Eski Varak Ayna Nasıl Yenilenir?

Uzun bir aradan sonra yine bir yenileme projesiyle buradayım. Normalde varakla hiç işim olmaz ama ilham veren kıvrımlar hangi objede olursa olsun beni mest eder. Zaten eski bir eşyaya bakarken genellikle onu görmem  Daha çok onun benim ellerimde ne hale geleceğini hayal eder ve ona göre alırım. Tıpkı bu varak aynada olduğu gibi.
eski-ayna-yenileme
Bu aynayı ilk gördüğümde renginin mavinin tonlarında olacağına karar vermiştim ancak uzun bir süredir çatı arasındaydı ve kendisine ancak sıra geldi. Yıllar önce Atlantis ile ilgili okuduğum bir kitapta, okyanustan çıkarılan bir ayna resmi vardı. Boyası yer yer dökülmüş, antik görünümlü, mavinin pek çok tonunu içinde barındıran ve hatta hafif bir ışıltısı olan nefis bir parçaydı. İşte ben de o resimden ilham alarak çalışmaya başladım.
eski-ayna-yenileme
Aynayı tamamlamam bir hafta sürdü. Ancak sebebi işin çok zor olması ya da vakitsizlik değil. Aynayı akşamları boyadım. Her aşamadan sonra ertesi gün, gün ışığında nasıl göründüğüne gidip gelip baktım. Akşam tekrar boyadım, sabah tekrar o kafamdaki resme yaklaşıp yaklaşmadığını kontrol ettim.
eski-ayna-yenileme
Şimdi diyeceksiniz ki, alt tarafı bir ayna, amma anlattın yani:) Yok öyle değil, ben bu aynayı da onunla çalışmayı da o kadar sevdim ki, bir yerde artık fırçayı falan bıraktım, parmaklarımla hissede hissede boyadım.
Gelelim nasıl bir teknik uyguladığıma... Öncelikle bu görüntüyü yakalamak için Aqua sınıfına dahil edilen tüm renklerin yanında hardal sarısı, kahverengi, antik eskitme ile beraber 20'ye yakın boya kullandığımı belirtmeliyim.
varak-ayna-boyama
Hafif bir zımpara ve çift kat astarlamadan sonra kullandığım tüm renkleri kat kat boyadım. Ancak her bir katta, bir önceki kattan bir miktar boyanın mutlaka görünmesini sağladım, yani tam kapatmadım. Bu iş için ponpon fırça ideal.
eski-ayna-yenileme
Sonrasında ise yine kullandığım tüm renkleri sıra gözetmeksizin diş fırçasıyla döne döne tüm aynaya sıçrattım. (Tabii ayna ile beraber tüm giysilerime, elime, yüzüme ve yerlere de:) İşin özeti bu aslında. Uzaktan bakıldığında tek renk gibi görünse de, ayna üzerinde kullanılan tüm renklerden bir iz var. En son karşısına geçip baktım, burada bir şey eksik, ne eksik derken gözüme simli metalik boya ilişti. Hemen birkaç parmak darbesiyle sağa sola da biraz ışıltı kattım ve sprey vernikle vernikleyerek aynamı tamamladım.
eski-ayna-yenileme
Sonuç beni memnun etti. Hani Atlantis'in gerçekten bir aynası olsaydı, benim yorumum galiba böyle olurdu. Dikkat ettiyseniz Atlantis'in gerçekliğini sorgulamıyorum bile, her şey tamam da aynası kusur çünkü:)  
eski-ayna-yenileme
Herkese güzel bir hafta dilerim...

Yorumlar

Lezzet sarayı dedi ki…
Çok güzel olmuş, tüm çabana değmiş. Emeğine, ellerine sağlık.
Unknown dedi ki…
Bu nasıl bir güzellik, nasıl bir ilham, nasıl bir hayal, nasıl nasıl... Ellerine parmaklarına zevkine sağlık Baharım. Yakından görmeyi ne çok isterdim, çok ama çok beğendim. Güle güle kullan canım :)
Unknown dedi ki…
senin de haftan güzel olsun
aynan çok güzelmiş
Elisi Defteri dedi ki…
Çok tatlı bir renk armonisi oluşmuş, ellerine sağlık canım.
sebuş dedi ki…
Nefis bir anlatım ve güzel bir çalışma emeğine sağlık!
gidip gelip boyamanıza takip
te kalmanıza emek vermenize değmiş!!
sevgiler,
Unknown dedi ki…
Baharcığım harika görünüyor, denizin altından çıkmış gibi olmuş gerçekten. Ellerine sağlık. Sevgiler..
bücürükveben dedi ki…
Harikasın! Eline sağlık Bahar'ım, bu arada bu kadar güzel bir ayna çatıda yazık olmuş şimdi değerlenmiş ne güzel.
Esen Can dedi ki…
ben gördüm Bahar, yeminle bütün o 20 rengi tek tek gördüm, sabrına, emeğine değmiş ;) Harika bir ayna çıkmış ortaya, ellerine sağlık canım :)
Gulsen dedi ki…
Antika gibi olmuş. Eline sağlık Baharcım :)
Unknown dedi ki…
Tek kelime ile ŞAHANE,muhteşem bir görüntü yakalamışsın Bahar'cığım ellerine,emeğine sağlık.Sevgilerimle..
MONICA LIVAS dedi ki…
Çook beğendim. Rengi muhteşem olmuş. Sevgiler.
hobiblog dedi ki…
Bayıldım, harika olmuş, emeğine sağlık, uğraştırmış ama değmiş, sevgiler :))
gooogoook dedi ki…
Harika bir çalışma olmuş, uğraşların hepsine değmiş doğrusu. Enfes bir görüntü!
Unknown dedi ki…
yine harika olmuş, sen bu konuda atölye açmalısın
hayal mekan dedi ki…
Vallahi süper olmuş tek kelimeyle :)
Unknown dedi ki…
Bende boyamak istiyorum nasil oluyir
Unknown dedi ki…
Ben
Hic
Begenmedim
Aksine
Bozmusunuz
Cok
Yazik
bahar006 dedi ki…
Zevk meselesi tabi ama bozma kısmına katılmıyorum. Rengi değişen bir ürün bozulmuş sayılmaz, sadece değişmiştir.