Scrapbook Mini Albüm

scrapbook-mini-album

Herkese merhaba. Ela için yaptığım ilk albumden sonra, eşimle olan fotoğraflarımız için de bir album yapmak istiyordum. Nihayet tamamlayıp fotoğraflarını çekebildim. 

scrapbook-mini-album

Albüm yaklaşık olarak 20*22*7 cm boyutlarında ve 6 yapraktan oluşuyor. Albümü yaparken scrapbook kağıtları, ağır gramajlı fon kartonları, danteller, düğmeler, delgeçler, mühürler ve çeşitli aksesuarlar kullandım.

scrapbook-mini-album

Albümü bir sayfa interaktif, bir sayfa cepli olacak şekilde tasarladım. İlk sayfa waterfall da denilen ve küçük fotolar için kullanılan kapaklı bir bölümden oluşuyor.

scrapbook-mini-album

scrapbook-mini-album

Albüm toplamda 65 adet, 10*15 cm ebatlarında fotoğraf alıyor. Ancak fotoğraf sayısı azaltılarak bazı kısımlar notluk olarak da kullanılabilir elbette.

scrapbook-mini-album

İnteraktif sayfaları yaparken zarflardan faydalandım. Zarflar birbirine uygun şekilde eklendiğinde çift taraflı açılabiliyor ve böylece hem ön hem de arka yüzlerine fotoğraf yerleştirmek mümkün oluyor.

scrapbook-mini-album

scrapbook-mini-album

Sayfalara hareket katmak için scrapbook kağıdından yaptığım çiçekleri ve kullandığım kağıtlardan kestiğim ve yapışkanlı evayla boyutlandırdıgım resimleri sayfa köşelerine ekledim. Kelebek detaylı delgeçle de sayfa ağızlarına şekil verdim. Ayrıca tüm sayfaları eskittim. 

scrapbook-mini-album

scrapbook-mini-album

scrapbook-mini-album

Bu aralar ev değiştirmekle meşgulüz. Aynı site içerisinde farklı bir eve taşınıyoruz. Evler büyüklük olarak birebir aynı ama bu evde en üst katta fazladan bir mutfak daha var. Bu da zorunlu olarak odaları değiştirmemizi gerektiriyor.  İşin keyifli kısmı ise, tam bir curcunaya dönen hobi odamı oturma odasına çevirip, en üst katı komple hobi katı yapıyor oluşumuz. Böylece ahşap boyama vs. yaptığımda kullanabileceğim, yani rahatça kirletebileceğim bir lavaboya, büyük mobilyaları rahatça boyayabilmek için geniş bir alana ve kitaplıklarımın, masamın ve malzeme dolaplarının birbirine değmeden açılıp kapanabileceği rahat bir bölüme kavuşmuş olacağım:)
scrapbook-mini-album

Taşınma başlamadan elimdeki bazı yarım işleri bitirdim. Sanırım blogda hiç yok ama transfer yöntemiyle bir tepsi yaptım.Sonra kesme tahtasından kara tahta notluk ve bir de kilden takı tabakları hazırladım. Ben evi yerleştirirken siz de bunları okursunuz ilerleyen günlerde:)  Scrapbook olarak ise hem bizim için hem de Ela için yapmak istediğim birkaç albüm daha var aklımda. Malzemeleri falan hazır ama bunlardan önce her tarafa dağılmış yemek ve pasta tariflerim için çok cici bir tarif defteri var sırada bekleyen. Offf, bu şekilde tüm ön hazırlığı biten ancak yapılmayı bekleyen öyle çok şey var ki. O koca listemi bitirmeden ölürsem çok üzülürüm:)
scrapbook-mini-album
Ölüm demişken az kalsın unutuyordum, bugün benim doğum günüm:) Tam olarak 33 yaşındayım, sevdiğim adamın karısı, Ela Masal'ın annesiyim. Şükür ki sevdiklerim yanımda, sağlığım yerinde, bir mesleğim ve boş vakitlerimi dolduran hobilerim var. Ama yolun yarısına az bir zaman kalsa da bu yaşımın en kıymetli yanı, ilk kez anne olarak girmem. Bu açıdan Ela benim miladım. Anneliğim hep bebeğimle yaşıt olacağına göre, umarım önümde daha uzun yıllar vardır. Umarım geçen seneler hep bir öncekinden daha iyi olur, herkes için...
Herkese çok mutlu bir hafta dilerim:)
scrapbook-mini-album

