Hayvanlar İçin Su Kabı

Hemen her sabah, evde biriken yoğurt kutularına su ve akşamdan kalan yemek artıklarını koyup caddenin başındaki elektrik direğinin dibine bırakıyorum. Akşam eve gelirken de kontrol ediyorum ne kadarı yenmiş, ne kadarı kalmış diye. Yemek kaplarının atılmasına bir şey demiyorum ama temizlik işçileri su kaplarını da toplayıp çöpe atıyorlar. Benim ev de sonuçta yoğurt ya da dondurma fabrikası olmadığından bu kutu stoğunun da bir sonu var neticede.

bir-kap-su

Ankara Batıkent'te, Gimsa Market'in önünde pek çok sokak köpeği görebilirsiniz. Geçen günlerde bir tanesi artık sıcaktan telef olmuş bir halde kendisine gölgelik bir yer arıyordu. Su vermeye çalıştım ama kaçtı. Kaçarken gördüm, bir ayağı da aksıyordu, yara bere içindeydi zavallı hayvan. Elimde değil, içime dert oluyor halleri, akşama kadar ne yapsam diye düşünmekten iflahım kesiliyor. En sonunda geçen hafta Yenimahalle Belediyesi'ne mail attım. Dedim ki, evlerimizde tüm hayvanlara yetecek sayıda ve büyüklükte kaplar bulunmadığı için şu anda susuzluk çeken pek çok hayvana yardım edemiyoruz. Büyük metal kaplar olursa ve bu kaplar belli yerlere, örneğin direklere monte edilirse, hayırsever vatandaşlar buraya su koyabilir. İmkanınız varsa, belediye de 2 güne bir sulama araçlarıyla bu kapları doldurabilir dedim. Neyse bugün cevap gelmiş. Aynen alıyorum buraya:

Sayın Bahar ; ilginize teşekkür ederiz. Yasa ve ilgili mevzuatlar çerçevesinde Belediyemiz imkanları göz önünde bulundurularak öneriniz dikkate alınacaktır. (Konu çözümle kapatıldı.)

Tamam o zaman sevgili Yenimahalle Belediyesi, ben bekliyorum. Umarım yaz bitmeden, o hayvanlar susuzluktan ölmeden bir şeyler yaparsınız. O zaman ben de size en içten dileklerimle teşekkür edeceğim. Yalnız konu beklemede falan yazarsanız daha iyi olur, yoksa sorun şu anda halen mevcut, çözüme kavuşmuş değil. Bir süre bekledikten sonra sizi tekrar rahatsız edeceğim sonuçta, şimdiden haber vereyim.

Beni okuyan arkadaşlarımdan da rica ediyorum, lütfen evinizde biriken kutuları çöpe atmadan bir kez daha düşünün. Akşamdan koyun bir poşete, sabah da bir şişe suyla birlikte yanınıza alın ve yolunuz üzerinde, hayvanların görebileceği bir yere doldurup koyun. Hiç zor değil, üşenmeyin nolur. Akşam dönerken o suyun içilmiş olduğunu gördüğünüzde alacağınız hazzın değeri hiçbir şeyle ölçülemez, emin olun.

Yorumlar

bücürükveben dedi ki…
Bahar'cığım eline, koluna sağlık, ben uzun yıllardır ta 95'lerden beri apt. bahçesine su kabı koyuyorum ama benden başka pek ilgilenen yok:(ben 5 litrelik su şisesi alıyorum damacana evime girmez çünkü o sular bitince bıçakla (makas da kesiyor)ortasından kolayca kesiliyor, bunlara su koyuyorum..aslında belediye büyük kaplar ya da minik havuzlar yapmalı çünkü kapları atarlar, devirirler, çöp toplayıcılar alır..ama minik bir havuz olursa kimse bir şey yapamaz..
sevgilerimle canım
su koyan, taşıyan ellerin dert görmesin
hayal mekan dedi ki…
belediyelerde park bahçe müdürlüğünde,fen işleri müdürlüğünde bizim gibi düşünen adamlar yok sanırım ,bu zihniyette gidilirse önümüzdeki bir yüzyıl daha görmem
senin benim gibiler ite kalak gidiyoruz bakalım
duyarlılığın için teşekkürler
zeynep dedi ki…
Canım ben de sabahları sokağın köşesine su bırakıyorum , akşam kutuyu hemen hemen boşalmış buluyorum .
Sokaklarda o kadar çok başıboş hayvan var ki , herkes bu konuda biraz daha duyarlı olsa keşke .
Paylaşımın için teşekkür ederim canım , mutlu akşamlar .
Unknown dedi ki…
Bahar'cığım duyarlılığın için seni kutluyorum keşke herkes bunu düşünebilse.Kutuların atılmaması için bir önerim var üzerine yazı yazabilirsin tabii bu ne kadar dikkate alınır bilemem ama benimki bir düşünceydi.Sevgilerimle..
Unknown dedi ki…
aynı sorunları hepimiz yaşıyoruz ama ben 2 yıldır apartman girişine yazıp boş kutuların atılmamasını sağlıyorum.sağolsun duyarlı komşularım bütün kapları apartman girişine bırakıyor bende ordan alıp kullanıyorum
sevda s. dedi ki…
Biz de aynı sorunları yaşıyoruz, hatta apartman sakinleri de istemiyor su kabı yemek kabı. Önce onlar atıyorlar. Bu ramazan ayında en çok onların anlaması lazım açlığı-susuzluğu halbuki. belediyeler de ayrı dert. Ben de belediyemize mail atmayı düşünüyorum yakında. Ama zaten bence sen de bekleme. Belki seneye. Hayvanlar konusunda hassas olan belediyeler çoktannnn koydular o su kaplarını sokaklara.
bahar006 dedi ki…
Duyarlı arkadaşlarım benim, sizin gibi düşünen insanları tanıdığım için çok şanslıyım, böyle yorumlarınızı okuyunca da acaip mutlu oluyorum. Çok teşekkürler:)