Haberler

Bugün son bir ayda yaşadığım, sağdan soldan duyduğum gördüğüm şeyleri toparlayıp sizlere anlatmaya karar verdim. 

Önce bizden haberler.... 2011'e gireceğimiz gün bir post hazırlayarak herkese mutlu yıllar dilemiş  ve kimsenin evine, bürosuna hırsız girmesin inşallah diyerek de postumu bitirmiştim. İnanmazsanız bakın:) İşte bu güzel dileğimin ömrü tam tamına bir seneymiş efendim. Neden derseniz 30 Aralık Pazar gecesi bizim büroya yine hırsız girdi. Yine bir laptop götürdü. Yine diyorum, çünkü daha önce de girmiş ve bir laptop daha götürmüştü.

Biri hırsızlara yeni yıl hediyesi falan dağıttığımızı söyledi herhalde, yılda bir kez uğrayıp hatırımızı soruyorlar sağ olsunlar:) İşin tuhafı biz pazar günü büroya uğradık ve akşam üzeri çıktık. Yani hırsız akşam girmiş, kilidi kırmış, etrafı dağıtmış, karıştırmış ve çıkıp gitmiş. Yalnız bizim hırsız akıllı çıktı. Laptopla birlikte kutusunu ve seri numaralarının bulunduğu tüm evrakları da beraberinde götürmüş. Parmak izi falan arandı ama onun yerine eldiven izi bulundu:)
hırsız-alarmı
Yeni öğrendiğim ve sizi bilgilendirmek istediğim bir konu var. Şimdi bilgisayarınız çalındı diyelim, ilk olarak parçalanmaması için dua etmelisiniz. Çünkü o zaman bulunma şansı yok. Ama diyelim ki parçalanmadı. Bilgisayarınızın bulunmasının tek yolu MAC adresinin takibinden geçiyor.

Mac adresinizi nasıl bulacağınızı ise şu ve şu adreslerden şıp diye öğrenebilirsiniz. Hemen şimdi öğrenin ve bir yere not edin. Çünkü bilgisayar gittikten sonra MAC adresinizi öğrenme şansınız kalmıyor.  Bilgisayar firmasını arasanız bile size bilgi vermiyorlar ve mutlaka emniyetten taraflarına gönderilecek resmi bir yazı istiyorlar.  Biz karakola giderek ısrar kıyamet ek bir ifade verdik ve özellikle firmaya müzekkere gönderilerek MAC adresinin sorulmasını talep ettik. Bu adres geldiğinde emniyet bilgisayarı takibe alıyor ve internete girdiği anda tespit ediyor.

Çok umutlu değiliz, polisin yapması gereken şeyi biz yaptık, çevre apartmanlardan kamera görüntüleri aradık, görüntüleri kaydedip akşamları izledik, dikkatimizi çeken birileri oldu ama elbette emin olamadığımız için yapabileceğimiz bir şey yok. Bir de ilginç bir şey daha oldu, hırsızdan bir gün sonra ünlü bir güvenlik firması ziyaretimize geldi, büroya alarm sistem kurulması konusunda görüşmek istediler. İlk hırsız girdiğinde de aynı şirketten aramışlardı. Bu defa çok sinirlendik ve büroda artık çalınacak bir şey bırakmadığımızı, her hırsızdan sonra güvenlik şirketinin gelmesi nedeniyle kendilerine güven duymadığımızı ileterek postaladık. Siz olsanız şüphelenmez misiniz?
***
Ankara Adliye'sinde Aralık ayında bir avukat 5. katın camından atlayarak intihar etti. Ardından adliyenin tüm camlarına demir parmaklık yapıldı ve özel güvenlik elemanları görev yapmaya başladı. Adliyede polis görmeye alışkın olduğumuz için, özel güvenlik bende alışveriş merkezine giriyormuşum hissi uyandırıyor.
***
Büyük illerde yapılan adalet saraylarıyla farklı yerlerdeki adli birimler bir araya toplanırken, Ankara Adliyesi tam tersine haftaya bölünüyor. Artık icra daireleri ve mahkemeleri İvedik'te hizmet verecek. Adliyeye çok yakınız, bu nedenle bölünecek olmasından hoşlanmadım. Ama artık koridorlara taşan dolaplardan yürünemediği göz önüne alınınca, başka bir çare de görünmüyor maalesef.
***
21 Aralık'ta ilk kez teyze oldum. Güzeller güzeli Elif'in teyzesiyim artık. Tabi sözde kıyamet gününde doğması üzerine adı Maya olsun şeklinde espri yaptık ama annesinin rüyasında kızını çağırdığı isimle anılacak artık:)
***
Gersan Sanayi Sitesi'nde Bedayi isminde ahşap boyamayla uğraşanları mest edecek harika bir yer var. Ben bir süredir internet sitelerinde geziniyordum ama hafta sonu nihayet gittik ve bir bagaj dolusu mutlulukla birlikte eve döndük:) Fiyatlar dışarıya göre gayet uygun, yolunuz düşerse mutlaka uğrayın.

