Kristin Hannah-Gece Yolu

Kristin Hannah kitaplarını okurken içimde hep aynı düşünce hasıl oluyor: "Bak şimdi başlıyorum, salya sümük ağlatacak, boğazıma yumruları dizecek ama sonu eninde sonunda mutlu bitecek!!!"

Kristin Hannah-Gece Yolu


Gece Yolu da bunlardan biri. Baştan söyleyeyim, çok etkileyici. Konusuna gelirsek; tam bir helikopter anne olan Jude Farraday, ikizleri Mia ve Zach'ın tüm hayatlarını planlamakta, her anlarını kontrol etmekte ve onların sağlam bir üniversite eğitimi alacaklarına dair hayaller kurmaktadır. 

Mia ve Zach, son derece zeki ve başarılı öğrencilerdir ve ikiz olmalarının getirdiği derin bağlılıkla her an birbirlerinin düşüncelerini, acılarını ya da sevinçlerini hissetmektedirler. Mia olağanüstü güzelliğine rağmen çekingen ve zor arkadaş edinen bir genç kızken, Zach tüm okulun hayran olduğu, girişken, göz kamaştıran bir delikanlıdır.

Mia ve Zach'ın okuluna bir gün Lexi adında bir kız öğrenci gelir. Zor bir çocukluk geçiren, alkol bağımlısı bir anneden arta kalanlarla idare eden ve annesinin ölümünden sonra hayatta olduğunu öğrendiği yoksul teyzesiyle karavanda yaşamaya başlayan Lexi, ne gariptir ki zengin bir hayat süren Mia gibi çekingen ve aşağılanma korkusuyla zor arkadaş edinen bir genç kızdır. 

Mia, Zach ve Lexi'nin yolları bir şekilde kesişir ve zamanla sağlam bir dostluk oluşur aralarında. Zach ve Lexinin birbirlerine aşık olmaları ise geri dönülmez olayların başlangıcı olacaktır. Jude Farraday'ın kurduğu muhteşem aile tablosu gün gün yıkılacak, bir yaz gecesi yaşanan feci kaza, aileyi paramparça edecektir.

Kitabın bundan sonrası, okuyucuyu düğüm düğüm eden ve bazı şeylerin farkına vardıran satırlardan ibaret. Beni en çok etkileyen ise küçük Mia'nın hayali arkadaşıyla olan ilişkisi ve arkadaşının ona vedasıydı. Hayali arkadaşın kim olduğu ise kitabın sürprizi olarak kalsın:) Kristin Hannah severler için son derece doyurucu bir kitap.Yazdığı her kitapta bu kadar yoğun duyguları sayfalara sığdırabilmesi ise takdire şayan.

Yorumlar

ELİF dedi ki…
MERHABA
BİLDİĞİM KADARIYLA '' KRISTIN HANNAH ' IN '' TÜM KİTAPLARINI OKUDUM.
HEPSİDE HARKULADELER.
SEVGİLER
Noblesse dedi ki…
eninde sonunda mutlu bitiyorsa okuyabilirim:)))ağlamak istemiyorum:))))
okuyan dedi ki…
Kristin Hannah'ın henüz hiç kitabını okumadım ama bloglardaki paylaşımları okudukça meraklanıyorum:)
Paylaşımın için teşekkürler Baharcım.
Keyifli okumaların olsun.
Sevgilerimle ^-^
Unknown dedi ki…
Merak ettim,umarım edinip okuma şansım olur:)
Hayırlı geceler canım..
Esen Can dedi ki…
Ben de bir arkadaşımın tavsiyesiyle bu yaz okudum ilk defa bu yazarı ve bu kitabı :) Çok da sevdim ve çok da çabuk okudum, gerçekten de çok etkileyici, diğerlerini de okumak istiyorum ilk fırsatta, bakalım :)
Sevgiler
bücürükveben dedi ki…
Daha önce okumadığım bir yazar öyle hoş anlatmışsın ki, insanın canı çekiyor yemek gibi Bahar'ım..teşekkürler..
bahar006 dedi ki…
Elif, aslına bakarsan kadın roman fabrikası gibi ama maalesef Türçeye henüz 4 tanesi çevrildi, ben de okudum hepsini:)

Noblessem başı için garanti veremem ama sonu mutlu:))

Okuyanım tavsiye ederim, güzel kitaplar canım:)

Zel inşallah okursun, teşekkürler yorumun için:)

Esen, bir kere okuduysan devamı da gelir mutlaka, sevgiler benden:)

Müjdem, ah çok sevindim, ben senin tarzını az çok biliyorum aslında ama ilgini çektiyse oku mutlaka, sevgiler canım:)
rebeltakipte dedi ki…
tam benlik bir kitaba benziyor, paylaşımın için teşekkürler :))
Nil dedi ki…
Ben bu kitabı almalıyım. ben bu kitabı okumalıyım. Ağustos böceği yolu beni fena etkilemişti. Ağlamaktan gözlerim şişse de bu kitabını da okuyacağım yazarın. tşk ederim tavsiye için.
birincisin dedi ki…
Not alıyorum,inşallah alıp okuma fırsatım olur.Kış Bahçesini okumuştum oda çok güzel,yoğun duygularla yazılmış.Selam ve sevgiler:)
deeptone dedi ki…
heeey ben de bayıla bayıla ağlaya ağlaya okudum valla. var blogumda, kitap başlığında.
:)
bahar006 dedi ki…
Rebelcim, Nihancım, Birincisin, Deep çok teşekkürler. Gerçekten iyi kitap, okunmalı bence de, sevgiler:)
sevda s. dedi ki…
Üzülerek kristin Hannah'ın hiçbir kitabını okumadığımı farkettim. Aslında aklımda bir sürü kitabı vari hem konuları için hem de nedense kitaplarının kapaklarında da beni çeken birşey var. O kadar sırada bekleyen kitabım var ki, yine de ilk fırsatta alıp kitaplığıma ekleyeceğim, artık ne zaman okuyabilirsem.

Dolunay -Alanayarts dedi ki…
tüm kitaplarını okudum yazarın hepside çok güzel.gec yolu ise en vasat bulduğum kitabı.bana göre kış bahçesini hiç biri geçemedi.enfes bir kitaptı.salya sümük okudum ve sahip olduğum her şeye şükrettim.