Scrapbook Albümlerde Boyutlu Çalışma Nasıl Yapılır?

kişiye-özel-fotograf-albümü
Herkese merhaba! Umarım gününüz güzel başlamıştır ve aynen devam eder. Bu 25cm*25cm ebatlarında, romantik mi romantik, outdoor sports temalı kişiye özel fotoğraf albümü, Özlem Hanım'ın kardeşinin kız arkadaşı için hazırladım:) Birlikte kamp yapmayı, bisiklete binmeyi ve doğada vakit geçirmeyi çok seven aşıklar için ben de albümde bol bol boyutlu, tematik detaylar kullandım.
scrapbook-fotograf-albümü
boyutlu-fotograf-albümü
Ahşap boyama yaptığım zamanları hatırlayanlar varsa, benim boyutlu çalışmalara ne kadar düşkün olduğumu bilir. Her çalışmamda mutlaka bir kısmını hamurla kabartıp, ardından bombe verip boyutlandırırdım. Kağıtla uğraşıyorum diye bu sevdamdan vazgeçecek değildim herhalde:)
kişiye-özel-fotograf-albümü
kişiye-özel-fotograf-albümü
Scrapbook albümde bu iş nasıl oluyor, boyutlu çalışma nasıl yapılıyor derseniz, öncelikle boyut vermek istediğiniz resme karar veriyorsunuz. Resim tek bir görüntüden ibaretse, detaylı olarak kesip sayfadan yükseltmeniz yeterli Ancak bir kaç görüntünün üst üste bindiği bir resim kullanacaksanız -ki bu benim en sevdiğim- o zaman her bir parçayı, boyutlu olmasını istediğiniz her bir detayı tek tek kesmeniz ve en geriden en öne doğru, tüm parçaları bütünlüğü devam ettirecek şekilde yükselterek resmi tamamlamalısınız.
kişiye-özel-fotograf-albümü
outdoor-themed-photo-album
Örneğin;kapakta kullandığım bisikletli çifti ele alalım. Bisiklet ve balonlara dokunmadım çünkü onlar resmin an arkasında yer aldığından boyutlandırma gerekmiyor. Sonrasında oğlanı, kızı, kızın bacak kısmını ve saçlarını en son ise sepeti boyutlandırdım ve en geriden en öne doğru sırayla yapıştırdım. Boyutlandırma için pek çok farklı malzeme kullanabilirsiniz. Ben genelde geniş yüzeyler için çift taraflı bant detay içeren ince kısımlar için ise eva süngeri tercih ediyorum.
romantik-fotograf-albümü
outdoor-themed-photo-album
kişiye-özel-fotograf-albümü
Scrapbook çalışmalarında bunun haricinde pek çok boyutlandırma yolu var. Özellikle hareketli kartlarda ve boyutlu çocuk masal kitaplarında kullanılan-mutlaka karşılaşmışsınızdır, sayfayı açtığınızda figürlerin öne doğru hareket ettiği-  teknikler, rahatlıkla albüm yapımında da kullanılabilir.
Son olarak albümün videosunu izlemek ve tüm detayları yakından incelemek isterseniz, hemen aşağıdaki videoya tıklayabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle, hoşçakalın!

Yorumlar

Ada Deniz dedi ki…
Ne emek var şu albümde. Benim en semediğim kes yapıştır. Ama bu sonuçlara bakınca insan denesem mi demeden geçemiyor...
Eren dedi ki…
Süper olmuş Bahar'cım eline sağlık, gerçekten çok romantik bir albüm..:)
bahar006 dedi ki…
Saadet Hanım'cım, zaten işin büyük kısmı o kes yapıştır ve savaş alanına dönen odayı toplamadan ibaret. Kes-yapıştır kısmını idare ederim ama biri benden sonra her yeri toplasa ve ortada hiç kağıt kırpığı kalmasa acaip sevinirim:)Sizin elinizden her iş gelir, bence deneyebilirsiniz:)
bahar006 dedi ki…
Eren'cim, beğenmene çok sevindim canım, sevgiler:)
Unknown dedi ki…
Merhaba, emeğinize sağlık çok beğendim fiyat nedir ?
cg.ozlem dedi ki…
Sayfayı her açtığımda kendi adımı görmek :):)
Her biri birbirinden güzel, her birinde saygı duyduğum olağan üstü bir emek, müthiş bir özen, her birinde küçük küçük yeni sürprizler olan 6 albüm. İnternet dünyasının hayatıma kattığı en güzel şey siz ve albümleriniz oldu Bahar Hanım. Sonsuz sevgiyle :)
bahar006 dedi ki…
Özlem Hanım'cım, aslında albümleri tarih sırasına göre yayınlıyordum eskiden ama sizinle arka arkaya o kadar çok çalıştık ve her albümü öyle çok sevdim ki, 2 yıl önceki albümleri tam yayına hazırlayacak oluyorum, diyorum ki, "yaaa Özlem Hanım'dan yayın yapayım yine":)) Siz inanılmaz pozitif, çok iyi yürekli bir insansınız. Enerjiniz her yere ulaşıyor ve şu anda bile yüzümde kocaman bir gülümseme ile yazıyorum bunları:) Etkiniz müthiş cidden. Asıl ben teşekkür ederim, iyi ki tanıdım sizi, sevgiler benden:)
Not: Arkadaşınız albümü beğendi mi, çok merak ediyorum:)
cg.ozlem dedi ki…
Ne mutlu ki duygularımız karşılıklı :)
Öyle çok seviyorum ki bu albümleri, kendimde o kadar yetenek olsa, hazırlayıp size hediye etmek istiyorum :):)

Hediye ettiğim herkes gibi arkadaşım da bayıldı albüme :):)
Hatta herkes bayıldı :):)