Benden haberler bu kadar, herkese mutlu tatiller dilerim:)

Yorumlar

Unknown dedi ki…
hırsızı uzakta aramayın bence.izlediğim ve okuduğum onca polisiye film ve kitap şüphelinin ofisten olduğunu ve sizin blogu takip ettiğini söylüyor:PP
bahar006 dedi ki…
Ebrucum aile bürosu bizimkisi, eşimle beraberiz, mümkün değil yani:) Gerilim kitap ve film arşivim pek çok kişiyle yarışır ama maalesef gerçekte polisler hiç bişey yapmıyor işte, tüm araştırmayı dedektif gibi kendimiz yaptık ki, ben buraya sadece bir kısmını yazdım, sevgiler:)
Unknown dedi ki…
tüh boşuna okumuşum onca şeyi.ilk polisiye olayda çuvalladık:))
şaka bir yana geçmiş olsun çok.
bahar006 dedi ki…
:)) Okuduklarıma göre benim de hırsızı enselemem, ağzını yüzünü kırmam lazımdı:)) Saol Ebrucum:)
Unknown dedi ki…
Baharcığım çok geçmiş olsun umarım bir daha böyle bir şey yaşamazsınız.Teyze olmana sevindim Allah sağlıklı uzun ömürler versin.Sevgilerimle..
bücürükveben dedi ki…
Geçmiş olsun ve son olsun inşallah:(karikatürdeki alarma bayıldım:)))teyze olmuşsun hayırlı uğurlu olsun, ben de teyzeyim iki yeğenim var çok harika bir şey teyze olmak:)))maşallah güle güle büyüsün yeğenin...
sevgiler

not: post ne?:)))))tilki postu mu?
:)))
sevda s. dedi ki…
Bahar'cım, çok geçmiş olsun canım. 2 hırsızlıktan sonra da güvenlik şirketinin araması gerçekten tuhaf.
Teyze olmana çok sevindim, tebrik ederim. Allah bebişe mutlu, huzurlu, sağlıklı ve başarılı bir hayat nasip etsin inşallah, annesi babası ile birlikte tabi. Benim Marmaris'te yaşayan ortanca yeğenimin ismi de Elif, bu yüzden ayrıca anlamlı bizim içinde :)
Hemen Bedayi'nin internet sitesine ışınlandım ve bayıldım. Neler aldığını da merak ediyorum ama :)
Ebygale dedi ki…
Geçmiş olsun, bizim eve de 2,5 yıl önce girmişti hırsız ve hemen ertesi günü güvenlik şirketi kapımızdaydı, gerçekten sarsıyor bu durum güven duygusunu.. teyzelik güzeldir, afacan bir yeğenim var benim de:)yeğenine sağlıklı, huzurlu bir hayat dilerim.. sevgiler...
bahar006 dedi ki…
Sevgili Mehtap Abla, çok teşekkür ederim, çok zarifsin:)

Müjdem eksik olma, çok teşekkür ederim:) Teyzeliğim şu an uzaktan uzaktan, henüz fiilen bir buluşma olmadı ama inşallah en kısa zamanda:)

Sevdacım aynen öyle:) Çok teşekkür ederim canım, bu arada bizim Elif de Marmaris'te doğdu, demek ki Marmaris'te teyzesi blogger olan Elif sayısı ikiye yükseldi:))Bedayiden de aklına ahşap olarak gelen herşeyden aldım:))

Ebygale, aynen öyle, insan şüpheleniyor. Çok teşekkür ederim, sevgiler...

deeptone dedi ki…
en hoş haber mayaaaa.
:)
umay dedi ki…
geçmiş olsun baharcım bizimde köpeği çalmaya çalıştılar bahçeden iki gün üstüste çaldırtmadı ya la 3.5 aylık eniğimiz kendini:)
elifi öperim sağlıklı mutlu şanslı bi insan olsun..
bahar006 dedi ki…
Deep, Umay çok teşekkürler:)