20 Yıllık Koleksiyonlarım

Yeni bir eve taşındık, yerleşme sürerken ve hazır her şey ortadayken koleksiyonlarımı fotoğrafladım. Aslında kalem ve peçete koleksiyonum yaklaşık 20 yıllık. Çok küçükken başlamıştım. Dekupajcı olacağım taaa 20 sene öncesinden belliymiş yani:)) Peçetelerin çoğu ilkokul arkadaşlarımdan ve annemin ziyaret ettiği yerlerden. Bir tanesi de babam ilk uçağa bindiğinde uçaktan aldığı peçete. Zaten küçükken gittiği yerden peçete ile dönmeyene küserdim, böylece peçete koleksiyonum da çevremdekilerin gönüllü!! yardımlarıyla kısa sürede büyüdü. Eeee, ama ben de gözüm gibi bakmışım, değil mi?

pecete-koleksiyonu

Kalemleri biriktirmeme rahmetli dedem sebep oldu. İstanbul'dan renk renk kalemler getirirdi bana, nur içinde yatsın. Baktım kullanmaya kıyamıyorum, hadi biriktireyim o zaman dedim ve başladım. Tam 9 yaşındaydım. Sonra da gittiğim, gezdiğim yerlerden aldıklarımla ve merakımı duyanların katkılarıyla çoğaldılar.

Hepsinin anısı var. Toplu halde çektiğim için pek anlaşılmayabilir ama içlerinde çok özel parçalar var, saatli, pusulalı, lambalı gibi. Oyuncaklarımın arasında da yine dedemden ve anneannemden hediye olanlar var. Annem de çok oyuncak alırdı bize, hala alıyor:) Mesela aşağıda göreceğiniz ağzı olmayan maymun onlardan biri. Ne kadar oynadıysak, kopmuş ağzı, öylece de kaldı.
oyuncak-koleksiyonu

oyuncak-koleksiyonu

kalem-koleksiyonu

kalem-koleksiyonu

kalem-koleksiyonu

oyuncak-bebek-koleksiyonu

peluş-oyuncak-koleksiyonu
Aslında fotoğrafını çekmeye üşendiğimden buraya koymadığım; 1993 yılından itibaren önemli olayların yer aldığı bir gazete koleksiyonum, yaklaşık 500 parçadan oluşan parfüm şişesi, çakmak, eski demir anahtar, anahtarlık- ki bu da en az 15-20 seneliktir- eski para, kartpostal ve davetiye ile yeni başladığım porselen demlik koleksiyonlarım var. 

Ben biriktirmeyi seviyorum. Yeter ki, ilk parçayla aramda, o anlık ve eşsiz bağ kurulsun, devamı kendiliğinden geliyor. Çünkü  sevmesem, bu kadar şehir ve ev değiştiren bir insan olarak çoktan bir kısmını kaybetmiş ya da vazgeçmiştim. Zira sadece şişe ve gazeteleri taşımak için ayrı bir nakliye tutmam lazım:))Demek istediğim, bu sanırım huy gibi bir şey ve galiba doğuştan. Artık başka bir posta kalsın diğer koleksiyonlar, belki bu arada çöpçü ruhum atağa kalkar ve bu listeye yenileri eklenir.