Yorumlar

Elift dedi ki…
Mutlu yıllar diliyorum, miniğinizle birlikte, eşinle sağlıklı ve sevgi dolu bir ömrün olsun..Çok şık albümün, zarif olmuş, ellerine sağlık, bayıldım
Dolunay -Alanayarts dedi ki…
baharcım öncelikle mutlu musmutlu kocamaaan uzuuun yıllar diliyorum.iyi ki doğdunnnn!
albüme dibim düşerek baktım.çok beğendim.inanılmaz şık,eğlenceli ve sihirli olmuş.her sayfa bir süpriz gibi olduğundan sihirli kelimesi geldi aklıma.harikasın.
yeni evindede mutlu sağlıklı başarı dolu günleer yıllar diliyorum ama yazmışsın ya en güzeli hobi odası olması şahane bişe.darısı olamayanların başına benim gibi :))
seni ve güzeller güzeli elayı öpüyor sevgilerimi yolluyorum.
sebuş dedi ki…
Ne güzel bir post böyle bir sürü güzel haber birarada:)
öncelikle doğum günün kutlu olsun elif, nice güzel yaşlara..
eviniz hayırlı olsun, ne çok sevindim bir hobi odası tasarlamış olmana benim de hayalim..
fotoğraf albümüne gelince çok zarif ve nefis...
dilerim daima gerçekleştirmek istediğin hayallerin gerçek olsun...
öperim..
Unknown dedi ki…
mutlu mutlu bir ömür diliyorum aşkınla ve yavrunla sana.Albümüne bayıldım detaylar, desenler, eskitmeler harika, daha ikinci albümün ve çok profesyonel görünüyor şaşıp kaldım Bahar' ım heyecanla bekliyorum o saydığın çalışmaları da ev taşıma işi ne zor ama sonrası seni mutlu edecekse sana tek sözüm kolay gelsin....sevgiler
Ahşap zamanı dedi ki…
ailenizle mutlu sağlıklı uzun yıllar dilerim albüm harika olmuş en küçük detaylarla bile uğraşmışsınız çok şık olmuş ama sabır işi ellerinize sağlık...:))
marifet ellerimizde dedi ki…
BAHARCIM NASILSIN:)))))))))YÜZÜMDE KOCAMAN BİR GÜLÜMSEME OLDU SENİ GÖRÜNCE..UZUN ZAMANDIR YAZAMADIM BAZI SIKINTILAR OLDU...İNŞALLAH ÜSTESİNDEN GELİCEZ AMA...NE GÜZEL ŞEYLER YAPMIŞŞSIN CANIM SÜPERSİN...MAŞALLAH SANA.BU ARADA İNSTAGRAM HESABIN VARMI ..BEN YENİ AÇTIM 4-5 AY OLDU YİNE AYNI SISIM MARİFET ELLERİMİZDE ZEYNEP TRN SEVGİLER CNM
sebuş dedi ki…
Elifin sayfasından buraya gelince orada kalmışım ben bahar haha:)
Unknown dedi ki…
Canım doğum günün kutlu olsun, nice mutlu, sağlıklı yıllar diliyorum ailenle birlikte. Süper, süper bir albüm olmuş, scrapbook albüm yapan başka bir arkadaş daha görmek beni nasıl mutlu etti anlatamam :)) Ela'nın albümünü kaçırmışım, hemen o yayına gidiyorum buradan.
sevda s. dedi ki…
Bahar'cım doğum günün kutlu olsun, mutlu yaşlar :) Albüm çok güzel olmuş bu arada, eline sağlık. Ve hobi katın şimdiden hayırlı olsun.
bahar006 dedi ki…
Elifcim, güzel dileklerine kocaman bir amin diyorum ve çok teşekkür ediyorum, sevgiler:)
bahar006 dedi ki…
Heyyyy, Alanayım, çooook teşekkür ederim:)) Beğenmene çok sevindim ama senin gibi 10 parmağında 100 marifet bir insanın böyle güzel sözler söylemesi ayrıca çok anlamlı benim için.Ben de diliyorum, inşallah senin de kocaman bir hobi odan olur ve yayıla yayıla keyfini çıkartırsın:) Çok öperim:)
bahar006 dedi ki…
