Rüyanızda Bu Adamı Gördünüz Mü?

Çözülmemiş, saklı kalmış olaylara karşı epey ilgim vardır. Hem bu tarz şeyleri araştırmayı hem de çevreme anlatmayı severim. Bu nedenle blogumda artık bana ilginç gelen tuhaf olaylara dair hikayeleri de paylaşmaya karar verdim. İşte bunlardan ilki:

ilginc-olaylar

2006 yılında New York'ta tanınmış bir psikiyatr, kabul ettiği hastasının garip bir rüyasını dinledi. Bu rüyada hasta, bir adamın kendisine hayatıyla ilgili tavsiyeler verdiğini görmüştü. Üstelik bu yüzü rüyasında ilk kez görmüyordu. Aynı adam daha önce de sıklıkla rüyalarında ortaya çıkıyordu.

Kadın hasta, bu adamı hayatı boyunca hiç görmediğine ve kesinlikle tanımadığına yemin ediyordu. Haliyle neden sürekli rüyasında gördüğünü de bilmiyordu. Psikiyatristin isteği üzerine hastanın rüyasında gördüğü bu adamın bir robot resmi çizildi.

Ancak resmin kime ait olduğu elbette bir sır olarak kaldı. Birkaç gün sonra bir başka hasta, psikiyatristin masasında duran bu resmi gördü ve psikiyatriste şu soruyu sordu: Bu adamı tanıyor musunuz? Ve devam etti "Onu sürekli rüyamda görüyorum ama kim olduğunu bilmiyorum!"

Doktor bu olay üzerine başka doktor arkadaşlarına da bu resmi gönderdi ve hastalarına bu resimdeki adamı rüyalarında görüp görmediklerini sormalarını istedi. Birkaç ay için arkadaşlarından cevap geldi. Dört hasta daha, resimdeki adamı rüyalarında gördüklerine dair yemin ediyordu. Robot resimden "Bu adam!" diye ürkerek bahsediyorlardı! Bu iddiaların ortaya atıldığı tarih olan 2006'dan günümüze kadar birbirini daha önce görmemiş tam 2000 kişi bu adamı rüyasında gördüğünü iddia etti. Üstelik bu insanlar aynı ülkede bile değildi. Los Angeles, Berlin, San Paulo, Tehran, Beijing, Rome, Barcelona, Stockholm, Paris, Yeni Delhi, Moskova gibi birçok ülke merkezinden insan bu adamı arıyordu. Şehir efsanesine dönen bu adam hakkında ortaya çeşitli teoriler atıldı. Buna göre; toplumda birbirine benzer travmalar ve dramlar yaşayan insanların birbirine benzeyen rüyalar görmesi mümkün olabilirdi.

Dindar kişilerin olaya getirdiği yaklaşımsa daha fakrlıydı. Onlara göre bu resim, kişinin büyük yaratıcı yerine kafasında konumlandırdığı imajdı. Bu görüşe göre tanrı kendisini insanlara bu şekilde gösteriyordu. Bu nedenle onun rüya görenlerin zihninde yer ettiğine inananlar vardı.

Bu adam hakkında en ilgi gören teori ise rüya sörfü teorisi.Teoriye göre bu adam, insanların rüyalarına görmeyi başaran, gerçek hayattan bir insan. Psikolojik özel yetenekleri sayesinde buna muktedir biri!

Garip değil mi? Neyse, şimdi siz de dikkatlice bakın resme. Belki zamanın birinde siz de görmüşsünüzdür bu adamı rüyanızda:)

Yorumlar

AslıASLI dedi ki…
Çok ilginçmiş gerçekten.

Bazı insanların psişik yetenekleri vardır, inanırım.
HoBiHuZuR dedi ki…
ben bu adamı görmüştüm desem olmıcak :) tanıdık gibi duruyo desem olmıcak :) aman depresyona girmek ve bu adamı görmek istemiyorum :)

ama baharım güzel yazı devamı gelsin bende severim bu tarz farklılıkları ..
Noblesse dedi ki…
çok ilginç hikaye Baharcım, ben görmedim Allahtan.
okuyan dedi ki…
Çok enteresan. Paylaştığın için teşekkürler.
Şükür ki ben de görmedim bu adamı:)))
DEZ dedi ki…
ben bu adamı rüyamda görsem dudağım uçuklamıs olarak uyanırım

çok korkunç görünüyor :/
DEZ, sana sonuna kadar katılıyorum. Görmedim adamı ama artık göreceğim gibime geliyor =/ umarım görmem =(
bahar006 dedi ki…
Görmediğinize sevindim ama biri çıkıp ben gördüm deseydi ne olacaktı bilmiyorum:) Çok teşekkürler:)
Unknown dedi ki…
görmedim canım görmekte istemiyorum kimsede görmesin zaten elin adamıyla ne işiniz var alla alla:)))
bahar006 dedi ki…
Bellindam:))
mavii dedi ki…
:))))))))))))))))))))allah seni belindammmmmmmmmmm
baharım bende tanımıyorum görmedim inan:D
Dolunay -Alanayarts dedi ki…
ayyy hiç görmeyeyim.bakınca bile ürktüm.
bahar006 dedi ki…
Evet gerçekten ürkütücü:)
Unknown dedi ki…
iyiki görmemişim tövbe estağfurulllah:)
bücürükveben dedi ki…
Ay Bahar'ım çok şükür görmedim kabus gibi:))))aslında biraz komik de:))