Vintage Mini Albüm-Kutulu

scrapbook-album

Herkese merhaba. Bloga yazmayalı bir aydan fazla olmuş. Buralara uğrayamadım ama kuzenimin düğünü, tatil, kardeşimin ziyareti ve çeşit çeşit albüm yapımıyla geçen çok dolu, çok yoğun bir zaman dilimiydi benim için. Öncelikle albümlerime gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ederim. Özellikle vintage albümüme yönelik çok sayıda mail aldım. Siparişlerin büyük çoğunluğu da bu yönde oldu. Şu aralar baktığım her şeyi kahve ve tonlarında görüyorum desem abartmış olmam sanırım:)

scrapbook-vintage-album

vintage-mini-album

İstanbul'dan Hale Hanım için hazırladığım scrapbook mini albüm, 20cm*20cm*6cm ebatlarında. 6 yaprak 12 sayfadan oluşan albüme 10cm*15cm ebatlarında, minimum 60 fotoğraf sığdırmak mümkün. Albüm diğerlerinden farklı olarak, kendisiyle uyumlu şekilde hazırladığım 25cm*25cm ebatlarında bir kutuya sahip. Kutunun yapımında da yine kalın kartonlar ve scrapbook kağıtları kullandım. Bazı müşterilerim ahşap boyama yaptığımı fark etmiş ve albümleri için ahşap kutular da istediler. Böylece en sevdiğim iki hobimi tek bir çalışmada birleştirme şansım olacak ilerleyen günlerde.

vintage-mini-album

vintage-mini-album
Albüm sayfalarını her zaman olduğu gibi yana doğru açılan cepler şeklinde tasarladım. Böylece hem büyük fotoğraf kartlarını hem de diğer fotoğrafları depolamak için ekstra alan elde etmiş oldum.

vintage-mini-album

Sayfaları bir cepli, bir interaktif olacak şekilde hazırladım. Bu şekilde çalışmak hoşuma gidiyor.  İnteraktif sayfaları maksimum 8-9 resim alacak şekilde hazırlıyorum ve üst üste gelen iki interaktif sayfanın albümün hem görselliğini hem de genel düzenini bozacağını düşünüyorum.

vintage-mini-album

vintage-mini-album

vintage-mini-album
Albümü hazırlarken ağır gramajlı fon kartonları, scrapbook kağıtları, delgeçler, eva süngeri, kurdele, mumlu ip, çeşitli aksesuarlar, sticker ve etiketler kullandım.

vintage-mini-album

Albümde Hale Hanım'ın bizzat hazırladığı grafiklere de yer verdim. Penguen, vespa, bisiklet temalı grafiklerin özel anlamlarının yanında albüme farklı bir hava kattıkları kesin:)

vintage-mini-album

vintage-mini-album
Yine bol görselli bir yayın oldu, farkındayım. Ama albüm paylaşımları yaparken kendimi tutamıyorum maalesef:) Neyse, bitmedi, devam ediyorum:)

vintage-mini-album

vintage-mini-album

Albümde farklı boyutta fotoğraflar için çok sayıda kart ve etiket de mevcut. Albümün sahibi, tamamına fotoğraf yapıştırabileceği gibi, dilerse fotoğraflara ilişkin minik notlar da alabilir. Neticede scrapbook dediğimiz şey; bir çeşit fotoğraflı günlük:)
vintage-mini-album


