Benim Dünyam

benim-dünyam
Dün itibariyle vizyona giren Benim Dünyam, 2005 yılında gösterime giren Hint asıllı Black filminden uyarlama. Kör, sağır ve dilsiz Ela'yı Beren Saat, onun öğretmeni Mahir Hoca'yı ise Uğur Yücel canlandırıyor. Ayça Bingöl, dizilerden alışık olduğumuz üzere, yine içten bir anne rolünde. Ela'nın küçüklüğünü ise, beş yaşında rol aldığı Yol Arkadaşım'dan beri izlediğim, halen Uğur Yücel ile birlikte Aramızda Kalsın dizisinde oynayan Melis Mutluç canlandırıyor. En az Beren Saat kadar iyi oynadığını, hatta o koca koca oyunculardan rol çaldığını söylemeliyim.
beren-saat-ugur-yücel
Kör, sağır ve dilsiz Ela için hayat zor, ailesi için daha zordur. Birgün Ela'nın hayatına, onun karanlık dünyasına ışık tutacak olan Mahir Hoca girer. Artık Ela'nın eli-kolu, gözü-kulağı Mahir Hoca olmuştur. 20 yıla yakın sürecek bu beraberliğin tek amacı vardır; Ela'nın okuması.
Filmde bazı sahneler çok sarsıcı, bazı sözleri yumruk gibi vurucu. Filmin başından sonuna kadar gözlerimin yaşı kurumadı desem, abartmış olmam. Film çok ağlattığı için iyi değil elbette, gerçekten iyi. Uğur Yücel'in hem küçük Ela'ya hem de büyük Ela'ya gerektiğinde tokat atarak, gerektiğinde yerlere yapıştırarak verdiği dersler çok etkileyici. Filmin sonundaki rol değişimi ise ibretlik... Bir de yürüyüşüyle, el-kol hareketleri ve çıkardığı seslerle sağır ve dilsiz bir insanı dört-dörtlük canlandıran Beren Saat'i sadece o bakışlar için bile tebrik etmek lazım. Fırsatınız olursa mutlaka izleyin, tavsiye ederim.

Yorumlar

bücürükveben dedi ki…
Bahar'ım Beren Saat hani derler ya yıldız ışığı olan biri, hangi dizide oynasa baktırıyor kendine, (en azından şimdilik)tabii benim fikrim ama bir dizide Beren Saat varsa mutlaka bakarım diye düşünüyorum, sinemada hiç izlemedim ama Hint filmlerinden nefret ederim, körlü Yeşilçam filmlerinden de..(normalde ağlatmayan,sevimli eski Türk filmlerine ise bayılırım)bunun konusu ve seni çok ağlattığını da dikkate alınca bakacağımı pek sanmıyorum:)))))ama kusura bakma sakın..
sevgilerimle
Pınarın Dünyası dedi ki…
Black filmi Rani ve Amitabh bir harikaydı. Beren nasıl bilemiyorum. Ama o filmden sonra bunu izlemek isteyeceğimi de açıkcası sanmıyorum :)
Çilekli Mektubum dedi ki…
Baharcim gecen gun ben de sinemada tanitim afislerini izliyordum.Beren Saat ve UUgur Yucel icin izlenir diye aklimdan gecirmistim.Ama sen de aciklayici ve guzel yorumda bulundun ya,ilk firsatta insallah izleyecegim..
Sevgilerimle.
hobiblog dedi ki…
Bu hafta gitmeyi planladığım bir filmdi bu, anlatımınıza göre, gittiğime değecek gibi görünüyor. Sevgiler :)
Unknown dedi ki…
filmi izlemeyi o kadar çok istiyorum ki ...Umarım buna fırsatım olur
Unknown dedi ki…
Bu konularda çok hassas olduğumdan ,yorumunu okurken bile etkilendim.
Çok güzel olduğundan eminim.
elmastasarim dedi ki…
kesinlikle izlenmeye değer bir film olduğunu düşünüyorum en kısa zamanda izleyeceğim canım benim...
Dolunay -Alanayarts dedi ki…
seyretmedi ama merak etmedim de değil.nedense yerli film seyretmeyi sevmiyorum.genelde içim kararıyor.:))