Süt Şişesine Dekupaj

Süt şişesini önce enamel wicker white ile boyadım ve 100 derecede yarım saat fırınladım. Daha sonra ise dekupaj resimleri bloğundan aldığım resimleri hamurla kabartarak yapıştırdım ve parlak sprey vernikle vernikledim.

cam-dekupaj

cam-dekupaj

Yorumlar

Fırınlama..? Ya ben bu tekniği bilmiyorum. Neden fırınladın? Boyayı sabitlemek için mi? Yani yıkanmaya dayanıklı olsun diye mi? Peki kabarma hamur yıkakmaya dayanıyor mu? Çok mu soru sordum? Ama merak ettim. Ben hiç boya fırınlamadım da. Hep akrilik boya kullandım. Sağlamlaşsın diye de vernik kullandım. Fırınlama yöntemini bana da anlatırmısın? Çok güzel olmuş ama süt şişesi. Bayıldım. Eline sağlık.
AslıASLI dedi ki…
Şimdi bu süt şişesimi? valla baharım çok güzel olmuş, zaten beyaz objeleri çok severim.

İşin teknik kısmından çok anlamıyorum ben :) ellerine saglık canım..
bahar006 dedi ki…
Gülsüm Hanım, enamel cam boyamasının özelliği fırınlanabilir olması ya da fırınlamayıp 21 gün kurumasını bekleyebilirsiniz. Fırınlamanın amacı bulaşık makinasında yıkama imkanı vermesi için. Ama hamur kabartma dayanır mı bilmiyorum, ben makinaya atmam bu şişeyi ama denemek lazım bunun için de gözden çıkarabileceğimiz bir objeye ihtiyacımız var.
bahar006 dedi ki…
Aslım saol, teknik kısmında bişey yok inana, bi fırça bir de boya yeterli:)
mavii dedi ki…
baharcım bu süt şişesimi yani ay masanın üzerinde ne hoş olur valla sayende camın fırında patlamıycagını ögrendim hernekadar denemeye cesaret edemesemde:D:D eline saglık cnm çok güzel olmuş
marifet ellerimizde dedi ki…
bahar yıne cok guzel olmus..ellerıne saglık..
benı ızleyıp ızlmedeıgını sormussun..yok canım ızlemıyorsun...ızlersen sevınırım tabıı:))))))

sevgıler....
bahar006 dedi ki…
Mavişim çok teşekkürler:)
Marifet ellerimizde, canım dün benim pcde izleyiciler kısmı hiç çıkmıyodu, şimdi görebiliyorum, izlemeye aldım çok saol:)
Unknown dedi ki…
ellerine sağlık baharım her geçen gün dahada iyi işler çıkarıyorsun:)
bahar006 dedi ki…
Saol canım, oyalanıyorum işte:)
Gulsen dedi ki…
ben desen kenarlarından beyaz hamurların gözükmemesi taraftarıyım daha önce de anlatmıştım baharcığım; desenin ön ve arka yüzüne dekupaj tutkalı sürüp kuruduktan sonra kenarlarını esnetirsen hamurun üstüne kalıp gibi oturacak böylece yan taraftan hamurlar görünmeyecek... tabii bu arada kullanacağın desenden 3-4 milim kadar içerden kesmelisin hamuru...
yaptığın şey çok güzel ben sadece fikir vermek için yazdım.
sevgiler :)
bahar006 dedi ki…
Güneşim biliyorum anlatmıştın ama kağıt yırtılır beceremem diye cesaret edemedim, dur deneyeyim bi ara ben bunu:)
Gulsen dedi ki…
yok yok baharcığım; kağıt naylon gibi bir hal oluyor ve esniyor meraklanma :)
becktovintage dedi ki…
Bahar hanım merhabalar. Şimdi sizin bloğunuzu inceleme fırsatı buldum ve bayıldım. Tüm yaptıklarınız için ellerinize sağlık. Hemen bloğunuzun takipçisi oldum. Siz de beni eklemişsiniz. Çok teşekkür ediyorum. Sevgi ve çok selamlarımla..
bahar006 dedi ki…
Becktovintage çok teşekkürler ziyaretiniz için, ben de sizin bloğunuzu çok sevdim, çok teşekkürler,sevgiler:)
Unknown dedi ki…
Bahar hanım öncelikle ellerinize sağlık. Bende boş vakitlerimde uğraşmak üzere bu tekniği denemek istiyorum ancak fırınlama şart gibi görünüyor. Bu iş için bir fırın mı almak gerekiyor yoksa pasta çörek için kullandığımız fırında da yapılabiliyor mu bu işlem?
bahar006 dedi ki…
Damla Hanım, normal ev tipi fırınlar yeterli. Teşekkürler yorumunuz için.