Çocuklar İçin Film Önerileri

Herkese merhaba. Ela Masal ile birlikte izlediğimiz filmlerden en sevdiklerimizi seçtik ve ufak bir liste hazırladık. İlkokul çağında çocuklarınız varsa, aklınızın bir köşesinde bulunsun. Yoksa da çekinmeyin canım, siz de izleyebilirsiniz.😊

1-BALERİN VE AFACAN MUCİT (2016)

Yetimhanede büyüyen 11 yaşındaki Felicie'nin en büyük hayali dansçı olmaktır. Aynı yetimhaneden arkadaşı Victor ise mucit olma yolunda şaşkın adımlarla ilerlemektedir. Hayallerini gerçekleştirmek için yetimhaneden kaçan iki arkadaş soluğu Paris'te alır. Felicie Paris'te Odette ile tanışır ve Paris Opera ve Balesi'ne bir şekilde girmeyi başarır. Felicie hayallerine kavuşmak için var gücüyle çalışmaya başlar ancak başına geleceklerden habersizdir.

 

 ***Çok eğlenceli ve bence büyük küçük herkesin hoşuna gidecek bir film. Müzikleri de ayrıca şahane.

2-ZOOTROPOLİS:HAYVANLAR ŞEHRİ (2016)

Zootropolis, farklı türden canlıların bir arada yaşadığı büyük bir şehirdir. Polis olmak için herkesi karşısına alan ve canını dişine takan memur Judy, Zootropolis'e geldiğinde işlerin sandığı kadar kolay olmadığını fark eder. Kendini ispatlamak için gizemli bir olayı çözmeye çalışan Judy, bunun için kurnaz tilki Nick Wile ile ortak olmaktan çekinmeyecektir. 

***Ela bu filmi takıntı derecesinde seviyor. Judy ile yatıp Judy ile kalkıyor resmen. Küçük oyuncaklarını bulduk ama kocaman bir Judy arıyoruz, Aliekspress harici bir yerden bulursanız haber verin😇 Film cidden komik ve oldukça eğlenceli. Hele tembel hayvanların çalıştığı devlet dairesi sahnesi! Tilkiyi Cem Yılmaz seslendirmiş ve bir ses bir karaktere-animasyon bile olsa- bu kadar uyar. Filmin müziği ise Shakira'dan ve oldukça başarılı.


3-FINDIK İŞİ 2 (2018)

Sincap Surly ve arkadaşları Oakton City'de bir parkta mutlu mesut yaşamaktadırlar. Ancak gözünü hırs bürümüş şişko belediye başkanı parkı yıkıp yerine devasa bir lunapark yapmak istemektedir. Yuvalarını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan Surly ve arkadaşları, belediye başkanına karşı büyük bir mücadeleye girişir.


4-ASTRONOT WİLLY: MACERA GEZEGENİ (2019)

Willy ailesiyle uzayda seyahat ederken bir kaza olur ve Willy ailesinden ayrılarak hiç bilmediği bir gezegene zorunlu iniş yapar. Gezegen inanılmaz bir bitk örtüsüne ve çok farklı hayvanlara ev sahipliği yapmaktadır. Ailesine ne zaman kavuşacağı hakkında hiç bir fikri olmayan Willy, yanında ailesinin kendisini korumak için dizayn ettiği robot arkadaşıyla bu ilginç gezegeni keşfe çıkar ve macera başlar.

***Çok tatlış bir film daha. Willy'nin ailesinden ayrı kaldığı an birazcık hüzünlü olsa da hem çocukların hem büyüklerin baştan sona gözünüzü kırpmadan izleyeceğine eminim. Hele o gezegen, o çizimler, o renkler tam bir görsel şölen, ba-yıl-dık!


 

5- RAFADAN TAYFA:GÖBEKLİTEPE (2019)

Rafadan Tayfa ekibi, serinin ikinci animasyon filminde bu defa, ucu tarihi Göbeklitepe'ye uzanan gizemlerin peşinde maceradan maceraya koşuyor.


 


 ***Rafadan Tayfa'yı bilmeyen pek az çocuk vardır. Ela Masal şimdiye kadar Ankara'ya gelmiş tüm tiyatrolarını izledi, pandemiden önce sinemada son izlediği filmlerden biri de buydu. Birkaç gün önce televizyonda da yayınlanınca elbette bir kez daha izleyip anılarını tazeledi.😀Biz ailecek bu filmi, ilkinden daha çok sevdik. Yanlış hatırlamıyorsam ben ilkinde sinemada uyuyakalmıştım ama bu filmde son sahneye kadar cin gibiydim maşallah😆

Herşey yolunda gitseydi, geçtiğimiz Nisan ayında Göbeklitepe'yi yerinde görecektik ama kısmet işte! O güne kadar Rafadan senin Atiye benim idare edicez.😂

6-ARI MAYA:BAL OYUNLARI (2018)

Arı Maya Kraliçe'ye karşı gelince kovanını kurtarmak için Bal Oyunları'na katılmak zorunda kalır. Ancak takımı uyumsuz böceklerden oluşmaktadır ve kaybetmeleri halinde kışlık ballarının tamamını Kraliçe'ye vermek zorunda kalacaklardır. Arı Maya, arkadaşı Willy ile birlikte Violet ve takımına karşı oyunu kazanmak için amansız bir mücadeleye girişir.

 ***Biz bu filmi sinemada izlemiştik. Evde kaldığımızda tekrar izledik. Bu filmin benim için en dikkat çekici özelliği; giriş gelişme ve sonuç kısımlarının inanılmaz bir uyum içerisinde, olabilecek en makul uzunlukta ve kesinlikle çocukların dikkatini hep üzerinde tutacak şekilde yapılmış olması. Yani eksik ya da fazla, şu kısımda çok sıkıldık, şu kısım gereksizdi diyebileceğim hiç bir bölüm yok. Müzikleri zaten çok çok güzel ve film bittiğinde tadı damağınızda kalıyor desem abartmış olmam inanın. İzleyin, izlettirin.😊

İyi seyirler.

Yorumlar

Ada Deniz dedi ki…
Ne çok izlerdik animasyon. Hafta sonları mutkala ailecek izlerdik. Biz de Arabalar, Yukarı Bak, sevimli canavarlar en sevilerlerdendi.
Eren dedi ki…
süpersin Bahar'cım, çoğu bizim de favorimiz, eksiklere hemen bakıyorum, eline sağlık, sevgiler:)
Turgay Aksoy dedi ki…
Büyükler de sever bu filmleri:)
deeptone dedi ki…
oleey çocuk filmi ve animasyon, çizgi film çok severiim, rafadan tayfa hiç duymadım bi bakıyım :) benim de en sevdiğim, ay prensesii, her ay bir kez izlerim :)
bahar006 dedi ki…
Rafadani duymayan bir insan, seni hemen fanusa filan alıp korunakli bir yere kaldırmalı deep🤭 Zira biz aşırı dozdan her an gumleyebiliriz😂
bahar006 dedi ki…
Eren'cim sevgiler benden😊
bahar006 dedi ki…
Ben de seninkileri ekliyeyim listeye, teşekkürler Saadet.
bahar006 dedi ki…
Kesinlikle.