Azra Bebek Anı Albümü

baby-girl-scrapbook-mini-album
Herkese merhaba! Öncelikle bu ülkede hiç bir anlamı olmasa da, ötelenen, örselenen, hırpalanan, dayak yiyen değil dayak atılan, har vurup harman savrulan, olağan ve potansiyel kurban tüm kadınların gününü kutlarım. Son yıllarda malumunuz iyi şeyler hızla azalırken kötü şeyler katlana katlana büyüdü. Kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri gibi terimler artık sıradan. 

Kadının bu kadar itildiği, özgürlüğünün bu derece kısıtlandığı, çocuk doğursun ve evde otursun mantığının bu denli hakim olduğu başka bir dönem daha yaşanmamıştı bu ülkede. Kadına değer vermeyi reddeden, kadını ikinci sınıf vatandaş yerine koyan tüm zihniyetlerin bir an önce toprak olması dileğiyle...
kız-bebek-anı-albümü
Kastamonu'dan sevgili Işın Hanım'ın minik bebeği Azra için hazırladığım anı albümü ile karşınızdayım. Günlerden bir gün İkea'da geziniyoruz, daha doğrusu Ela Masal'ın peşinde koşturuyoruz, Işın Hanım'dan bir mail aldım. Kendisi bir bebek albümü rica etmiş. Sonra ayaküstü yazışmaya başladık. Kendisi sevdiği ve olmasını istediği detayları anlattı. Ben biraz hayalgücümü çalıştırdım, biraz Ela Masal'ıma yapsam nasıl olurdu diye düşündüm ve ortaya bu bol pembeli, kelebekli, süslü püslü albüm çıktı.                                        

Yalnız şöyle bir şey oldu. Işın Hanım bana ulaştığında tarihler Aralık 2015'i gösteriyordu. Peki ben albümü  ne zaman tamamlayabildim? Tam 3 y sonra! Bir sürü aksilik oldu, gecikmeler yaşandı. Bu araya bir de taşınma girince tüm siparişlerimi mecburen ötelemek zorunda kaldım. Allah'tan hem Işın Hanım hem de sırada sabırla bekleyen diğer müşterilerim fazlasıyla anlayışlılar da beni mazur gördüler.
kız-bebek-anı-albümü
kız-bebek-anı-albümü
Bebek albümü deyince bende akan sular duruyor açıkçası. Hemen her şeyi abartma moduna giriyorum.  O da olsun bu da osun derken bir bakıyorum albüm kapasitesini çoktan aşmışım. Bu albümde de öyle oldu. Kartlar, kabartmalar defter, booklet derken bir baktım albüme sığamıyorum. Artık Işın Hanım' a söyledim, siz Azra için bir anı kutusu hazırlarsınız, defteri falan da oraya koyarsınız dedim:)
kız-bebek-anı-albümü
kız-bebek-anı-albümü
Tüm albüm çalışmalarımda albümü tamamlar tamamlamaz ilk işim; kardeşlerimle yazıştığımız whatsupp grubunda albüm fotoğraflarını paylaşıp yorumlarını almak oluyor. Genelde hepsini beğenirler ama bu albümdeki cicili bicili detayları fazlaca beğendiklerinden masal kitabı gibi olmuş şeklinde yorum yaptılar, ben de mutlu oldum elbette:)
kız-bebek-anı-albümü
kız-bebek-anı-albümü
Albüm 25cm*25cm boyutlarında ama inanın kaç fotoğraf aldığını saymadım. Dediğim gibi standart üstü bir albüm olduğu için saymakla da uğraşmadım açıkçası. 
kız-bebek-anı-albümü
kız-bebek-anı-albümü
Uzun sürdü ama çalışması inanılmaz keyifliydi benim için. Azra bebeğe ailesiyle birlikte sağlıklı, mutlu ve uzun bir ömür dilerim.Güle güle büyüsün inşallah.
kız-bebek-anı-albümü
kız-bebek-anı-albümü
Albümün interaktif sayfalarını daha yakından incelemek isterseniz en alttaki videoyu izlemeyi unutmayın .Görüşmek dileğiyle, hoşçakalın:)

Yorumlar

bücürükveben dedi ki…
Harika olmuş Bahar'cığım, eline sağlık, hakikaten çok yeteneklisin, Azra ve ailesi güle güle kullansınlar. :) duana da amin diyorum. :)
Sevgiler.
fecir dedi ki…
Elinize sağlık, ayrıca kadınlarla ilgili yorumunuza da sonuna kadar katılıyorum...
bahar006 dedi ki…
Müjdem, cok saol canim arkadasim:)
bahar006 dedi ki…
Çok tesekkurler:)
Burcu-ısın dedi ki…
Bahar hanım şimdi gördüm çok teşekkür ederiz ailecek çok beğenildi albümünüz soran herkese sizi söylüyorum kulaklarınızı çınlatıyorum.azraya ileride gerçekten anı olacak çok cici bir albüm oldu😊Tekrar teşekkür ederiz
bahar006 dedi ki…
İşin hanim yorumunuz beni nasıl mutlu etti anlatamam :) Minik Azra sağlıkla büyüsün, hep güzel anıları olsun inşallah, öpün benim icin lütfen,hoscakalin:)
bahar006 dedi ki…
İşin hanim yorumunuz beni nasıl mutlu etti anlatamam :) Minik Azra sağlıkla büyüsün, hep güzel anıları olsun inşallah, öpün benim icin lütfen,hoscakalin:)
froebelsternchen dedi ki…
Just ADORABLE!
Gloria Stengel dedi ki…
This is ADORABLE! I love the sweet images and bright colors! Thanks for joining us for the FIRST Mini Album Makers Challenge!
Redanne dedi ki…
You did a wonderful job on little Azra's album, I do love bold papers and they suit your album very well and you have decorated each page beautifully - the little dress is adorable. The pictures, the little clothesline and the charms are lovely additions too!

Thanks so much for joining in our new challenge at Mini Album Makers! Anne xx
Nancy Wethington dedi ki…
What a sweet album! Love the interactive pages and the charms you added. Thanks for entering the Mini Album Makers Challenge Blog.
SewPaperPaint dedi ki…
The details are such a pleasure to see in this beautiful album. We are so happy that you shared in our first challenge at Mini Album Makers. To be eligible for the prize, your blog post must be published on or after September 1, 2017 and feature a newly made book. We hope you will enter again with new projects in the future. Hugs, Autumn
Inna Bronnikova dedi ki…
What a sweet альбом! It's such a joy to have you share with us in our first challenge at Mini Album Makers.
Words and Pictures dedi ki…
What a perfect album for a baby girl. Thanks so much for joining us for the inaugural Mini Album Makers Challenge.
Alison x