Mira'nın Ahşap Anı Kutusu

kız-bebek-ahşap-ani-kutusu
Herkese merhaba! Emine Hanım küçük kızı Mira'nın bebeklik anılarını saklamak için ahşap bir kutu rica etti. Ben de eski günlere selam olsun diyerek bu sevimli ahşap kutuyu hazırladım.
ahşap-ani-kutusu
ahşap-kutu-dekupaj
Ahşap anı kutusu, 25cm*25cm ebatlarında. Kutuyu önce sünger zımpara ile hiç pürüz kalmayana dek zımparaladım. Nemli bir bezle tozunu aldıktan sonra astar boya ile bir kaç kat boyadım. Kapakta pembe, yüzlerde ise beyaz renk akrilik boya ile ikişer kat boyadım.
ahşap-kutu-dekupaj
ahşap-anı-kutuu
Kız bebek için uygun bulduğum kağıtlarla tüm yüzeylerine dekupaj yaptım. Daha sonra kutunun yüzeylerine boyut katmak için seçtiğim resimleri kabartarak yapıştırdım. Kutunun tüm yüzeylerini ve kabartmaları önce dekupaj tutkalı ile korumaya aldım, sonra akrilik vernik ile tüm kutuyu iki kat vernikledim. Boyadan verniğe kadar dikkat edilmesi gereken en önemli konu; katlar arasında kutunun iyice kuruduğundan emin olmak. Zira son aşamada yapacağınız ufak bir hata, tüm emeğinizi heba edebilir. Kutuyu süslemek için dantel, etiket, kurdele vs. kullandım. Kapak içinde ise Mira'nın o güzel gülüşünü ölümsüzleştiren bir fotoğrafı ile bir kaç fotoğrafın yerleştirilebileceği mini bir albüm hazırladım.
kız-bebek-ani-kutusukız-bebek-ani-kutusu

Sevgili Mira'ya en az kendisi kadar güzel, sağlıklı ve mutlu bir ömür dilerim. Hep güzel anılar biriktirirler umarım. 

Malum havalar iyice ısındı ve doğanın hızla uyandığı bu mis gibi zamanlar hepimiz için gerçek bir nimet. Naçizane tavsiyem; bol bol temiz hava almanın, öğünlerinizi sıklaştırıp porsiyonlarınızı küçültmenin, dışarıda yemek yediğinizde bir tabak kalp krizi yerine bir kase salata tercih etmenin, bol bol su tüketmenin, sporu hayatınızın doğal bir parçası olarak görerek günlük hareket miktarınızı her fırsatta artırmanın size çok ama çok iyi geleceğini lütfen unutmayın. Herkese sağlıklı ve hafif günler diliyorum, en kısa zamanda görüşmek üzere, hoşçakalın!

Yorumlar

Eren dedi ki…
her zamanki gibi harikasın Bahar'cım, bayıldım, benim de ufaklıkların saklamak istediğim eşyalarını koyduğum bir kutu var ama bu kutunun kendisi de bir hatıra değerinde, eline sağlık, sevgiler:)
Mert dedi ki…
Çok şirin olmuş :)
süper :)
ben de beklerim bloguma :)
bahar006 dedi ki…
Beğenmene çok seivindim Eren'cim, ne kadar zarifsin:)
bahar006 dedi ki…
Çok teşekkür ederim:)