Seramik Boyama Klompen

Bu seramik klompeni aldığımdan bu yana üç mevsim geçti. Yazın pudra rengine boyadım, o haliyle biraz bekledi. Sonra gözüme soluk göründü ve sonbahar gibi kırmızıya boyadım. Bu defa da çok canlı geldi. Baktım olmayacak, kışın başında beyaza boyayıp ilhami amcanın özgürce dolaşması için bir kenara kaldırdım. 

hamur-kabartma-seramik-boyama-klompen
Havalar soğuyup da kar yüzünü gösterince, geçen kış da favori rengim olan lacivert boyayı elime aldım ve başladım boyamaya. Eski bir diş fırçasıyla beyaz boya püskürterek objeye kar efekti verdim. Daha önce ahşap bir ekmek sepeti boyamıştım. Sepette kullandığım dekupaj resimlerini bu mevsime çok yakıştırdığımdan, seramik klompende de aynılarını kullandım. Yalnız tek fark, burada hamurla kabartma tekniğini uyguladım.
hamur-kabartma-seramik-boyama-klompen
Son olarak su bazlı vernikle vernikledim ve listemden bir projem daha eksildiği için inanılmaz rahatladım. Aslında obje el kadar, küçücük. Ama beklediğiniz ilham bir türlü gelmeyince, iş haftalarca, hatta aylarca sürünebiliyor. Şimdi hobilerle ilgisi olmayan biri, bu satırları kesin deli saçması olarak görür ama arkadaşlarımın ne demek istediğimi anladıklarından eminim. Herkese keyifli ve bol ilhamlı günler dilerim:)

hamur-kabartma-seramik-boyama-klompen

Yorumlar

hobiblog dedi ki…
Çok ciciş olmuş, hamur kabartma çok yakışmış ellerine sağlık :)
Elift dedi ki…
Evet, diğer renklere göre en gösterişli hali bu olmuş sanki değil mi? Ellerine sağlık
Elisi Defteri dedi ki…
Çok şeker olmuş canım ellerine sağlık, bizler çoook iyi anlıyoruz seni, aynı dilden konuşuyoruz:) Sevgilerimle.
Dolunay -Alanayarts dedi ki…
o kadar iyi anlıyorum ki seni :) ahh kocaman bir yarım iş ve başlanacak iş listem ve artık bitsin dediğim malzemelerim var.zaman oluyor canım çekmiyor canım çekiyor zaman olmuyor böle bişey işte.seramik objeye hayran kaldım.geçirdiği evrimler yerinde ve pek ala olmuş.ellerine sağlık baharcım yine enfes bir iş çıkarmışsın.
Unknown dedi ki…
ilham kafasına göre takılır canım bilirsin, vakti saati gelmeden de dönmez. seninki bir gelmiş hoş gelmiş. ne iyi etmiş de gelmiş. çok güzel olmuş, eline sağlık:))
Nalan Ünal dedi ki…
Bu klompenler bu haliyle olmuş, İlhami amca'ya söyle kafanı karıştırmasın daha sırada bekleyen bir sürü proje var di mi ama
aycanhayatadair dedi ki…
valla çok doğru ilham gelemyince neylesin mamud :)) kaldı mı kalıyor :)) çok şık olmuş elinize sağlık
El Olor de Cádiz dedi ki…
HOLA QUERIDA AMIGA !!!!! PRECIOSO TU TRABAJO....Y ORIGINAL !!!! JJEJEJEJEJ ME ALEGRO DE SALUDARTE, MUCHOS BESOS DESDE ESPAÑA.
Unknown dedi ki…
çok hoşuma gitti :)
NeOn dedi ki…
eline sağlık çok güzel olmuş yaptığın ahşap boyamaların çoğunu gördüm süper şeyler hamur kabartma tekniğin yağlı kağıda baskı tekniğin falan olağan üstü olmuş yapılışlarıyla ilgili ayrıntılı bilgi verdiğin bir yazın var mı acaba ona rastlayamadım.
Bir de benim asıl sormak istediğim bendeki akrilik boyaların bazıları kurumuş cobalt mavi mesela sulandırarak kullanmaya çalıştım oldu ama karıştırması ölüm katılaşmış ama hala esnek onu eski haline getirebileceğim bir yöntem biliyor musun acaba? hoş sendeki boyaların kuruduğunu sanmıyorum maşallah arı gibi çalışıyorsun, sevgiler.
rebeltakipte dedi ki…
çok şirin olmuş, yapmaya başlaması uzun sürmüş ama netice pek güzel :)
AsOrTiK dedi ki…
ben seni çok iyi anlıyorum bahar'cım. objenin boyutları önemli değil. önemli olan bittiğinde "işte budur" denmesi.
şahane bir çalışma olmuş, çok sevimli. eline, emeğine sağlık.
sevgilerimle
zeynep dedi ki…
Baharcım emeğine sağlık canım . Yaratıcılık böyle bir şey işte .
Çok beğendim.
Sevgiler.
bücürükveben dedi ki…
bu ne kadar şirin, ne kadar sevimli bir şey böyle, bu arada clompen nedir sorsalar bilmezdim ilk kez görüyorum..eline koluna sağlık Bahar'ım
sevgilerimle:)
birincisin dedi ki…
Harika bir çalışma,çok güzel.İlham gelmeden böyle çalışmalar olmaz zaten,seni gayet iyi anlıyorum.Ellerine sağlık,selamlar:)
Aner dedi ki…
Cook sirin olmuslar :)
bahar006 dedi ki…
Güzel yorumlarınız için her birinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim.
Unknown dedi ki…
Ben de bu aralar ilhami amcayi bekliyorum.elimi bir seye atip bir kat boyayip kaldiriyorum .Ama velince de tam geliyor, birbiri ardina elimden cikiyor objeler.sizin de beklemenize degmis dogrusu.ellerinize saglik