Ahşap Tepsiye Dekupaj Uygulaması

Bu ahşap tepsinin ilk halini çekmeyi unuttum. Küçük kardeşim mavi yağlıboyayla boyamış ve üzerine peçete yapıştırmış, annemin evinin derinliklerinde bir yerlerde beni bekliyormuş. Zımpara falan yapmadım, Yaz olsa neyse ama, evin içinde zımparayla uğraşmayı hiç sevmiyorum, hava soğuk balkona da çıkamıyorum.
ahşap-boyama-tepsi
Bu nedenle direk boyadım, ilk bir kaç seferde alttaki yağlıboya nedeniyle, yer yer kusmalar oldu ama boyamaya devam ettikçe açılan yerler kapandı. İçine dekupaj, dışına puantiye, saplarına da ipleri sardım. Epeydir su bazlı vernik kullanmıyordum, sprey vernik daha kolay geliyordu ama dediğim gibi havalar malum. Su bazlı vernikle vernikledim ve bitti. Fotoğrafı akşam çektiğim için çözünürlüğü çok kötü maalesef ama göründüğünden daha şeker olduğuna emin olabilirsiniz:)
Görüşmek dileğiyle, hoşçakalın!

Yorumlar

Nalan Ünal dedi ki…
puantiye ve kenarındaki ip bu güzel çalışmayı daha da güzelleştirmiş Bahar'cım, ellerine sağlık.
mayamia dedi ki…
ellerine sağlık puantiye detayı ayrıca çok güzel :)
Çok tatlı olmuş pempe pempe :D güle kullanın bişi sorcam ipin adı nedir acaba kenarlara bağlamışisınız ya ayrı bir hava katmış kenarlarına kağıt yetmedimi bende ilk yapıştırdığım dekupajı eğri yapıştırmıştım :P
okuyan dedi ki…
ne güzel olmuş canım... içim açıldı... ellerine sağlık...
sevgiyle kal...
Maya dedi ki…
Yaaa şeker ötesi olmuş buuu, bir kenara atılan nesneyi ne güzel tekrar işler bir hale getirmek :))) ellerine sağlık Ablacım, müthişsin :)
AslıASLI dedi ki…
Tam pamuk helva gibi, tam bahar gibi, cıvıl cıvıl olmuş ellerine saglık. Puantiye yapmışsınya? ona bayıldım, çok güzel :)
zeynep dedi ki…
Ne kadar güzel olmuş , renkler hele puantiyeler bir harika , emeğine sağlık .
Noblesse dedi ki…
zemin rengi ile dekupaj son derece uyumlu, puantiyeler sevimli bir hava vermiş, çok güzel olmuş, ellerine sağlık Baharcım.
mavii dedi ki…
ama baharr yaa :( bu ne böyle çok ama çok güzel olmuş inan ki... deseninide puantiyeleride çok sevdimm hele renginee aslında sen nasıl böyle renkli bişey yaptın onuda anlamdım ama iyki yapmışsın içim açıldı:)
HoBiHuZuR dedi ki…
içimi açan bu görüntüyle karşılaşmak ne büyük saadet :) nasıl canlı bi rengi var baharım öyle,ben böyle canlı renkler çalışıcanı düşünmemiştim,daha pastel seversin diye düşünüyordum her geçen zaman sevdiğin insanları tanımak ne hoş:)

ah az önce mavişin bloğunda baş ağrınla ilgili yazdığın yazıyı okudum:( nasıl güçlüsün sen canım ya nasıl dayandın o ağrılara:( çoook geçmiş olsun Allah tan diliyorum tekrarlatmasın inşAllah..

