Seramik Hamurundan Süs Nasıl Yapılır?

Aklımdaki birkaç projede kullanmak için havayla kuruyan seramik hamurundan çeşitli süsler hazırladım. Önce elde birkaç basit figür denedim. Ama sonra kalıplarla çalışmak daha kolay geldi:)

clay-tag
Hamurlar kuruduktan sonra akrilik boyalarla boyadım. Bu aralar simli boya ve kalemlere özel bir ilgim var. Bu nedenle süslerde de bu pırıltılardan olsun istedim.
seramik-hamurundan-süs-yapımı
clay-tag
Seramik hamurundan yapılan süsler hediye paketlerinde, çocuk odasında mobillerde ya da panolarda kullanılabilir. Yani en azından ben bu şekilde değerlendirmeyi düşünüyorum. Unutmadan belirteyim, hamurlarınız kurumadan, tepelerine minik birer delik açın ki dilediğiniz yere asmanız kolay olsun.
seramik-hamurundan-süs-yapımı
Seramiklerin yanına biraz da çocukluğumuzun resim derslerini hatırlayarak alçıdan da süsler hazırlamak istedim. Metallerin yanında silikon kalıplarım da vardı. Bu kalıpları bebe yağıyla yağladım. Bir miktar alçıyı erimiş dondurma kıvamına gelinceye kadar suyla kardım. Ardından bu kalıplara doldurdum. Donduktan sonra da kalıplardan çıkarıp yine aynı şekilde boyadım. Orta sehpanıza koyduğunuz dekoratif  tabaklarınız boş kalmasın, siz de deneyin olur mu:)

alçıdan-süs-yapımı

seramik-hamurundan-süs-yapımı
Şimdiden mutlu haftasonları:)

Yorumlar

Çok güzel olmuşlar,dekoratif süs olarak çok güzel kullanılır..Ellerine sağlık,sevgiler:)
Unknown dedi ki…
Çok sevimliler, özellikle hediye paketlerinde ayrı bir güzellik oluyor. Elinize sağlık...
bücürükveben dedi ki…
Bahar'ım ne kadar beceriklisin, silikonlar, bebe yağları bunları kendin mi keşfediyorsun mesela bebe yağını kullanmayı? Valla tebrikler, hiç böyle şeylerden anlamam, beceremem..eline koluna sağlık:) çok şirinler
Dolunay -Alanayarts dedi ki…
çok şirin olmuşlar.görüntüleri bile insanı şenlendirmeye yetiyor :)
Unknown dedi ki…
dekoratif amaçlı kullanım için gerçekten çok başarılı çalışmalar...ellerinize sağlık...
Unknown dedi ki…
çok tatlılar elinize sağlık
Banu dedi ki…
Ayyy bunlar çok güzel olmuş ellerinize emeğinize sağlık...
Kurabiş kalıbımla ben de denesem diyorum da boya eksiğim var...
Fotolara baktıkça aklıma geldi bu şekillerden harika rüzgar çanı da olur kelebek, kalp, balık rengarek yan yana:)) yaz geldi aklıma:)
Sevgilerimle...
Heyyfi dedi ki…
Muhteşem...
Ellerine sağlık...
Sevgiler...
tarchinbyseden dedi ki…
Çok sevimli ve şık olmuşlar eline sağlık. Alçı ile yapardık eskiden ama hava ile kuruyan hamurla ne kadar niyet etsem de emin olamamıştım. Zamanla çatlama yapmıyor değil mi? Neler neler yapılır böyle bak şimdi heyecanlandım :D
bahar006 dedi ki…
Kıymetli yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar, eksik olmayın:)

Seden, yok çatlama olmadı, hatta hazır seramik hamurundan sonra şu tutkalla hazırlanan hamurlarla da denedim, onlar da çatlamadı, sevgiler:)