Düş Kapanı

Böyle bir film vardı. Bol kanlı, bol gerilimli,sizi yerinizden fırlatan, sıçramanıza sebep olacak sahneler içeren bir filmdi.
düs-kapani

Gerilime bayılırım ama bu kadar kanlısı da biraz fazla mide bulandırıcı açıkçası. Neyse, konumuz düş kapanları. Peki anlamı nedir, neye yarar? Genelde söğüt ağacından yapılan bir çember aslında. Çember; bebek olarak doğumu, yetişkinliği ve tekrar bebek olarak dönülen yaşlılığı, kısacası hayatı simgeliyor.

düş-kapani-nedir

Çembere dolanan ve ortası boş olan ağ ise, çemberle kaç noktada buluşuyor ise, ona göre farklı anlamlar taşıyor.Öğrendiğime göre 8 noktada buluşuyorsa örümcek bacaklarını simgeliyor, tüyler eklenmişse iyiliğin bu tüyler yardımıyla bulunacağı anlatılıyor.

Düş kapanıyla ilgili farklı efsaneler var. Ancak en yaygın olanı, iyi düşüncelerle örülmesi gereken düş kapanının, çocukların beşiğinin başına asılması ve onları kötü rüyalardan uzak tutarak, iyi şans ve mutlu bir hayata sahip olmalarına vesile olması.Böylece ortadaki delikten kötü rüyalar, kabuslar uçup gidecek, iyi rüyalar ise ağlara takılarak çocukların huzurlu bir şekilde uyuması sağlanacaktır.

düş-kapani-nedir

Batıl inancım pek yoktur ama düş kapanlarını seviyorum. Hem niyet güzel hem de mantıklı bir açıklaması var. Deneyin, işe yaramazsa da duvarınızda hoş bir dekor olur:)

Yorumlar

okuyan dedi ki…
ben korku filmi almayayım, kalsın:)))
hiç haz etmiyorum, resmen çocuk gibi korkuyorum:))
dediğin gibi batıl inanç kısmını bir yana koyarsak dekoratif olarak pek hoş duruyor... bana bu tarz bir duvar süsü gelmişti isminin düş kapanı olduğunu bilmiyordum:)
teşekkürler canım...
sevgilerimle...
bahar006 dedi ki…
Ay kıyamam, ben de tam tersi nerde korku ben orda:)) Çok teşekkürler canım:)
AslıASLI dedi ki…
Stephen King'in bir kitabından senaryolaştırılmıştı. Filmini sinemada izlemiştim eh işte..ama kitabı iyiydi var bende :)

Bende Rüya Avcısı diyorum aynı şey tabi ama çok güzeller baharım, çok dekoratifler..
canan dedi ki…
korku filmlerini pek tercih etmem etkisinde kalabiliyorum batıl inaçlar şöyle bir yana dursun duvar süsü olarak çok güzeller
bahar006 dedi ki…
Aslım, Canan çok teşekkürler:)
Dolunay -Alanayarts dedi ki…
bbrrr kitabını okudum ve günlerce etkisinden kurtulamadım:)) beni filmleri değilde kitapları daha çok etkiliyor nedense:) düş kapanları çok güzel .teşekkürler bu güzel paylaşım için..
aytacrafts dedi ki…
Benim filmlerimin içinde kan revan olmasın,ben korkarım hiç izleyemem hele tek başıma izlemişsem günlerce peşimde gezindiğini sanıyorum o şeylerin..Düş kapanlarını bende sevdim,hele bir şeylere inanarak yapıldığını okuyunca daha bi çekti beni çok hoş,mistik,pozitif enerji yayan şeyleri severim:)
bahar006 dedi ki…
Alanay haklısın ben de kitaplardan daha çok etkilenirim. Bir de her insan kitabı okurken kendi filmini kendisi çeker, gözünde canlandırır. Eğer film de senin hayal ettiğin gibi olursa tadından yenmez. Bu nedenle kitap halindeki eserleri filme almak risklidir. Zira önünde o konuyu çok iyi bilen ve beklenti çıtası yüksek bir izleyici kitlesi vardır. Çok teşekkürler:)
bahar006 dedi ki…
Aytacım dekoratif olarak da çok hoş gerçekten, çok teşekkürler:)
neval dedi ki…
King'den beni soğuktan Kitapci bu,ne igrencti.