Hala sayfamdaysanız ve beni buraya kadar sabırla okuduysanız teşekkür ederim. Evet albümler yapıyorum, kafam dağılıyor falan. Ama bu aralar ülkenin içinde bulunduğu duruma gerçekten inanamıyorum, çok çok üzgünüm. Bazı şeyleri anlamıyorum. Hiç bir şey normal gelmiyor ama herkes normalmiş gibi davranıyor. Yavrumu, yavrularımızı nasıl bir gelecek bekliyor bilmiyorum ve çok korkuyorum. Çocukluğumda kanıksadığımız, her gün şehit haberlerinin geldiği o kara günlere döndük. Kimse şaşırmıyor, kimse bağırmıyor, ülke ayağa kalkmıyor, günlük yaşam bir kenara bırakılıp kimseden hiçbir şey için hesap sorulmuyor. Kabullenemiyorum, hazmedemiyorum, anlamıyorum, anlamayacağım. Evlatlarını yok yere yitiren tüm anne-babalara başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaşadığınız acıyı tahmin etmeye çalışmak bile kalbimi sıkıştırıyor. Allah yardımcınız olsun.

Yorumlar

Hikayeci dedi ki…
tek kelimeyle şahane! bayıldım resmen, bakmalara doyamadım :)
Unknown dedi ki…
Nefis bir album olmuş, ellerine sağlık :)
Patrizia Papi dedi ki…
Çok beğendim, fazlasıyla emek verilmiş. Ellerinize sağlık!
Unknown dedi ki…
emeğine sağlık,kıymet bilenlere ulaşması dileğiyle.
benim bir evladım yok ama yaşamın salak bi şekilde heba olmasını istemem.yaşadıklarımız ve bunun getirdikleri pek iç açıcı değil
Allah'a emanetiz
ne yapalım,bireysel farkındalık tek çözüm bence
Esen Can dedi ki…
Süper bir albüm bu:) Ellerine sağlık canım...
Memleket meseleleri beni de çok üzüyor, ateş düştüğü yeri yakıyor ama pek çok da yakınımızda o ateş, sabır diliyorum ben de tüm evlatlarını, eşlerini, kardeşlerini kaybetmişlere, bitsin diyorum bir de, hiçbir şey yitriilen candan kıymetli değil, yazıktır, günahtır giden gencecik fidanlara...
Ahşap zamanı dedi ki…
harika olmuş bayıldım çok güzel kutu ile takım olması çok hoş ellerinize sağlık hobiler insanı rahatlatıyor ülkemizin içinde olduğu duruma çok üzülüyor haberler de aslanlar gibi görevini yaparken şehit evlatlarımıza içim sızlıyor analarına sabırlar diliyorum ne yazık ateş düştüğü yeri yakıyor içimiz sızlıyor genç fidanlara ailelerine sabır vatansever şehitlerimize rahmet diliyoruz dualarımız onlar için..
bücürükveben dedi ki…
Çok güzel olmuş Bahar'cığım eline sağlık.
Sevgilerimle. :)
Hayalci dedi ki…
Bu albümler çok şirin, nasıl sipariş verebilirim. Bir de fiyat nedir?
bahar006 dedi ki…
Hayalci, craftadreamshop@gmail.com adresinden iletisime geçebilirsin ve teşekkürler.
bahar006 dedi ki…
Çok teşekkür ederim:)
bahar006 dedi ki…
Esra'cım, çok saol canım:)
bahar006 dedi ki…
Çok teşekkür ederim:)
bahar006 dedi ki…
Havva'cım, aynen katılıyorum, çok teşekkürler.
bahar006 dedi ki…
Esen'im, saol canım. Yorumunun üzerinden ne kadar zaman geçti ve üzerine kaç şehit daha verdik, çok üzgünüm.
bahar006 dedi ki…
Ahşap zamanı, çok teşekkür ederim, sevgiler.
bahar006 dedi ki…
Müjdem, saol canım.
Handan dedi ki…
Albümlere bayıldım. Hep böyle bir şeyler yapmak istemişimdir ama yetenek yok sanırım bende. Hepsi birbirinden güzel. Sanırım ilk fırsatta sipariş vereceğim :-)
Unknown dedi ki…
Merhabalar ben de istiyorum albumunuzden ama mailinizi kontrol edebilirmisiniz :)
Unknown dedi ki…
Merhaba bende istiyorum albumunuzden ama rica etsem mailinizi kontrol edebilirmisiniz :)