Yol Arkadaşım Anı Albümü

kisiye-ozel-fotograf-albumu
Herkese merhaba! Ankara'dan bana ulaşan Ebru Hanım, erkek arkadaşı için vintage bir albüm rica etti. Bisiklet, harita gibi detaylardan hoşlandığını belirtti ve albümün adına da karar verdikten sonra geri kalan tüm detayları bana bıraktı. Bugün bu albümün içeriğinden önce kapağından bahsetmek istiyorum biraz.
scrapbook-mini-album
scrapbook-anı-albumu
Albümleri hazırlarken önce cildini tamamlıyorum. Sonra sayfaları. Sonra en zevkli kısım olan kapak tasarımı ve sayfa süslemelerine geçiyorum. Kapak benim için önemli çünkü bir bebeğin adı onu nasıl tamamlıyorsa albümün adı ve tasarımı da aslında bir yerde albüme karakter kazandırıyor, onu bütünlüyor. Bu nedenle en sona hep kapağı bırakıyorum. O sihirli an gelsin, ilham beni bulsun diye...
scrapbook-anı-albumu
scrapbook-anı-albumu
Bu albümde de aynı şeyi yaptım. Cildini, sayfalarını ve sayfa süslemelerini tamamladım. Sıra kapağa geldi. Ebru Hanım henüz kapak ismini seçmemişti. Kafamda hem romantik hem de bisikletli bazı görüntüler canlanmıştı ancak hala net bir tema belirleyememiştim. Tam o sırada gözüm hobi dolaplarımdan birinin dışındaki stickerlara takıldı. Aradığımı bulmuştum! 

Bisikletin üzerinde giden romantik bir çift:) Ancak sticker plastikten yapılmıştı ve benim o resmi bir şekilde kağıda aktarmam gerekiyordu. Önce stickerı tarayıcıdan geçirip bilgisayara aktardım. Tabi plastik olan kısımlar cam gibi parladı ve hayalimdekinden çok uzak bir resim elde ettim. Daha sonra photoshop yardımıyla o plastik kısımların hepsini yok ettim ve arka planı kapakta kullandığım scrapbook kağıdı ile uyumlu olan bir desenle doldurdum. 

Gerekli düzeltmeleri yapıp resmi istediğim boyutlarda kaydettim. O sırada Ebru Hanım kapak ismi olarak "Yol Arkadaşım"'a karar verdiğini iletti. Ve bana göre bugüne kadar çalıştıklarım arasında ismiyle resminin birbirine en çok uyduğu albüm kapağı da böylece ortaya çıkmış oldu. Hazırladığım resimden 6-7 çıktı aldım ve en arkadan öne doğru parça parça kesip boyutlandırdım. Resimlerden anlaşılmayabilir ancak en alttaki videoda net olarak görebilirsiniz. Daha sonra da her zamanki gibi eskitip bir Bahar klasiği olarak biraz ışıltı kattım:)

scrapbook-anı-albumu
kısıye-ozel-album
Albüm, 20cm*20cm ebatlarında. 6 yaprak 12 sayfa. 12 sayfanın yarısı interaktif, diğer yarısı cep şeklinde. Ayrıca sayfa içleri yukarıya doğru açılıyor ve ekstra fotoğraf depolamak mümkün hale geliyor.
scrapbook-mini-album
scrapbook-mini-album
Ebru Hanım'a sevdiğiyle beraber bir ömür mutluluklar diliyorum. Umarım güzel anılar biriktirirler.
scrapbook-anı-album
Bu da albümün videosu. Keyifli seyirler:)
Son olarak terör olaylarında hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Allah tekrarından ve daha beterinden korusun bizi. Her gün gelen şehit haberlerinin hayatımıza normal bir olaymış gibi girmesine izin veren, buna göz yuman ve nedense hep olaylar olup bittikten sonra bir anda çok çalışmaya başlayan tüm sorumluların ülke sınırlarından defolup gitmesini temenni ediyorum. Görüşmek ümidiyle, hoşçakalın.

Yorumlar

sebuş dedi ki…
her zamanki gibi çok zarif ve işlevsel olmuş,
ellerine sağlık,
öperim.
Unknown dedi ki…
Bu albüm satılmak için mi yapılıyor bnde yaptırmak istiyorum
fecir dedi ki…
çok çok beğendim özellikle kapağını. Ben de kızıma yapıcam bir tane kafama koydum :) ilk deneme olacak bakalım. Scrapbook kağıtlarını falan aldım ama kapağın içinde kullanacağım sert kartonu nereden bulabileceğii bilmiyorum. Özel bir ismi var mıdır bu malzemenin. Bİlgi verebilirseniz çok sevinirim.

teşekkürler..fecir
bahar006 dedi ki…
Saol Sebusum cok tesekkurler :)
bahar006 dedi ki…
Craftadreamshop@gmail.com adresinden iletisime geçebilirsiniz
bahar006 dedi ki…
Çok teşekkürler,mukavva kullanıyorum ben.
fecir dedi ki…
teşekkürler, bizim ev hobi dükkanı gibi olunca mukavvayı da evde buldum. bitince ilk iş size yollıycam görücüye :))
Unknown dedi ki…
Fiyat olarak ne kadar tutuyor
bahar006 dedi ki…
craftadreamshop@gmail.com adresınden iletişime geçebilirsiniz.
froebelsternchen dedi ki…
A fabulous mini album is this!
oxo Susi
Gloria Stengel dedi ki…
Stunning work! I love the color scheme for this book! Thanks for joining us for the FIRST Mini Album Makers Challenge!
Nancy Wethington dedi ki…
What a wonderful mini! Love everything about this but especially those sweet scallops at the top of the inserts. I may have to borrow that idea ;) Thanks for entering the Mini Album Makers Challenge Blog.
bahar006 dedi ki…
Susi,thank you so much:)
bahar006 dedi ki…
I'm so happy for this challenge, thank you Gloria:)
bahar006 dedi ki…
Thank you for your beautiful comment Nancy, loves from Turkey:)
Belinda Basson dedi ki…
I enjoyed your video showing all the pockets and tags and details. Thanks for the inspiration.
Redanne dedi ki…
Your album is beautiful, I love the cover especially, the couple look so happy! I really enjoyed your video too! Thanks so much for sharing your album with us at Mini Album Makers for our first challenge. Anne x
SewPaperPaint dedi ki…
Oh wow! This is tremendous! I love the papers, pockets, and interactive elements. A beauty! To be eligible for the prize, your blog post must be published on or after September 1, 2017 and feature a newly made book. We hope you will enter again with new projects in the future. Hugs, Autumn
Astrid Maclean dedi ki…
A really stunning album with wonderful details! Thank you so much for sharing it with us on the mini album makers challenge blog!
Inna Bronnikova dedi ki…
Beautiful album! It's such a joy to have you share with us in our first challenge at Mini Album Makers.
Words and Pictures dedi ki…
This is a delightful album - I love the neutral colour tones. Thanks so much for joining us for the inaugural Mini Album Makers Challenge.
Alison x