Sebuşum, çok teşekkür ederim, çok zarifsin:) Alanayıma diledim, sana da diliyorum ki kocaman, gönlüne göre bir hobi odan olur inşallah:) Albüm için de ayrıca teşekkür ederim. Birşeyi yaparken sevmeye başlarsan sonu hep güzel oluyor, her işte böyle bu. Sevgiler ve kocaman öpücükler:)
bahar006 dedi ki…
Ezemim, blogda iki tane görünüyor ama evde yaptığım ön çalışmalarla acemiliğimi biraz attım sanırım. Yani daha minik boyutta albümler ve sayısız ciltlemeden bahsediyorum:P Canım ben taşıma işinde uzman sayılırım, 10 dan fazla ev değiştirdim o yüzden sorun değil. Tabii o zamanlar Ela yoktu, bakalım şimdi nasıl olacak:)Çok teşekkür ederim arkadaşım, sevgiler:)
bahar006 dedi ki…
Çok çok teşekkür ederim, hem güzel dilekleriniz hem de beğeniniz için, sevgiler:)
bahar006 dedi ki…
Zeynebim, iyiyim çok teşekkür ederim:) Çok oldu görüşmeyeli, inşallah atlatmışsındır zor zamanları. Beğenmene çok sevindim,sevgiler canım:)
bahar006 dedi ki…
Hiç sorun değil Sebuşum, Elif de güzel isim, başım üstüne:)
bahar006 dedi ki…
Esracım, çoook teşekkür ederim güzel dileklerin için. Senin yorumun çok kıymetli benim için, çok saol gerçekten. Hepimiz çok yogunuz, ben de çok şey kaçırıyorum maalesef, o yüzden hiç sorun değil canım, sevgilerimi gönderiyorum:)
bahar006 dedi ki…
Sevdacım, canım benim, İstanbul'u sayende geziyorum oturduğum yerden, çok saol. Güzel dileklerin ve beğenin için de ayrıca teşekkür ederim arkadaşım. Çok öperim, sevgiler:)
Doğum günün kutlu olsun nice sağlıklı senelere inşallah... ayrıca taşınırken de kolay gelsin inşallah çabucak yerleşirsiniz... albüm de muhteşem olmuş eline sağlık...
Unknown dedi ki…
canısı var ya hep aklımdasın bir türlü oturamadım bilgisayarın başına. benim evlilik yıldönümümle aynı gün olduğu için yaşgününü unutmam mümkün değil tabiki. iyi ki doğduuuuuuun Bahar diyerek ve kocaman kocaman öpücükler göndererek, ailece musmutlu günler dileyerek, yürekten kutluyorum yeni yaşını. albümün de her türlü övgüyü hakeden, beni benden alabilen güzellikte olmuş. imzanı çakmışsın yine güzelim:)))
Esen Can dedi ki…
Baharcım ne güzel yeni bir ev ve daha da önemlisi büyük bir hobi odası :) Süper, güle güle oturun yeni evinizde, sen de güzel güzel şeyler üretmeye devam et hobi odanda, darısı başımıza olsun inşallah :)
Nice güzel yaşlara, sağlıkla, mutlulukla, kuzucuğunla canım...
Bu tür albümlere bayılıyorum, senin yaptığın da çok şık, çok kullanışlı olmuş, ellerine sağlık canım :)
bahar006 dedi ki…
Çoook teşekkür ederim, beğenmene sevindim, sevgiler:)
bahar006 dedi ki…
Canıımmm, Allah bir yastıkta hep aynı düşü göstersin size, mutluluklar dilerim ve çok teşekkür ederim. Sen gelmesen de aklında olduğumu biliyorum, çünkü sen de benim aklımdasın, hissediyorum yani:) Kocaman öptüm:)
bahar006 dedi ki…
Canım benim, daha kocamanını nasip etsin Allah sana ki o güzel keçeler her yere saçılıp muhteşem şeylere dönüşsün ellerinde:) Çok çok teşekkür ederim, sevgiler sana:)
Unknown dedi ki…
HARİKA BİR ÇALIŞMA BAYILDIM BUNA:)))
YENİ EVİNDE SAĞLIK VE MUTLULUKLA OTUR CANIM.ÖPÜYORUM ELA'YI