Amasra Vs Amalfi

amasra
   İyi seneler herkese! 2018, sağlıklı, bereketli, neşeli ve çok eğlenceli bir yıl olsun, hayatımıza renk katsın, yepyeni ufuklar açsın, gördüğümüzden eksik bırakmasın. Hiç bilmediğimiz yerler keşfedelim, güzel insanlarla tanışalım. Bu sene mümkünse çocukların, kadınların ruhlarına, bedenlerine uzanan kirli ellerin değil uzanamadan kırılan ellerin haberlerini alalım. Dünya daha güvenli ve yaşanılası bir yer olsun. Ağaçları ve çocukları çok seven iktidarlar gelsin hep. Mutlu olalım işte, yüzümüz gülsün:) 
amasra
   İtalya'nın güneyinde bulunan Amalfi Coast denilen cennet köşesini duyanınız var mı bilmem ama uzun zamandır görmek istediğim yerler arasında kendisi. Umarım en kısa zamanda da bu dileğim gerçekleşir. Ancak Ankara'dan azıcık kuzeye gittiğinizde, Amalfi görsellerini aratmayan demeyelim de onu andıran, çok şirin, çok samimi, 1-2 günde her yerini keşfedebileceğiniz ancak 1 hafta kalsanız dahi sıkılmayacağınız harika bir rotasyon var: Amasra.
amasra
   Geçtiğimiz Temmuz ayında gittiğimiz Amasra'da biz iki gün kaldık. Hava gündüz çok ılık olmasına rağmen akşama doğru oldukça serinledi. Hatta akşam yemeğini açık havada yedik ve cidden üşüdüm. Siz bu aylarda Amasra'ya giderseniz, çantanızda şal vb. bir şeyler bulundurun mutlaka:)
amasra
amasra
   Amasra'da Sardinia Otel'de kaldık biz. Otel sahibesi çok kibar bir hanımefendi. Ayrıca kahvaltımızı hazırlayan bayanlar da çok sıcakkanlıydı. Otel çok temizdi, kahvaltısı inanılmaz doyurucuydu. Oda manzarası harikaydı, Gerçekten sabah gözlerinizi açtığınızda, yataktan doğrulmanıza bile gerek kalmadan denizi görebilmek müthiş bir duygu. Otelle ilgili tek olumsuz yorumum; karşısında yer alan barda sabah dörde kadar canlı müzik yapılması. Oldukça gürültülüydü, belki çocuksuz çiftler için sorun olmaz ama erken uyuyan bir kuzucukla sıkıntılı olabilir. Allahtan Ela yol yorgunuydu da sabaha kadar sorunsuz uyudu.
amasraamasra
   Amasra'nın merkezini ancak yürüyerek keşfedebilirsiniz. Biz de arabayı, otelin otoparkı olmadığından çarşı içinde güvenli bir otoparka bıraktık. Sonra da tabana kuvvet her yeri dolaştık. Siz de eğer giderseniz, dar sokaklara girip çıkabilir, kaleye ya da limana doğru yürüyüşünüze devam edebilirsiniz. Merkezdeki rahmetli Barış Akarsu'nun heykelinin de bulunduğu parkta gün batımını izleyebilir, hemen yan taraftaki balık lokantalarında yine aynı manzara eşliğinde akşam yemeğinizi yiyebilirsiniz.
amasra
amasra
  Amasra yerleşim yerleri dışında birbirinden güzel koylara ev sahipliği yapıyor. Kalacak bir günümüz daha olsaydı, aklımda bir kaç koy vardı ama başka bahara kaldı. Biz denize girmek için İnkumu Plajını tercih ettik. İnkumu'na giden yol da çok eğlenceli ve yemyeşil. Marmaris gibi, önce epey bir yükseliyorsunuz, sonra denize doğru inişe geçiyorsunuz.
amasra
amasra
   Deniz Temmuz ayı için soğuktu bana göre. Kendimden hiç ummazdım ama bir kaç kez girip çıktıktan sonra dişlerimin takırtısını durdurmak için Karadeniz güneşine sırtımı verip kenara çekildim. Peki yer cücesi Ela, bacak kadar boyuna bakmadan ne yaptı dersiniz? Denizden dışarı adımını atmadı! Su buz gibiymiş, dalgalar kocamanmış, hiç birini sorun etmedi ve babasıyla deniz keyfi yaptı. Bir ara kalbimizi yerinden çıkardığının hiç farkına varmadan, kıyıda dalgaların arasında kayboldu. Ama o anda bile gülerek, dalgaları kucaklayarak oynamaya devam etti kuzum.
amasra
   Bizim için çok keyifli bir mini gezi oldu. Dönüş yolunda Yedigöller tabelasını görünce bir anda orayı da gezmeye karar verdik. O da bir sonraki sefere artık:) Görüşmek dileğiyle, hoşçakalın!

Yorumlar

Handan dedi ki…
Amasra merak ettiğim yerlerden, temmuz ayında serin akşamlar pek cazip geldi :)Manzara daççok güzel.
bücürükveben dedi ki…
Bahar inan param olsa Bücürük'ümü de alıp oraya yerleşmek isterdim, çok güzelmiş, masal gibi:)))emeğine sağlık canım, sevgiler:)
bahar006 dedi ki…
Görmelisin Handan, cidden çok sevimli bir yer, sen kasaba seversin, bence Amasra da hoşuna gidecek:)
bahar006 dedi ki…
Valla Müjdem, biz de şu koylardan birinde ufak bir evimiz olsa dedik yani, çok sevdik:)Çok öpüyorum:)
Klio'nun Şarkısı dedi ki…
Güzel dileklerinizi alıyorum ve size de mutlu yıllar diliyorum:)
Amasra'nın güzelliği anlattığınız kadar var. Daha önce birkaç saat bulundum ve en azından bir-iki gün konaklayacak şekilde dönmeyi diledim. O zaman otel tavsiyenizi de dikkate alacağım:) Sevgiler...
bahar006 dedi ki…
Eksik olmayın Sezer Hanımcım:) Umarım en kısa zamanda tekrar gidersiniz, sevgiler:)
Eren dedi ki…
ay Bahar'cım bayıldım, şahane bir yermiş gerçekten, Amalfi'yi aratmıyor:) ben de gitmek isterdim, çok güzel yapmışsınız, keyfiniz daim olsun:) güzel yeniyıl dileklerin için teşekkürler, ben de sana ve ailene musmutlu bir 2018 dilerim, sevgiler:)
Ada Deniz dedi ki…
Çok güzel bir yere benziyor. Görecek neçok yer var. Ama hep bir çalışma hep bir yarıştayız sanki gezmiyoruz...