canım emeklerine sağlık ,seviyorum seni canım arkadaşım dikkat et kendine olurmu
meralhobiart dedi ki…
Cıvıl cıvıl rengarek bir tepsi olmuş ellerinize sağlık...
mavii dedi ki…
hobim sen tatlı bişeysin ya benim sayfamdanda sana geçmiş olsun demiş biliyomusun baharım :)
bende bilmiyordum cnm bu kadar oldugunu okudukça mahfoldum ya nasıl dayandın ben bi iki agrıda bu kadar sarsıldım.ama çok şükür ki bu tedavin işe yaramış cnm bir daha tekrarlamaz umarım cnmm hep iyi oll daima güll ve böyle neşeli şeyler üret:)
canan dedi ki…
çok güzel olmuş ellerine emeklerine sağlık
bahar006 dedi ki…
Canımmm, teşekkür ederim:)
bahar006 dedi ki…
Aslıcan, çok teşekkürler:)
bahar006 dedi ki…
1Gül, o ip kınnap gibi ama tam bilmiyorum, yapı marketlerin alet edevat bölümünde bulabilirsin, görüntüsü çok dekoratif olduğu için almıştım. Dekupaj kağıdı A4 boyutunda, tepsi zaten küçük olduğu için tabanına tam oldu, kenarlarına fon düşündüm, sonra vazgeçtim. Çok teşekkürler yorumun için:)
bahar006 dedi ki…
Canım, çok teşekkür ederim:)
bahar006 dedi ki…
Mayacım, müthiş olan sensin, çok teşekkür ederim:)
bahar006 dedi ki…
Aslım, beğenmene çok sevindim canım, renk şeker gibi dimi, çok teşekkürler:)
bahar006 dedi ki…
Zeynepcim, çok zarifsin, çok teşekkür ederim:)
bahar006 dedi ki…
Noblessem, güzel yorumun için teşekkürler canım:)
bahar006 dedi ki…
Haahaaa, mavim aştım kendimi dimi, vintage delisi olarak nerde soluk, ruhsuz renk varsa ben ordayım:)) Aman değişiklik olsun dedim, Yüksel de biraz canlı bişey yap deyince bu rengi seçtim, şimdi turkuaz mavisi bişey boyuyorum, bitsin görürsün zaten, çok teşekkürler tatlım:)
bahar006 dedi ki…
Bak iki oldu huzurum, mavi de aynı şeyi söylemiş, demek ki farkında olmadan bi tarz oluşturmuşum ama iyi mi kötü mü bilemedim:))

Duyarlı arkadaşım benim, Allah daha büyük dertler vermesin, beterinden saklasın,çekeceğimiz varmış. Bana ne kazandırdı dersen, acı eşiğim yükseldi, ne demişler ölümden başka herşeyin çaresi var, geç de olsa buldum sanırım.

Ben de seni seviyorum huzurum, hem de çok:)
bahar006 dedi ki…
Meral Hanım, çok teşekkür ederim:)
bahar006 dedi ki…
Okudum mavim, dedim ya çok duyarlı bi insan huzurum, olsun kendi ağrını küçümseme, herkesin acısı kendine ağrıdır, neren ağrıyorsa canın ordadır. Sakın ihmal etme, bazen önemsemediğimiz şeyler aslında önlem almak için bir işarettir. Blogumdan da iyi olduğum belli dimi, önceden hafta sonları başımı kaldıramazdım, şimdi sürekli geziyorum:))Benim tam anlamıyla iyi olmam, sizlerin de iyi olmasına bağlı unutma, dün seni okuyunca gece boyu aklımdan çıkmadın, dikkat et kendine canım:)
bahar006 dedi ki…
Canancım, saol canım benim:)
HoBiHuZuR dedi ki…
kızlar ama öyle ki ne yapim ya elimden birşey gelmiyo ayrı ayrı ,yazılarımla yanınızda olim dimi:) baharımm dikkat et kendinee canım
bahar006 dedi ki…
Sen yanımızda ol da nasıl olursan ol huzurum, ederim sen de dikkat et ama:)
GÖNÜL dedi ki…
çok güzelolmuş hele rengi bayıldım ellerine sağlık
bahar006 dedi ki…
Çok teşekkürler Gönülcüm:)