S.J Bolton - Zehir

Tatil için yanıma dört kitap almıştım ama ancak ikisini okuyabildim. Bunlardan ilki S.J. Bolton'ın Zehir isimli kitabıydı. Benim ilgi alanım gerilim, zeka yüklü kitaplar daha çok. Kitapçıya giderken de her zaman listem hazır olur, ona göre alışveriş yaparım. Ama bu kitabı, kitapçı ısrarla önerince ve son günlerde çok talep olduğunu söyleyince aldım. İyi ki de almışım.
Zehir

Orijinal ismi Awakening-Uyanış olan kitabın konusuna gelirsek... Hikaye küçük bir kasabada vahşi hayvan veterinerliği yapan Clara'nın, düzenli olarak kontrol ettiği yaşlı bir kadının evinde, kadını ve köpeğini ölü bulmasıyla başlıyor. İlginç olan ise; çok eski zamanlara ait bir cezalandırma yöntemini hatırlatır şekilde, köpeğin bir yılanla birlikte çuvala koyularak boğulmuş olması. (Roma Hukuku'nda parricidium-ebeveyni öldürme suçu; mahkumun bir yılan, bir köpek, bir maymun ve bir horozla birlikte çuvala koyularak ağzının bağlanması ve denize atılarak öldürülmesi şeklinde cezalandırılıyordu. Kitap da bu konuya gönderme yapmıştır.)

Esas kız Clara, aslında oldukça yetenekli, vahşi hayvanlarla, özellikle son derece zehirli yılanlarla başa çıkabilecek kadar cesur bir veteriner. Ancak yetenekleriyle ünlü olmak varken neredeyse görünmez olmayı seçiyor ve küçük bir kasabada çalışmaya başlıyor. 1-2 istisna dışında hiçbir komşusuyla yakın ilişkiye girmiyor, konuşurken hiçbir şekilde yüzünü kaldırmıyor ve insanların gözlerine bakamıyor. Çünkü yüzünün bir tarafı son derece güzelken, diğer tarafı çocukluğunda geçirdiği ve annesini suçladığı çok hüzünlü bir kazanın izlerini taşıyor.

taipan
Kasabada yılan zehrine maruz kalarak ölen bir adamın ardından olayı araştırmaya başlayan Clara, ölen adamdaki zehir miktarının normalden çok daha fazla olduğunu fark ediyor. Gün geçtikçe yeni yılan vakalarının ortaya çıkması, eski ve sapık bir tarikatın kasabadan silinmeyen izleri ve tüm bunlar olurken olaylara bir şekilde müdahil olan Clara'nın, saklanan sırları ortaya çıkarma mücadelesi çok akıcı bir dille anlatılmış. Kitabın, taşıdığı gerilim yanında verdiği bilgiler de enteresan. Mesela şu an bir damla zehrinin onlarca insanı öldürebileceğini öğrendiğim taipanlara karşı ayrı bir saygı duyuyorum:) Bu kitap benim yılanlara bakış açımı değiştirdi. Özetle; Sharon Teyze iyi iş çıkarmış, ellerine sağlık:) 

Yorumlar

okuyan dedi ki…
Anlatımınla kitap oldukça ilgimi çekti. Listeme ekledim canım^-^
drwilldone dedi ki…
Ben de merak ettim şimdi kitabı, bir okuyayım alıp.
CEPAYNASI dedi ki…
ilginç bir kitapmış...
Demlenmisyasam dedi ki…
İlginçmiş, tanıtım için teşekkürler... :)
Adsız dedi ki…
yilani gördüm tirstim yaa. Hikayede bayagi enteresan geldi : D
deeptone dedi ki…
heeey okuyim bunu.
:)
SEVALCE LEZZETLER dedi ki…
Kitap paylaşımı için teşekkürler.
sevgiler...
sevda s. dedi ki…
Gerildim :) Konusu güzelmiş.
GÖNÜL dedi ki…
enteresan bir kitap merak ettim teşekkürler
bahar006 dedi ki…
Okuyanım, Drwilldone, Cepaynam, Dilek, Viva, Deeptone, Sevalce Lezzetler, Sevdacım, Gönülcüm çok teşekkürler yorumlarınız için:)
marifet ellerimizde dedi ki…
tatil deyince kitap akla geliyor dimi...eskiden bende okurdum.......ah baharcım ah kitap okumayalı ne kadar oldu acaba.kitap elime alınca saldırıyorlar...zaten kavgaları bitmiyor.)napalım bende yaşalıanınca okurum kitaplarımı:)))))))
öyle güzel anlatmışssın ki post bitti mutsuz oldum en heyecanlı yerinde kalakaldım :))
Not ediyorum kitabı acilen okumalıyım.
bahar006 dedi ki…
Zeynebim kendine vakit ayır, yatmadan 1-2 sayfa olsun mutlaka oku, çok faydasını görürsün, dinlenirsin:)

Damlam ben de yazarken zor tuttum kendimi, şimdi sonunu söylemişsin falan diye başımın eti yenmesin dedim:))
deeptone dedi ki…
ay o fotoyu neden koydun ki iyyyyk.
:)
bahar006 dedi ki…
Deep kitabı okusan iyyyk demezsin, dikkatle bakıldığında tüm hayvanların yüzü son derece masumdur ve neredeyse birbirinin kopyasıdır:)
Dolunay -Alanayarts dedi ki…
hım bunu okuma listeme aldım.tam benlik görünüyor:)
Özgür Tatlar dedi ki…
kitaplari listeme ekledim.enkisa surede okuyacagim.
bahar006 dedi ki…
Alanaycım, tavsiye ederim canım:)

Özgür Tatlar,bu tarz ilgini çekiyorsa pişman olmazsın, sevgiler:)
bücürükveben dedi ki…
ıyyyyy Bahar'ım çok korktum yaaa:((((ayrıca yazık köpeği, horozu vs. yılanla aynı çuvala koymak yazık yaa yılan ikisini de ısırmıştır:((((konusu çok ilgimi çekti ama okursam kabus olur rüyama girer diye tırstım...aneeeeeeeee:))))