Romantik Düğün Anı Albümü

dugun-ani-albumu
 Çocukluğumdan sık sık hatırladığım ve çok hoşuma giden bir sahne var. Dedemlerin arka bahçedeki iki devasa dut ağacının arasına kurulan hamak şeklindeki salıncak, içinde yatan ve tek başına ağır ağır sallanan ve sallanırken 50 yıllık dut ağaçlarının birbirine girmiş dalları arasından masmavi gökyüzünü izleyen 7 yaşındaki ben. Bahçeye yer yer düşen güneş ışıklarında uçuşan toz zerrecikleri ve arada lütfedip öten tembel kuşların sesleri dışında çıt çıkmayan bir güzel bahçe. Saat öğleden sonra üç buçuk dört ve saatin beş olmasına daha en az 10 saat var. Çünkü çocuğum ve günler altmış saat uzunluğunda biliyorsunuz. Zaman hiç geçmiyor, ya da çok yavaş geçiyor ne güzel:)
dugun-ani-albumu
dugun-ani-albumu
Hiç düşündünüz mü, zaman çocukken neden bu derecede yavaş, yaş ilerledikçe ise yarış atı kıvamında geçiyor? Ya da tehlike anındaki o birkaç saniyelik zaman diliminde neredeyse bir filme konu olacak kadar çok sahneyi, önemsiz detayları bile bir anda hatırlamanın sebebi ne? Ya bazı günler bir anda uçup giderken bazılarında sıkıntıda patlamamız? Aslında hep merak ettiğim bu konuda birazcık interneti karıştırsam muhtemelen daha erken öğrenirdim ama bu bilgi onu içten içe aradığımı bilirmiş gibi tesadüfen, hop diye düştü önüme resmen.
kisiye-ozel-album
anı-albumu
Yapılan bir araştırmaya göre küçük hayvanlar, mesela böcekler ve küçük kuşlar daha büyüklerine oranla zamanı daha slow motion tadında yaşıyorlarmış. Aslında zaman aynı zaman ancak, bir saniyede bize göre çok daha fazla detayın farkına varıp kaydedebildikleri için zaman onlara göre daha yavaş işliyormuş. Bunun sebebi ise elbette tehlikelerin geç olmadan farkına varıp kaçabilmeleri için. 
Biz de yaşarız bazen buna benzer şeyler. Uç bir örnek vermem gerekirse; bazen ölümle burun buruna geliriz ve çok korkarız. "Hayatım bir film şeridi gibi gözlerimin önünden geçti" deriz. O anda normal vakitte düşünemeyeceğimiz her şeyi düşünürüz, etrafımızdaki tüm detayları can alıcı bir şekilde kaydederiz, kurtulma planları yaparız, ailemizi, sevdiklerimizi düşünürüz. O tehlikeli durum geçtiğinde anlarız ki aslında aradan sadece birkaç saniye geçmiş, oysa bize bir ömür gibi uzun gelmiştir.
dugun-ani-albumu
scrapbook-album
Ana fikir şuymuş, hakkında en fazla anıya sahip olduğumuz olay, inanmamızın, kavramamızın en uzun sürdüğü olaylarmış. Bu da çocukken zamanın neden yavaş geçtiğini açıklıyor. Bir çocuğun tecrübelerinin hepsi çok yeni ve beyin sürekli yeni anıları kaydediyor. Büyüdükçe, yapılan işler belli bir rutine oturdukça, tekdüze ve sıkıcı bir hayata sahip oldukça yeni anı üretme işi de rafa kalkıyor haliyle. Her şey çok tanıdık. İş, okul, yollar, market, hepsi aşina olduğumuz şeyler.Bunu kırmanın bir yolu var elbette. O da zamanımızı -hafta sonlarımızı mesela- değişik aktivitelerle doldurmak. Bir gün boyunca daha önce denemediğimiz eğlenceli aktiviteler yaparsak o esnada çok eğlendiğimiz için zaman hızla geçer. Ancak günlerden pazartesi olduğunda aradan çok uzun zaman geçmiş gibi bir algıya kapılırız. Çünkü zamanı dolu dolu kullanmış, eğlenmiş ve yeni hatıralar oluşturmuşuzdur.
scrapbook-mini-album
Bu romantik düğün anı albümünü, aylar önce, yeni evlenen Sema Hanım ve eşi için hazırlamıştım. 25cm*25cm ebatlarındaki albümde pastel renkler kullandım ve dantel ve kelebek detaylarıyla hareketlendirdim. Gerisi bildiğiniz gibi. Mutlulukla kullansınlar. Albümün videosu hemen aşağıda. Kanalıma abone olmayı unutmayın, görüşmek dileğiyle, hoşçakalın:)

