Terazi Kizi... dedi ki…

Bu rüya isi ilginctir vede ben bu konuda kendimi tek zannerderdim,sanirim kimse ciddiye alip anlatmiyor ve bende bilmiyorum.

Cok fazla rüya görüyorum bende sizin gibi,yillar evvel baktigim rüya tabirlerine yine yillardir bakmiyorumda,cünkü dediginiz gibi kendimi nasil hissediyorsam rüyami ona yoruyorum,gercek olacaksa onuda hissediyorum,en güzellerini kendime saklayip günümü güzellestiriyorum,anlik,yillik rüyalar var,varda var yani...

Yeni evlendigimde esime anlatirdim,dinledi dinledi,bir zaman sonra "rüyalarla yasiyorsun!" deyip kizdi bana,artik ona anlatamiyorum maalesef,ciddiye almiyor.

Cogu seyin bana malum olmasi artik olagan oldu,isaretler bile aliyorum,iste o cok isime yariyor:))

Belki rüyalarimla yasiyor onlari ciddiye aliyorum(hepsini degil) ama napabilirim dimi :)

Fakat postunuza bayildimm,harika bir yazi,tesekkürler iyiki yazdiniz!sevgiler.
bahar006 dedi ki…
Güllerle dikiş, aynı fikirdeyim, sevgiler:)

Cerencim, gülmene sevindim:) Seni cici fino seni, demek patilerine bakıp mutlu oluyodun, aslında bunu en iyi sen yorumlarsın ya neyse:) Sevgiler:)

Bir Terazi Kızı, bence malum olma durumu süper bişey,yani rüyalardan etkilenip belli bi süre onlarla yaşamakta sorun yok:) Ama bence her insanın hayatında rüyasını dinleyecek en az 1 kişinin olması lazım bence:) Ben teşekkür ederim okuduğun için, sevgiler:)