Aklına İlk Geleni Ya Da Ağzına Geleni

Damla'cım beni mimlemiş, aklımıza ilk geleni silmeden yazacakmışız. Madem öyle hazlihazırda midemi bulandıran bir konuyu paylaşayım.

Efendim biz büroda üç kişiyiz. Ben, eşim ve ortağımız. Benimle ya da eşimle görüşmeye gelen kişiler kendi halinde insanlardır, gelirler, görüşürler ve edepleriyle giderler. Hani ısrar kıyamet bir bardak çay bile içiremezsiniz.

Ortağımıza gelince... Şimdi çevre olarak kendisi bir siyasi partinin il yönetiminde, amcası adliyenin en tanınmış ve sevilen hakimlerinden. Çocukluğundan beri de hep bu tarz kalabalık ortamlarda bulunduğundan hani şahsen içinde bulunmayı pek de tercih etmeyeceğim ortamlarda ziyadesiyle bulunmuş.Bu nedenle bizim büroya eski vekiller, belediye başkanları, ne bileyim Türk Siyasi Tarihinde kendilerine totolarının büyüklüğüne göre az çok yer bulmuş pek çok şahsiyet girer. Ancaaak çıkmaz!!!

Hani yukarıda bahsettiğim edebiyle gitme meselesi var ya, hah o yok işte:) Bizim büro, öyle günlerde oluyor sana 5 yıldızlı bir otel!! Aman efendim kimler gelmiş, ooo siz de mi burdaydınız, biz de tam kalkıyorduk, aman gitmeyin biz yeni geldik, o halde tamam kalalım gibi diyaloglara kulaklarımız aşinadır vesselam. Artık çay, kahve, yemek, toplantı odasında sigaradan oluşan koca bir bulut ki, içilen sigaranın markasına ve ağırlığına göre bu buluta bir de koku ekleniyor. Artık gerisini siz düşünün.

Hadi bunlar tamam da asıl senin derdin ne derseniz, itiraf ediyorum efendim, TUVALET!!! Öyle  eu deu falan diye ağzımı yamuklaştırıp kibarlaşamayacağım, bildiğiniz tuvaletten bahsediyorum. Bizim büroda koridorun en sonundaki oda benimdir ve bilin bakalım odanın hemen yan tarafında ne var? Bildiniz, tuvalet efendim:)

Şimdi bu zat-ı muhteremler var ya, hani dışarda takım elbiseli falan, görünce bir halt zannettiğimiz adamlar, aslında ne olduklarını tam da tuvalete girince belli ediyorlar. Hayır anlamıyorum ki arkadaş, 10 yıldır tutuyordun da bizim büroyu mu bekledin, kapıdan girip merhaba diyen soluğu tuvalette alıyor, sanki kapıdaki tabelada ismimiz değil de GİRİN VE İHTİYAÇLARINIZI GİDERİN (kibar olmalıyım, kibar olmalıyım:) yazıyor!!! Ya da tuvalette lider kuruluş, bir kere girin asla pişman olmayacaksınız da olabilir, bir giren bir daha çıkmadığına göre:)

tuvalet-karikatür
Dün abartmıyorum arka arkaya 5-6 kişi girdi tuvalete, artık sonuncuda benim gözlerim kararmış, eşime "bu ne yaaa, bu neeee" diye sızlandığımı biliyorum, gerisini hatırlamıyorum. Sana ne tuvaletteki adamdan derseniz haklı olabilirsiniz, ama kardeşim bir burun bu kadar sesli nasıl silinebilir, beynin aktı lavaboya hala neyin peşindesin arkadaşım, değil mi ama? İşin en kötü tarafı da her büyük temizliğin bir sonraki günü büroya baskın yapmaları.

Tam her taraf misler gibi olmuş, çiçek gibi kokuyor derken, ertesi gün ellerinde sigaralarıyla bıyıklı amcalar doluşuyor büroya. Bundan bir zaman önceye kadar sifon çekmekten bile acizlerdi ama koca puntalarla sifonun hemen üstüne "SİFONU ÇEK" yazısını yapıştırdım da bir bakıma rahatladım, şimdi bunlara "SİFONU ÇEKER MİSİNİZ LÜTFEN" yazsam bu önemli sorumluluğu kendi iradelerine falan bıraktığımı sanp yanılırlar. O yüzden en azından sifon konusunu sağlama aldım, vicdanım rahat.

tuvalet-karikatür
Tüm bu yıpratıcı süreç sonrasında olanlar ise bünyede bir yabancılaşma, tuvaletle tüm ilişiği kesme, çamaşır suyu, tuz ruhu hatta varsa en kalitelisinden asit arayışlarına girişme gibi bir dolu zaman alan uğraşların parçası olma. Gelmeyin kardeşim, gelecekseniz de rica ederim tuvaletinizi yapın öyle gelin.

