Ahşap Boyamada Transfer Tekniği

ahsap-boyamada-transfer
Evde kullandığım pek çok ahşap objede transfer tekniğini uygulamama rağmen, şimdiye kadar blogta hiç paylaşmadığımı fark ettim. Bu nedenle uzun zamandır kullanmak istediğim bu güzel gözlü geyiğimle, transfer tekniğini kullanarak bir tepsi hazırladım. Aslında tam bir kış tepsisi olacaktı ama araya o kadar çok iş girdi ki, ben yayınlayana kadar bahar geldi:)
ahsap-boyamada-transfer
Kolay transferler çıktığından beri, bildiğimiz transfer yöntemi artık zor transfer olarak anılıyor. Ancak bana göre normal bir dekupaj uygulamasından daha zor değil. Çünkü dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, uygulama esnasında hava kabarcığı kalmamasıdır ki, dekupaj tekniğinde de -ister kağıt, ister peçete- hedef kabarcıksız, pürüzsüz bir uygulamadır. 

Bu tekniği uygulamak isterseniz, seçeceğiniz bir resme, transfer tutkalına, eski bir kredi kartına, ahşap bir objeye ve verniğe ihtiyacınız var. Transfer yapmak istediğiniz resmin ön yüzüne transfer tutkalını düzgün bir şekilde sürdükten sonra objeye yapıştırıyorsunuz. Yalnız bir anda resmi tepsiye bırakırsanız muhtemelen hem yamuk hem de bol kabarcıklı olacaktır. Bunun yerine önce bir kenarını tepsiye koyup, sert bir kartla bastırarak kalan kısmı yapıştırırsanız hatasız bir sonuç elde edersiniz. 

ahsap-boyamada-transferBen beyaza boyadığım ahşap tepsiye güzel gözlüyü anlattığım şekilde yapıştırdım ve tam bir gün sonra nemli bir süngerle resmi yavaş yavaş ıslattım. Tamamen ıslanan resmi parmağımla soydum. Burada resme nazik davranmazsak, transfer olmasını istediğimiz kısmın tepsiden tamamen soyulmasına sebep olabiliriz.
Bu yüzden acele etmeden, ağır ağır soyuyoruz. Bu aşamadan sonra yine farklı tekniklerle resmi tamamlayabilir ya da öylece bırakabiliriz. Ben diş fırçasına aldığım gri boyayı püskürterek tepsinin kalanını tamamladım. Dediğim gibi bu bir kış tepsisiydi ve aklımdaki görüntü de tam olarak böyleydi. Tepsinin altını tamamen siyaha boyadım, tepsinin kenarlarını kuru bir fırçaya aldığım az miktarda siyahla süpürdüm ve gölgelendirdim. Ardından da vernikledim. Denemek isteyenlere kolay gelsin şimdiden.
Herkese bol güneşli, güzel bir hafta dilerim:)

Yorumlar

Unknown dedi ki…
Herbir şeyi güzel canım bu tepsinin. Geyiği ayrı, emeği ayrı. Ellerine sağlık Baharım :))
NarÇelen dedi ki…
ayy bakışları ne güzel o ceylanın..
bi sorum var. soymadan önce ne kadar süreliğine beklemesi gerekir resmin tutkallı olarak??
Unknown dedi ki…
Çok güzel bir resim seçmışsin canım, paylaştığın tum isler gibi çok özenli ve zevkli.. transferin puf noktalarını da cok guzel ozetlemissin, tesekkurler bu faydali paylasim icin. Sevgiler..
Emel dedi ki…
çok güzelll. ellerinize sağlık. Detaylı anlatım için teşekkürler.
Patrizia Papi dedi ki…
Çok beğendim, ellerinize sağlık. Tepsinin üst yüzeyindeki beyaz üzeri siyah püskürtme boyayı nasıl çalıştığınızı da paylaşabilir misiniz?
sevgiler
sebuş dedi ki…
nefis bir kış tepsisi olmuş evet bu:) zaten beyaz üzerine siyah resimli tüm objelere bayılıyorum ben..
transferin de çok başarılı olmuş püskürtme de çok yakışmış, ellerine sağlık,
bahar006 dedi ki…
Molam, canım benim, eksik olma emi:) Çok teşekkür ederim:)
bahar006 dedi ki…
Narçelen, yazımda tam bir gün beklettiğimi söylemiştim,sevgiler:)
bahar006 dedi ki…
Esra'cım çok teşekkürler canım, beğenmene çok sevindim, sevgiler:)
bahar006 dedi ki…
Çok teşekkürler:)
bahar006 dedi ki…
Patrizia, paylaşmıştım aslında ama detaylandırayım isterseniz. Eski bir diş fırçasına boyayı biraz sulandırarak alıyorum ve baş parmağımla fırçayı yukarıdan aşağı sıvazlıyorum. Tabi fırçayı objeye doğru tutarak. Böylece boya nokta nokta püskürtülmüş oluyor.Teknik basit ama etraf inanılmaz batıyor, yaparken anlamıyor insan, dikkat:)
bahar006 dedi ki…
Sebuşum, saol canım benim, sevgiler:)
Patrizia Papi dedi ki…
teşekkürler yanıt için...
hobiblog dedi ki…
Geyik şahane bir seçim olmuş :) Gerçekten çok beğendim, ellerine sağlık ve güle güle kullan :)
Unknown dedi ki…
çok beğendim tepsini bi sürü sözler yazdım,pıtttt uçtu:(
eline sağlık,bu yazı da uçamadan hemen göndereyim,
sevgiler
Unknown dedi ki…
Bahar harika olmuş canım yazı kışı yok her daim çok güzel, bu boya püskürtme ne kadar yakışmış kullandığın resme o kenarda siyah süpürme falan çok naturel görünüyor ne kadar zevklisin bayıldım tekrar tekrar baktım ellerine sağlık.
bahar006 dedi ki…
Hülya'cim çok teşekkür ederim :)
bahar006 dedi ki…
Ah şu blogger, adamı deli ediyor bazen,bana da çok olur:) Havva'cim begenmene cok sevindim,sevgiler:)
bahar006 dedi ki…
Ay ne güzel şeyler söylüyorsun, cok mutlu oldum Ezem' im, sevgilerimi gönderiyorum:)
Unknown dedi ki…
cok ama cok guzel duruyor...
geyik ayri bir hava vermis,sevgiler,,,selamlar
bahar006 dedi ki…
Canım ablam...