Scrapbook Vintage Albüm

scrapbook-vintage-album

Herkese merhaba. Blog dünyasında genel anlamda bir durgunluk mu var, yoksa ben bu aralar pek vakit ayıramadığım için bu tamamen benim kuruntum mu bilmiyorum.Umarım herkesin keyfi yerindedir.

Gaziantep'ten Ezgi Hanım için hazırladım bu albümü. Kendisi eskitme tarzı albümleri çok sevdiğini söyledi ve geri kalan her şeyi benim zevkime bıraktı saolsun. 

scrapbook-vintage-album

Albüm 20*20*6 cm ebatlarında. 6 yaprak, 12 sayfa ve küçüklü büyüklü 60'tan fazla fotoğraf alabiliyor. Ayrıca sayfaları zarf şeklinde tasarladığım için ekstra depolama alanı da mevcut.

scrapbook-vintage-album

scrapbook-vintage-album

Sayfaları diğer albümlerimde olduğu gibi biri cepli diğeri interaktif olacak şekilde tasarladım. Değişik sürprizler barındıran, belli bir mekanizma içeren sayfaları yapmaktan özellikle keyif alıyorum. Sonuçta nasıl yapıldığını bilseniz bile albümünüze uyacak ölçüleri sizin hesaplamanız gerekiyor. Bu da işi daha zor ama çok daha eğlenceli hale getiriyor. 

scrapbook-vintage-album

scrapbook-vintage-album

Albümün yapımında vintage görünümlü scrapbook kağıtları, kalın fon kartonları, mukavva, çeşitli aksesuarlar, mühür ve delgeçler, kurdele ve eva gibi pek çok malzeme kullandım. Kullandığım tüm sayfaları, mumlu ipleri ve hatta cepli sayfalarda kartları tutturmak için kullandığım mandalları dahi eskittim. Biraz el oyaladığı doğru ama bence vintage bir albümün ilk şartı o mucizevi eskitme mürekkebi. Yani ahşap boyamada antiquini ne kadar seviyorsam distress inki de o denli seviyorum:)

scrapbook-vintage-album

scrapbook-mini-albüm

scrapbook-vintage-album

scrapbook-vintage-album

Albüm çoktan sahibine ulaştı. Mutlulukla kullansınlar, güzel anılar biriktirsinler. Görüşmek dileğiyle, hoşçakalın.

scrapbook-vintage-album

Yorumlar

Unknown dedi ki…
Nefis olmus Baharcigim, el oyaladigi dogru ama her ayrintisiyla ugrasmak bir o kadar zevkli. Distress ink ve antiquin icin de hislerimiz ayni :) Gule gule kullanilsin, mutlu anilar biriktirilsin. Ellerine saglik :)
bücürükveben dedi ki…
Çok ama çok güzel olmuş. Eline sağlık Bahar'ım. Yalnız niye hatıralar değil de memories?:)
(biliyorsun Türkçe takıntım var alınma e mi?:)
sevgiler
Ahşap zamanı dedi ki…
harika olmuş çok beğendiğim bir çalışma sabırla titizlikle detaylı olarak çalışmışsınız çok güzel olmuş ellerinize sağlık sevgiler...:))
Emel dedi ki…
Süper. Sahibin en güzel anıları biriksin içinde :)
Unknown dedi ki…
Harika olmuş. Her sayfada ne kadar emek verdiğiniz görülüyor. Ama değmiş. Ellerinize sağlık.
Unknown dedi ki…
konuşturmuşsun emeğini canısı, dile gelmiş bu albümde her kare. ellerine sağlık, müthiş bir çalışma:)
bahar006 dedi ki…
Çok teeşekkürler Esra'cım, sevgiler:)
bahar006 dedi ki…
Müjdem scrapbook serilerinde kullanılan kartlar, yazılar hep ingilizce. Kapakta fortune kartlarından var mesela. Uyumlu olması için mecburen ingilizce kapak hazırlıyorum. Türk yetkililer duysun sesimi, türkiyede hazırlanan türkçe seriler istiyoruz:) Çok saol canım, sevgiler:)
bahar006 dedi ki…
Çok teşekkür ederim, sevgiler:)
bahar006 dedi ki…
İnşallah, çok teşekkür ederim:)
bahar006 dedi ki…
Özlem Hanım, çok zarifsiniz, sevgiler:)
bahar006 dedi ki…
Canım, nerelerdesin sen, çok özledim:) Çok saol, beğenmene sevindim, öperim:)
Unknown dedi ki…
merhaba scrapbook u çok beğendim ama satan bi yer hala bulamadım yardımcı olurmusunuz :(
bahar006 dedi ki…
Julide Hanım, scrapbook derken kağıtları mı kastettiniz? Eğer öyleyse ben çoğunu yurtdışından temin ediyorum. Türkiyede lady craft shop'ta da bulabilirsiniz. Albümü soruyorsanız bu albümün tamamını ben yaptım.
nseven dedi ki…
merhaba albüm çok harika olmuş bende tesadüf eseri böyle bir şeyin varlığından haberdar oldum ve çok beğendim. yapmayı nerden öğrendiniz acaba? bende yapabilsem keşke diye geçiriyorum içimden :) birde böyle bir albüm yaptırmak istesem siz yapıyor musunuz ve ne kadara yapıyorsunuz acaba iletişim adresi bulamadım o yüzden buradan soruyorum :))
bahar006 dedi ki…
Merhaba. Çok teşekkürler. Yurtdışındaki bloglardan öğrendim albüm yapmayı ve ek olarak çok sayıda video izledim. craftadreamshop@gmail.com iletişim adresim. Albüm yapıyorum, bu albüm de sipariş zaten yazımda belirttiğim üzere.Hoşçakalın.