Yorumlar

bücürükveben dedi ki…
Romantizmi çok severim, blog yazılarımdan hiç belli olmasa da:)))romantik filmler, romantik müzikler...bu albüm de dediğin gibi çok romantik olmuş, Sema hanım güle güle kullansın. Eline sağlık Bahar'ım. Müthişsin...
Handan dedi ki…
Ne güzel anlatmışsın, saat üç dört, beş olmasına on saat var :)

Sıradanlıklar bir de şu elektronik aletler diye düşünüyorum. Bazen beş dakika balkona çıkıp oturuyorum, yalnızca kuşları izliyorum, o kadar uzun geliyor ki ;)
Lady dedi ki…
albüm çok güzel olmuş. sen söylemeden önce hiç dikkat etmemiştim ama düşününce cidden çocukken sanki yüz yıl aynı yılda kalıyormuş gibi gelirdi. Bazı anılar böyle sonsuz gibi :D ben bırak araştırmayı üstünde düşünmemiştim bile :D
Nilgün Torunoğlu dedi ki…
Ne güzel anlatmışsın Bahar 💖Bu ara zaman çok hızlı geçiyor ama aslında çok şey yaşanıyor. Neredeyse bir yıl öncesini aratacak kadar kötü anı biriktire biriktire hem de ...
Esen Can dedi ki…
Benim de hep aklımda çocukken köyde geçirdiğim o upuzun öğleden sonraları...
Şehir insanı böyle yapıyor sanki, tatillerde daha yavaş geçiyor zaman, Yalova'dayken mesela, köyde bahçede otururken, o anda, tam da orada olabiliyorum, bir sonraki işi, sorumluluğu düşünmeden...
Albüm yine şahane, ellerine sağlık :)
Eren dedi ki…
ne kadar güzel renkler, benim zevkime çok uygun, yumuşacık ve romantizm dolu,ideal evlilik albümü,eline sağlık Bahar'cım, yine harikasın:))
Unknown dedi ki…
Kişiye özel tasarımlarınız takdir edilesi...Mesai boyunca utanmadan tüm scrapbook tasarımlarınızı inceledim ve postlarınızı teker teker okudum. Üretmek güzel, bir de ruha dokunuyorsa eğer ayrıca güzel.
bahar006 dedi ki…
Yoo ben biliyorum senin aslında romantik bir muhalif olduğunu Müjdecim:)Çok teşekkür ederim, sevgiler:)
bahar006 dedi ki…
Saol Handan, aslında boş boş oturuyor sanılan durumların çoğu pek çok telaşlı durumun aksine son derece dolu sanırım. Hiç bişey yapmadan oturmaya öyle ihtiyacım var ki, sevgiler:)
bahar006 dedi ki…
Çok teşekkürler Lady, sen daha gençsin, hele otuzu bir geç, düşünmeye başlarsın:)Evet, bazı anılar sonsuz gibi, zaman o anlarda donup kalmış gibi ve isimleri var her birinin. Yukarıda bahsettiğim anı fotosunun adı lazy afternoon mesela:) Sevgiler:)
bahar006 dedi ki…
Saol Nilgün Abla, zaman gerçekten hızlı, bu çok kötü ama ona yetişmeye çalışmak daha kötü ve yorucu. Kötü anılar, ülke hafızası ise kastetiğin, maalesef...
bahar006 dedi ki…
Ben sizin köye hayranım zaten, beni de götürsene:) Çok saol Esen'cim, sevgiler:)
bahar006 dedi ki…
Çok teşekkürler Eren'cim, sevgiler:)
bahar006 dedi ki…
Gökçe Hanım merhaba, vallahi ne desem bilemedim ama mutlu olduğum kesin:)Çok teşekkür ederim bloguma vakit ayırdığınız için, çok zarifsiniz, sevgiler:)