Yorumlar

okuyan dedi ki…
Baharcım valla öyle güzel bir yazı diliyle anlatmışsın ki, kusura bakma senin çok canını sıkan bir konu ama ben okurken -senin anlatımının güzelliğinden- dolayı gülümsedim:)
Şaka bir yana rahatsızlık duyduğun konularda çok haklısın. Orası bir iş yeri ve her şeyin bir usülü var. Öyle tüm gün oturup, sigara, çay, kahve ve sohbet eşliğinde zaman öldüreceklerse bence kahvehaneye gitsinler. Tuvalet konusuna gelince bence sen odanı misafirleri gelen ortağınla değiştir:) Tuvaletin hijyeninden de o sorumlu olsun:)
Sevgiler canım.
Benim de masam tam Wc nin ön kısmında kalıyor aramızda koca kalın birduvar var . Tanrım bazen içerden beyinleri akmış olarak çıkacaklar diye korkup müdahale edesim geliyor. Hatta bazen eğer çıkarken denk gelirsem 'OHA BE ANNEM' dercesine ışınlar saça saça bakıyorum gözlerine ama nerde o akıl bunlarda.
Ay bak çok dertli olduğum bir konuya parmak bastın.
Resimler de cuk oturmuş ,çok güldüm.
Bence sen aynaya da Sümkürmek Yasaktır yaz. bak bakalım işe yarıyor mu? Yararsa da haber vermeyi unutma olur mu ?:)
Syhn dedi ki…
off zor valla.. Allah yardımcın olsun...
Çilekli Mektubum dedi ki…
Sizin icin hos olmayan bir durum,insanlar dis gorunumlrine verdikleri onemi her yerde gerceklestirseler hos olmaz miydi.. Yazinizi okurken guldum valla cok guzek anlatmissiniz :))
Sevgiler.
Elift dedi ki…
Doğru söylüyorsun, bizde evlerde her şeyin eğitimi var, tuvalet eğitimi ise bezden lazımlığa geçişten ibaret. Buradan tüm annelere sesleniyorum, "aloo, eğitim şart" :)
bahar006 dedi ki…
Okuyanım, ben de yazarken gülüyorum ama yaşarken pek öyle olmuyor, ortağımla odamı değiştiremem çünkü benimki tuvaletin tam yanında ama onunki de karşısında:)) İşte müvekkillerle teklifsizlikten kaçının kuralını tam manasıyla uygulayamamnın sonuçları bunlar, bakalım artık, duruma göre, tuvalete değişik pankartlar asmayı planlıyorum:)Sevgiler canım:)
bahar006 dedi ki…
Damlam valla denicem, hayır onlar rahatlarken ben bunalıma giriyorum, rezalet yani:)Yazarsam haber vericem ama:)
bahar006 dedi ki…
Çok teşekkürler:)
bahar006 dedi ki…
Durumu komikleştirirsem belki katlanması daha kolay olur dedim:)) Çok haklısın, dışı seni içi bizim tuvaleti yakıyo maalesef:)
bahar006 dedi ki…
Ayyneennn katılıyorum Elif, düşünsene bu adam evinde de böyleyse karısına acıyorum yani, bir de evde hayvan beslemeye hoş bakmazlar, eee besliyosun işte:))
FERİDECO dedi ki…
Baharcım öncelikle beni de mimlediğin için çok teşekkür ederim sana,başına gelen olaya biraz güldüm kusruma bakma çünkü iş yerimde ve güncel yaşadığım bir olaya değinmişsin,bu kadar tesadüf olamazdı,inanamazsın ve bizde arkadaşlarla karar alıp wc nin arızalandığını söyleyerek ağız birliği yaptık:) doğrusu yapacak birşey yok bu gibi durumlarda senin adına da üzüldüm çünkü çok sinir bozucu birşey sen bizim takdiğide uygulayamazsın şimdi ortağınız var arada hayırlısı hayatım, sevgiler sana...
ebola dedi ki…
Mimini zevkle cevapladım ve benim ilk mimim oldu çok teşekkür ediyorum..bahar bir yardımda bulunmanı istiyorum..Sitene girişteki müzikle karşılanmak çok güzel.bu müzik olayını bende bloğuma yapmak istiyorum..yardım sayfalarından baktım bir kaç siteden bahsetmiş girdim ama beceremedim..eğer zahmet olmayacaksa bloğa müzik ekleme işini adım adım bana yazmanı rica etsem..resimli açıklama olursa çok daha iyi olacaktır..vaktini alacaktır biliyorum ama ,vaktin olduğunda ,müsait olduğunda ilgilenirsen çook sevinirim sevgiler..
bücürükveben dedi ki…
Yerden göğe kadar haklısın:(((((biz kadınlar bu konularda erkeklerden 100 misli daha hassasız, titiziz, (yani istisna kadınlar varsa da bilmiyorum)benim de tuvalet takıntım vardır, kimsenin değil iş yerinde, evinde bile tuvalete gitmem- gidemem...hani bazen para mutluluk getirmez deriz ya işte şimdi aklıma geldi para böyle zamanlarda gerekli nasıl mı? Yani çok zengin olacaksın, dizilerdeki holding patronları gibi...büron normal bir apartman dairesi gibi olacak, sana ait başka kimsenin kullanamayacağı banyon, duşun, tuvaletin olacak mis gibi...
sabırlar diliyorum:(((
bahar006 dedi ki…
Müjdem büroda iki tuvalet var, kendi kullandığımız tuvalete arızalı yazısı asmamıza rağmen kapıyı zorlayıp kör gibi girmeye çalışanlar var inanır mısın, insan kılığına girerek dolaşan çok kişi var maalesef:)