Ahşap Boyamada Eskitme Teknikleri

Güzel yorumlarınız, içten dilekleriniz için bloguma uğrayan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.  Neredeyse 24 saat aynı şeyleri, aynı sırayla yapmanın güzel olabileceğine hayatta inanmazdım. Hele aralarda agucuklar ve paha biçilmez gülücüklerle ödüllendiriliyorsanız tadından yenmiyor:) Hobilerime ayırdığım zaman azalsa da anne olmak muhteşem bir duygu bence ve dileyen herkesin bu duyguyu tatmasını isterim.
ahsap-boyama-tepsi
Takım olarak çalıştığım ahşap tepsi ve panoda iki farklı eskitme tekniği kullandım. Ahşap tepsiyi ilk olarak; mum eskitmenin en yakıştığı renk olan  çikolata kahveye boyadım ve ardından mumladım. Sonrasında bej rengine boyayıp eskitmenin yoğun olması için maket bıçağıyla rastgele kazıdım. Tepsiye dekupaj uyguladım ve antiquinle eskittim. Antiquin ile eskitme yaparken fırça ya da yumuşak pamuklu bir bez kullanabilirsiniz. Ben fırça kullandım. Objede eski görünmesini istediğim kısımlara, fırçayı kontrollü olarak sürdüm, fazla gelen kısımları ise bir bezle aldım. Objeyi son olarak su bazlı vernikle iki kat vernikledim.
ahsap-pano
Ahşap panoda ise yine mum eskitme, dekupaj ve hamur kabartma uyguladım ve mat sprey vernik ile vernikledim. Hamur kabartma için, dekupajda kullandığım resimlerden birer çıktı fazladan aldım ve boyutlu görünmesini istediğim kısımları detaylı olarak kestim. Kestiğim resme dekupaj tutkalı sürüp havayla kuruyan hamura yapıştırdım ve hamuru da kenarlarından kesip tekrar aynı tutkalla objeye yapıştırdım. Sahibi güzel günlerde kullansın.
dekoratif-pano

dekupaj-hamur-kabartma

Yorumlar

Ahşap zamanı dedi ki…
hepsi harika olmuş eskitmeye bayılıyorum minik kızınıza sevğilerimi yolluyorum analı babalı büyütün selamlar....:))
Nilgün Torunoğlu dedi ki…
Kocaman maşallah sana !
Ben anne olduğum ilk günleri düşünüyorum da el işi hele ki boyamaya hiç zaman bulamazdım. Maşallah kırkbir kere ve Allah uzun ömürler versin Ela Masal prensese !
Esen Can dedi ki…
Süper olmuşlar :) en çok da o kapkeykli pano :) Ellerine sağlık Baharcım, çok güzel işler çıkarmışsın yine :)
Unknown dedi ki…
Süpper olmuşlar bu çalışmalarellerine sağlık.
Unknown dedi ki…
Her ikisi de çok güzeller, ellerine sağlık. Sevgiler..
Unknown dedi ki…
Harika çalışmalar yapmışsın Baharcığım ellerine sağlık.
Sevgilerimle..
bahar006 dedi ki…
Ahşap zamanı, güzel dileğin için kocaman bir Amin:) Eskitmeyi ben de çok seviyorum, sevgiler:)

Nilgün Ablacım, çok çok çok teşekkürler:)Amin!

Esen'cim, beğenmene sevindim, sahibi de çok sevdi, beni de sevindirdi:)

Feyza'cım, çok saol, sevgiler:)

Esra'cım, eksik olma, çok teşekkür ederim:)

Mehtap Abla'cım, sevgiler benden, çok teşekkürler:)
Unknown dedi ki…
ben yokken neler çalışılmış paylaşılmış böyle Bahar harika olmuş bir de eskitme olunca bayılıyorum sen taze kal onlar eski.sevgiler...