Ahşap Boyama Takı Kutusu

Bu hafta sonu eve yerleşme-evi yerleştirme etkinliği tam anlamıyla bitti. Hatta tatili fırsat bilerek bahçeye de vakit ayırdık, yabani otları temizledik, toprağı belledik, tırmıkla düzeltip gübreledik ve çim tohumu ektik ve şimdi dört gözle yeşermelerini bekliyoruz:) Yalnız bilirsiniz Türkler bir aleti tamir ettiğinde hep bir vida arttırırmış, bizim bahçeden de neredeyse 10 poşet fazla toprak çıktı:))

peçete-dekupa-ahşap-kutu

Sağı solu düzenlerken bir taraftan da siparişleri yetiştirmek için koşturdum. Bunlardan ilki olan bu ahşap takı kutusu İstanbul'a, yeni evlenecek olan bir genç kıza gitti. Güle güle kullansın.

ahsap-boyama-taki-kutusu

Nasıl yaptığıma gelince...Ham objeyi önce güzelce zımparalayıp bir kat akrilik beyaza boyadım ve tekrar zımparaladım. Ardından kutunun alt kısmını iki kat siyaha, üst kısmını ise tamamen kapanana kadar 3-4 kat beyaza boyadım. Kutu tamamen kuruduktan sonra ince bir zımpara daha geçtim ve nemli bezle tozunu aldım. Kutunun üst kısmına seçtiğim bir peçeteyi bütün olarak, peçete tutkalıyla yapıştırdım ve üzerine iki kat peçete tutkalı sürerek verniğe karşı korumaya aldım.Peçete dekupajı ile ilgili ufak bir tüyo vereyim: Tutkalı sürdünüz, peçeteyi yavaşça objenin üzerine serdiniz. Sonrasında şeffaf bir plastik alın elinize. Poşet dosya ideal bence. Plastiği peçetenin üzerine koyun ve elinize de yumuşak bir bez alın ve plastiği-dolayısıyla peçeteyi sıvazlamaya başlayın. Peçete tamamen düzleşip, kırışıklıklarından arınana kadar bu işlemi tekrarlayın. Yalnız nazik olun, gücünüzü denemeyin yoksa plastik bile fayda etmez, peçeteniz yırtılır:) Bu taktikle her zaman düzgün sonuçlar alırsınız, bana güvenin:)

Kutunun kapağının iç kısmına ise damask desenli bir stencil uyguladım. Takıların konulacağı gözleri de ayrı ayrı akrilik beyaza boyayıp yine aynı peçete ile dekupaj yaptım ve üzerlerine yine peçete tutkalı uyguladım. Sonrasında tüm kutuyu su bazlı vernikle iki kat vernikledim ve kutunun dış kenarına hazır dantel yapıştırdım.

ahsap-boyama-taki-kutusu

Aklıma gelmişken, ahşap boyama ile ilgilenen arkadaşlarıma sormak istediğim bir şey var; bu tarz objelerin altını ham haliyle mi bırakıyorsunuz yoksa boyamayı mı tercih ediyorsunuz? Ben her tarafını boyayıp vernikliyorum ama sizin tercihlerinizi de öğrenmek istedim. Son olarak sabah bizim site gözüme çok güzel göründü, sizlerle de paylaşmak istedim. Çimler çıkarsa, arka bahçeyi de ayrı bir postta paylaşırım. Herkese iyi haftalar:)

Ankara-2013                                                                    Sipariş için tık tık.


 

Yorumlar

El Olor de Cádiz dedi ki…
HOLA AMIGA LEJANA !!!! QUE BONITO TRABAJO !!!! ELEGANTE Y BIEN HECHO.... ME ALEGRO DE SALUDARTE. MUCHOS BESOS DESDE ESPAÑA.
Elisi Defteri dedi ki…
Ne kadar şık ve zarif olmuş canım, ellerine sağlık. Detaylı açıklamaların için de çok teşekkürler. Sevgilerimle.
Çilekli Mektubum dedi ki…
Ellerine saglik Bahar,cok guzel olmus..Canim ben hangi objeyi boyarsam boyayayim her yanini boyuyorum,vernikliyorum..Yeni evinde gule gule otur canim..bahce guzel gorunuyor :)
Sevgilerimle.
Unknown dedi ki…
Yeni evinde sağlıkla,sıhhatle oturun Bahar'cığım.
Kutu çok şık olmuş ellerine sağlık,detaylı anlatımın çok faydalı teşekkürler.
Ben ahşap objelerin mutlaka altınıda boyuyorum temiz bir görüntü oluyor.
Sevgilerimle..
bücürükveben dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Esen Can dedi ki…
Çok zarif bir kutu yapmışsın Baharcım, ellerine sağlık...
Güzel sitenizde güle güle, mutlulukla oturun inşallah...
öperim
Unknown dedi ki…
Yine çok hoş olmuş. Emeğine sağlık. Bu arada soruna gelince, ben objenin altını da boyayıp vernikliyorum. Her yerini çevirip baktığımda gözüme hoş görünsün. Burası görünmeyecek nasıl olsa diyerek atlamayı sevmiyorum. Sevgiler:)
zeynep dedi ki…
Baharcım ellerine sağlık , çok güzel olmuş. Sahibi mutlu günlerde kullansın .
Sevgiler.
Gulsen dedi ki…
Yeni evinizde güle güle oturun pek keyifli bir yere benziyor Baharcım.
Kutu çalışman harika olmuş ellerine sağlık. Öpüyorum :)
kış güneşi dedi ki…
eşsiz bir çalışma olmuş desenler mükemmel emeğine sağlık
Unknown dedi ki…
Çok zarif olmuş.Peçetenin desenine bayıldım.Ellerine sağlık
Unknown dedi ki…
Harika olmuş, elinize sağlık. Püf noktası için de çok teşekkürler, çok işime yarayacak kesinlikle.