Yorumlar

Dolunay -Alanayarts dedi ki…
maşallah ne zengin koleksiyon.bende çok seviyorum koleksiyon yapmayı.gerçi hep başlarına bişeyler geldi ama azimle devam ediyorum.sanada bravo..
Adsız dedi ki…
kaç doğumlusunuz bilmiyorum ama ben 84lüyüm. ve peçetelerinizin hemen hemen aynılarından bende de var. ilkokulda biriktiriyordum zaten o zaman inanılmaz modaydı peçete ve not kağıdı biriktirmek. şimdi peçetelerini görünce hatırladım benimkiler nerde acaba :) hemen bulmalıyım aca bunlar bir işe yarar mı diyede size sormak istiyorum bunlarla ne yapabiliriz yoksa biraz daha beklerlerse atılacaklar sanırım. mercan..
mavii dedi ki…
evt cnm hemen hemen aynılarından benimde vardı mesela lila olan ve yeni yıllı olan sonra ne oldular bilemem:))ama o zamanlar yaglı gibi peçeteler vardı çok severdim onları ...oyuncakların hepsi ayrı ayrı güzel anılarla doludur kimbilir...ama kalem kalem biriktirineni ilk kez gördüm cnm:)
Fatma dedi ki…
İyi bayramlar:)
ecerce dedi ki…
ne güzeller, koleksiyon yapmak zevklidir, ben de seviyorum:)
bahar006 dedi ki…
Alanay, çok teşekkürler canım:=
Mercan merhaba, 82'liyim ben, aynı peçetelerden başkalarında da olduğunu bilmek ne güzel.Bunlarla ahşap üzerine dekupaj yapabilirsin. Ben de kıyabilirsem o şekilde değerlendirmeyi düşünüyorum:)
Mavicim teşekkürler canım:)
Fadişcim çok saol, sana da iyi bayramlar:)
Ecerce çok teşekkür ederim:)
Gulsen dedi ki…
ne güzel şeydir biriktirmek tebrikler tatlım ne güzel şeyler toplamışsın atma sakın sonrada çok üzülüyor insan.
hera dedi ki…
Sadece tebrik ediyorum :)
Back to Black dedi ki…
çok azimli ve sabırlısın.koleksiyonlarını çok sevdim :)
Back to Black dedi ki…
çok azimli ve sabırlısın.koleksiyonlarını çok sevdim :)
AslıASLI dedi ki…
Baharım :) peçetelerimiz, kalemlerimiz aynen bende de böyle :)

Peçetelerini çok begendim, dekupajda da çok işine yarar bunlar ve oyuncaklar çok şekerler çok :)
bahar006 dedi ki…
Güneşim saol, yok atmadım bunca zaman, bundan sonra da atmam:)

Hera, çok teşekkürler:)

Bak to black, çok sevindim beğenmene:)

Aslım, biliyorum, sen de seviyosun biriktirmeyi, çok teşekkürler canım:)
♥ŞANSLI♥ dedi ki…
Peçete kolleksiyonu bende yapmıştım ama arkadaşımın kızına verdim.Devam ettirsin diye.Çok zevkli şeyler bunlar.
Mutlu bayramlar:)
Unknown dedi ki…
canım ya o peçetelerin neredeyse hepsi bendede vardı komşumun kızı çok heveslenince ona hediye etmiştim inşallah hala biriktiriyordur:)
bahar006 dedi ki…
Gönülcüm, Belişim çok teşekkürler:)
milky dedi ki…
Bayılırım peçete ve kalemlere bir sürrü peçetem oldu çocukluktan bu yana ama şöylede b alışkanlığım vardır arada sırada çıkarır kullanırım ben :)
bahar006 dedi ki…
Milky ne güzel, çok sevindim. Yok ama ben kıyamıyorum ya, çöpçü Bahar:))
Mutlu Eller dedi ki…
Gülümsettiniz beni:)) Peçete koleksiyonum hala duruyor bir yerlerde, bunun dışında kalem, silgi ve pul koleksiyonum da! Sizinkileri görünce benim de canım fotoğraflamak istedi şimdi:))
bahar006 dedi ki…
Semi, ben de çok mutlu oldum koleksiyoner olmana, görmeyi de çok isterim:)
Unknown dedi ki…
blogunu ilk defa gördüm. çok güzel gerçekten, tebrik ederim. yorum yapmadan geçemedim peçetelerini görünce çünkü peçeteleri görünce tüylerim diken diken oldu(çok saçma glebilir peçete görünce duygulamak:)) çünkü ben ilkokuldayken peçete koleksiyonu yapardım ve burdaki peçetelerin çoğu bende vardı. gerçekten çok duygulandım.
bahar006 dedi ki…
Berenimo, çok teşekkürler güzel yorumun için, çok mutlu oldum ben de, sevgiler:)
benim de vardi pcete koleksiyoınum ama bir tasinmamiz sirasinda ucup gittiler bilinmeze dogru. simdi seninkilere bakinca benimkilerin kokusu geldi burnuma. tarif edemem ama bir cesit kagit kokusu burnuma geldi, belki de anilarin kokusudur :)
bahar006 dedi ki…
İyi ki yayınlamışım bu peçeteleri, ne çok kişinin anısı varmış, bunu öğrenmek de beni ayrıca mutlu ve memnun etti. Frambuazlı ruh pastasıyım, çok teşekkürler yorumun için:)