Blogger Etiket Sınırı

Merhaba, kaç gündür bakamadım bloglara, off kimbilir neler kaçırdım. Ama mazeretim var. Hem bu vesileyle sizleri de uyarmak istedim.

Biliyorsunuz bizim şahsi bloglarımız dışında bir de ortak bloğumuz olan Ne desem beğenirsin var. Biz 7 kişi bazen kendi yaptıklarımızı bazen de netten bulduğumuz ilginç çalışmaları paylaşıyoruz. Her ne kadar bazı izleyicilerimiz nedesemin tek kişiye ait olduğunu düşünse de aslında o güzel bloğun arkasında 7 kişinin emeği var.

Neyse efendim, geçen hafta taslak ekledim nedeseme ve tam etiket eklerken 5000 etiket sınırı hatası aldım. Blogger yardımdan konuyu araştırınca, bloglarda böyle bir sınırlamanın baştan beri olduğunu ve daha önce bu sayı 2000 iken şimdi 5000'e kadar çıkarıldığını öğrendim. Bu demek oluyor ki, biz 8 ay gibi kısa bir sürede koskoca 5000 etiketi tüketmişiz. Hemen Nalan Ablamla bir durum değerlendirmesi yaptık ve bugüne kadar yayınladığımız 1518 yazının tüm etiketlerini yeniden düzenledik. Tabi tüm yazılar elden geçince ister istemez komik ya da yazım hatası yapılmış etiketlerle de karşılaştık, bu da bu sıkıcı sürecin keyifli ve bizi güldüren yanı oldu. Tabi delirdiğimiz zamanlar da yok değil:))

karikatür
Artık daha dikkatli, hatta cimriyiz bu konuda. Sizler de farkedeceksiniz, etiketlerimizin çoğunluğu tek kelime ve yazının esasına yönelik.  Bizim blogumuz gibi hergün belli sayıda ve düzenli yayın yapan bloglara tavsiyem; işin başındayken etiket konusunda önlem almaları. Yazıların çok ayrıntısına girmeden genel kapsamlı, kısa ve öz etiketler belirlemenin ileride çok faydasını görürsünüz, emin olun.

Bir de etiket düzenlerken yanlışlıkla yayınlayıp sonra hemen geri aldığımız yazılar oldu. Yani Nedeseme girip de "az önce burdaydı, nereye gitti bu yazı" diye celallenmeden önce, lütfen 4 gündür geceli gündüzlü etiketlerle boğuştuğumuzu ve bu arada ister istemez hatalar yapabileceğimizi unutmayın ve özürlerimizi kabul edin lütfen:)

karikatür

Bu arada haftasonu etiket düzenlemenin dışında dolu dolu geçti, hava şu anki fırtınanın aksine yaz gibiydi ve biz de kendimizi dışarı attık. Gezdik, fotoğraf çektirdik, alışveriş yaptık, Nata Vega'nın teras kafesini keşfettik ve polarlara sarılıp sahlep içtik. Çok güzeldi, tavsiye ederim. Evde de yarım kalan birkaç ahşap boyamamı tamamladım. Bunların hepsini bir sonraki yazımda yayınlayacağım. Şimdilik hoşçakalın:)

Yorumlar

Gulsen dedi ki…
İkinizde çok fedakarca çalışıyorsunuz var olun can arkadaşlarım, elleriniz dert görmesin sevgiler :)
bu konuya değınmenız ıyı olmus :) bende sureklı etıketleme yapıyorum uyarınızı dıkkate alıcam,yazılarınızı ne desem beğenırsındende takıpteyım sevgıler :)
bahar006 dedi ki…
Canım senin de aynen, blogun sanat ve kültür yazıları senden geçiyo biliyosun:)
bahar006 dedi ki…
Biricit, çok teşekkürler, senin de son yazını okudum, çok doğru söylemişsin, yapmak lazım aslında, sevgiler:)
okuyan dedi ki…
Uyardığın iyi olmuş canım. Ben de bol keseden dağıtıyordum etiketleri:)))
Size de iş çıkmış o kadar. Çok beğeniyorum ortak açtığınız blogu ve keyifle takip ediyorum canım.
fiamma dedi ki…
Daha bakmadım ama ben de başlarda yaptığım etiketlerden şikayetciyim bizati bir gün oturup tekrar yapmam gerekiyor ki kolay bulayım. Bence iyi olmuş nedesemdeki etiketler ana başlıklar halinde.
bahar006 dedi ki…
Canım sen bizim bloğun demirbaş izleyicilerindensin zaten, hiç yalnız bırakmadın, biz de seni izliyoruz, sevgiler:)
bahar006 dedi ki…
Fiammam aynen ben de kendi bloguma el atıcam müsait olduğumda, dikkatini çekti demek, sevindim:)