Güle güle oturun yeni evinizde. llah olmayanlara da versin. Sevgiler..
bahar006 dedi ki…
Mercedes, thanks a lot for your lovely comment:)

Füsuncum ben teşekkür ederim ziyaretin için, sevgiler:)

Çileğim, en güzelini yapıyosun, çok teşekkürler:)

Mehtap Ablacım, senden de aksi beklenmez zaten, her işin çok özenli. İyi dileklerin için çok teşekkür ederim, sevgiler:)

Müjdem, eksik olma canım, biz Batıkentten Göksuya taşındık canım, komşuluk fikri de harika, çok mutlu olurum:)Güzel sözlerin için de ayrıca teşekkürler canım:)

Esenim, amin canım, çok saol:)

bahar006 dedi ki…
Cafemola, bence de en güzeli o şekilde oluyor, haklısın, aynen devam o halde:)Çok teşekkür ederim ziyaretin için, sevgiler:)

Zeynebim, çok teşekkürler canım, sevgiler:)

Gülsenim, keyifli cidden, ilk defa 3 gün evden çıkmadık ve hiç sıkılmadık:)) Kutuyu da sen beğendiysen tamamdır benim için, öperim:))

Kardelen, çok zarifsin, teşekkür ederim:))

Evy, beğenmene çok sevindim, çok teşekkürler:)

Bergam, çok teşekkür ederim, amin inşallah diyelim:)
bücürükveben dedi ki…
Bahar'cığım önceki yorumumu sildim bunak ben yine seni Aslı yapmışım, (yeminle bunun sebebini bilemiyorum ama ilk aklıma gelen sebep ikinizin de craft/el sanatları ile ilgili bloglara sahip oluşunuz)
sen her zamanki zarifliğinle söz etmemişsin:))ama ben özür diliyorum yine de, ben iyice bunadım...:(
Göksu mu? Ankara batıkent'ten İstanbul'a mı taşındın? Göksu harikadır çok severim İstanbul'un en güzel semti..güle güle otur canım..sevgiler
bahar006 dedi ki…
Ya Müjdem ne önemi var, silme yorumlarını, ben ne dediğini anlıyorum, gerisi boş:) İstanbul değil canım, Ankara Eryaman Göksuya taşındık, ilahi İstanbul'da ne işim var canım:))
Nilgün Komar dedi ki…
siteyi beğendim yüksek betonlar yok ne güzellllll

ben kendime kutular boyadım ve hepsinde de altlarını boyadım.. altına baktığında boyasız olması hoşuma gitmez eksik iş gibi bana göre :) ama tek kat astar atıp keçe yapıştırmak da mümkün! böylece kullanılan yüzeye tahribat yapmaz yada normal boyayıp köşelerine şeffaf korumalıklar var onları yapıştırmak güzel olur

sevgiler...
bahar006 dedi ki…
Nilgün Abla, aynı fikirdeyim, apartmanda yaşayamıyoruz biz:)

Kutunun altına keçe fikri süpermiş, hiç düşünmemiştim, haklısın iş yarım kalmış gibi bir görüntü oluşturur, sevgiler:)
Unknown dedi ki…
her zaman kigibi çok güzel olmuş
daha dün gece takı çekmecemin yeterli olmadığını düşünmüştüm süper olmuş en kısa zamanda kendimede yapayım artık sipariş çalışmaya ara vererek:)
gooogoook dedi ki…
Harkulade olmuş, bayıldım, ellerinize sağlık, renklerin ve seçilen desenlerin asaleti göz dolduruyor, çok sevdim. Sevgiler.
GüzelGül dedi ki…
cok güzel olmus yakinda evimizdeki bütün kutulari vs hepsini elden gecirecegim :)

Mein Blog/Blogum
Antonella dedi ki…
Lovely decoupaged boxes, I am always amazed how versatile it can be. Love the graphic images.

I linked over from the Inspiration Board Creative Link Party where I am participating too with Quilled School Bus and Keep Calm Free Printable and would love it if you'd stop by.
Hugs, Antonella :-)
sevda s. dedi ki…
Sen bahçeli bir eve mi taşındın? Şu an seni nasıl kıskandım bilemezsin :) Güle güle otur canım. Kutu harika olmuş, yakınımda olsan çok şey öğrenirdim senden :)
bahar006 dedi ki…
Şakire Hanım, çok teşekkürler:)

Bakterim, hiç durma o zaman, hemen başla, seninki daha güzel olacaktır eminim:)

gooogoook, çok teşekkür ederim, sevgiler:)

Güzel Gül, iyi fikir, sevgiler:)

Antonella, thank you for your visit, hugs:)

Sevdacım ben hep bahçeli evdeydim de bu defa biraz abartıp daha büyüğüne taşındım sadece:)) Keşke yakın olsaydık, çok isterdim:)