Kardeşim Marmaris'te yaşıyor, yeni bir eve taşındı. Ben henüz gidemedim ama o sağolsun geldi Ankara'ya. Hem çok iyi vakit geçirdik hem de bu boyutlu ahşap panoları yaptık. Resimleri kendisi seçti,güle güle kullansın evinde:)
Ben panolar için kullandığım ahşapları, toplu şekilde yapı marketten istediğim ölçülerde kestirmiştim. Gerektikçe ordan kullanıyorum. Ahşap parçaları önce iki kat beyaz akrilik boya ile boyadım. Ardından bildiğimiz yazıcı kağıdına çıktısını aldığım resimlerin arkasına dekupaj tutkalını eşit şekilde sürdüm. Tutkal sürerken kağıdın katlanıp birbirine yapışmaması için fırçayı kağıdın tam ortasından kenarlara doğru hareket ettirmek, bu işin püf noktalarından biri.
Daha sonra arkasını tamamen dekupaj tutkalı ile kapladığım kağıdın bir kenarını dikkatlice ahşabın bir kenarına denkleyip eski bir kredi kartıyla yavaş yavaş, sıvazlayarak yapıştırdım. Bu aşamda önemli olan kağıt ile ahşap arasında hiç hava kabarcığı kalmaması. Elinizle yapıştırmanızı tavsiye etmem, ne kadar dikkat ederseniz edin, mutlaka yapışmayan minik kabarcıklar oluyor sonunda.
Buraya kadar anlattıklarım normal dekupaj işlemi. İşlemi burada sonlandıracaksanız, resmi korumaya almak için bir kat dekupaj tutkalını tüm resmi kaplayacak ve aynı yönde olacak şekilde sürüp üzerine de seçtiğiniz bir akrilik verniği sürerek panoyu tamamlayabilirsiniz. Ancak ben boyutlu bir çalışma istediğimden, panoda kullandığımız resimlerden fazladan birkaç tane daha çıktı aldım. Panoda boyutlu olmasını istediğim detayları tek tek kestim. Havayla kuruyan hamuru, uygun boyutta açıp, resimleri dekupaj tutkalı ile hamura yapıştırdım. Tutkal biraz kuruduktan sonra kretuar yardımı ile hamurun kenarlarından resmi kestim ve yine dekupaj tutkalı ile panodaki resmin üzerine yapıştırdım.
Bundan sonraki ve son aşama aynen yukarıda bahsettiğim gibi. Tüm resmi önce dekupaj tutkalı ile korumaya aldım. Çünkü yazıcıdan çıkarttığınız resme doğrudan vernik sürdüğünüzde tüm resim dağılıyor. Ardından da yarı mat akrilik vernikten iki kat sürüp panoyu tamamladım. Ben resim eski ya da vintage görünümlüyse mat, canlı renklerdeyse yarı mat ya da parlak vernik tercih ediyorum.
Umarım faydalı olmuştur anlattıklarım. Görüşmek dileğiyle, hoşçakalın:)
Yorumlar
zevkinize de hayran kaldım :) Kardeşin iyi günlerde mutlulukla kullansın inşAllah..emeğinize sağlık canım...
Sevgiyle kal.
Deniz temalı olanlara ayrıca bayıldım , tam yazlık evler için , sevgiler.
Benim de 2 kız kardeşim var ,çok şükür ,tekne kazıntımız İstanbulda özledim onu,Ellerinize sağlık,sevgiler :))
Huzurum amin canım, denize nazır evim olsa ben de bu resimleri seçerdim, uyanık kardeşim:)Çok teşekkürler canım benim:)
Deniz temalı olan tam Marmaris`e göreymiş. Hepsi güzel seçimler:)
le güle kullansın sevgili kardeşin..
Baharım nefis olmuş tebrikler
devgiler
malzemelerimi temin edip en basitinden denemek için can atıyorum, bloğunu sık kullanılanlara ekledim bile :)
öpüyorum
sevgiler